Η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται πως αποτελεί ευκαιρία για την κυβέρνηση και το κράτος για να προωθήσουν περαιτέρω την επίθεσή τους στους εργαζόμενους, το εργατικό κίνημα και τις δομές αντίστασής του. Σήμερα το πρωί η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, ένα σύμβολο αντίστασης και έμπρακτου παραδείγματος εργατικής οργάνωσης κι αυτοδιεύθυνσης ήδη από τα πρώτα χρόνια των μνημονίων.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 30/3 στις 6:30 το πρωί έκανε την εμφάνισή του φορτηγάκι με συνεργείο της ΔΕΗ συνοδευόμενο από 2(!) κλούβες ΜΑΤ. Οι γιατροί κι οι νοσηλευτές εκλιπαρούν για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά φαίνεται πως η κύρια ενασχόληση της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση της καταστολής.  Η περιφρούρηση της ΒΙΟΜΕ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο συσχετισμός δύναμης δεν της το επέτρεψε. Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι/ες της ΒΙΟΜΕ προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο προσωρινής ηλεκτροδότησης μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας για επανασύνδεση του ρεύματος.

Από τις προηγούμενες μέρες έχει γίνει εμφανές ποιος είναι ο εχθρός στον “πόλεμο” που κήρυξε η κυβέρνηση κι αυτός δεν είναι άλλος από τους εργαζόμενους που για ακομη μια φορά υποχρεώνονται να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης. Όμως, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών από ένα κράτος που σε συνθήκες πανδημίας κι εκμεταλλευόμενο την απαγόρευση κυκλοφορίας (που επέβαλε με προφανή στόχο όχι την καταπολέμηση του κορονοϊού αλλά την επέκταση του κοινωνικού ελέγχου και της καταστολής) συμπεριφέρεται σαν κοινός μαφιόζος, ξεπερνάει τα όρια της ξετσιπωσιάς.

Ακόμη όμως κι υπό αυτούς τους όρους το κίνημα δεν κάνει διακοπές και δεν μένει σπίτι του. Η ΒΙΟΜΕ είναι και θα παραμείνει σε χέρια εργατικά, συνεχίζοντας να αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά όπλα στα χέρια όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας ενάντια στους εγκληματίες που συνεχίζουν να ορίζουν τις ζωές όλων μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ.

Οι βρικόλακες της εξουσίας που δρουν στο σκοτάδι, βρήκαν τη στιγμή να κόψουν το ρεύμα, στις 6:30 το πρωί. Είχαν έτοιμο το γερανό στημένο και με υποστήριξη από 2 κλούβες ΜΑΤ, που αυτό σημαίνει πολιτική εντολή, λειτούργησαν σαν τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, που εκτελούσαν τους αγωνιστές στο σκοτάδι για να μην αντιδράσει ο κόσμος. Καταγγέλλουμε παράλληλα και τους “συναδέλφους” της ΔΕΗ που συνέργησαν σαν εκτελεστές στο ίδιο έργο.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ επανασύνδεση του ρεύματος.

Κι όλα αυτά ενώ είμαστε σε διαδικασίες με το Υπουργείο Εργασίας για τη πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. Κι ενώ γνωρίζουν ότι παράγουμε προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, τα οποία είναι πρώτης ανάγκης για την κοινωνία.

Εργαζόμενες/οι στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ