Τι συνέβη σήμερα στα Εξαμίλια Κορινθίας; Τίποτα! Η καθιερωμένη έφοδος της αστυνομίας στους καταυλισμούς των Ρομά.

Τα ξημερώματα ειδικές ένοπλες δυνάμεις εισέβαλαν για μια ακόμη φορά σε κατοικημένη περιοχή “για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των παραβατικών συμπεριφορών”. Η επιχείριση είναι δωράκι στη συντηρητική πλευρά της κοινωνίας που έχει θυμώσει με τη οικονομική διαχείριση της πανδημίας και θα χορτάσουν θέαμα με το αντιτσιγγάνικο πογκρόμ.

Με πρόσχημα το εμπόριο ναρκωτικών, που το κράτος φυτεύει όπου το βολεύει, οι Ρομά στοχοποιούνται ως παραβατικός και επικίνδυνος πληθυσμός, για αυτό και δεν γίνονται έλεγχοι σε συγκεκριμένα άτομα αλλά έφοδοι στους καταυλισμούς με ξύλο, καταστροφές και κλοπές, συλλήψεις και απαγωγές, κατασκευασμένες κατηγορίες.

Το κράτος επιδεικνύει την υπεροχή του εξευτελίζοντας και περιθωριοποιώντας όλο και πιο βίαια τους εξαθλιωμένους Ρομά και ύστερα τους κατηγορεί για τις συνέπειές τους αποκλεισμού τους.

Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους στις ελληνικές φαβέλες έγιναν ακόμα πιο επικίνδυνες για τη ζωή τους στην πανδημία και η μόνη πρόνοια του κράτους είναι η περισσότερη βία.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ