Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος στο πλευρό του Σπύρου Γραμμένου. Μετά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και της Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ, άλλος ένας σύλλογος εργαζομένων τοποθετείται με ανακοίνωση ενάντια στους βουλευτές της ΝΔ, Πλεύρη και Μαρκόπουλου. Οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν ερώτηση στη Βουλή επειδή ο Σπύρος Γραμμένος ερμήνευσε στην εκπομπή “Φλερτ” της ΕΡΤ το τραγούδι του “Μαμά, μπαμπά είμαι κουκουλοφόρος”, αξιώνοντας από τον αρμόδιο υπουργό “έλεγχο περιεχομένου”, δηλαδή ευθέως λογοκρισία. Ας έχουν υπόψη τους λοιπόν ότι οι εργαζόμενοι κι η νεολαία δεν πρόκειται να μείνουν άπραγοι βλέποντας βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ζητούν επιστροφή στις πρακτικές της Χούντας. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος:

Το όριο του βυθού της γελοιότητας…

Με αφορμή την σημέρινη ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των Κ.Κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλου, έρχεται στο μυαλό μας αυτομάτως η βαθμονόμηση της βλακείας, της σπέκουλας και προπάντων της απόλυτης απουσίας μιας στοιχειώδους πολιτιστικής παιδείας!

Κύριοι ακούτε τι λέτε;

Ζούμε στην ίδια χώρα;

Οφείλετε στον εαυτό σας κατ’ αρχήν να φοιτήσετε και πάλι στο δημόσιο δημοτικό σχολείο, μαζί με κανονικούς ανθρώπους, μπας και πάρετε κάποια ώσμωση του τι συμβαίνει στην κοινωνία.
Ακόμα και ο Γκέμπελς, το εξιδανικευμένο σας πρότυπο, θα γελούσε με την σημερινή σας ερώτηση.

Δεν έχετε αναμφίβολα καμμιά αίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία σήμερα.

Από το ονειρικό για εσάς 1967, με τα χουντικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν παρέλθει αισίως 54 χρόνια, (ευτυχώς)…

Δεν θα καταφέρετε ξανά να γελοιοποιήσετε τη χώρα απαγορεύοντας, όπως απαγόρευσαν οι προπάτορες των αρρώστων ιδεών σας το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών κορυφαίων δημιουργών.

Η στιχουργική, η ποίηση, το θέατρο, η μουσική, όλες η τέχνες, θα παραμένουν ζωντανές και θα ανδρώνονται όσο και αν παλεύεται να τις “θάψετε”!
Εμείς πληρώνουμε την ΕΡΤ και όχι εσείς!

Είμαστε στο πλευρό του Σπύρου Γραμμένου και όλων όσων στήριξαν και στηρίζουν, την ελεύθερη έκφρασή όλων στην δημόσια, δική μας τηλεόραση!

Είμαστε εδώ και θα εκφραζόμαστε πάντα μέσα από την τέχνη μας!

Κείμενο δια χειρός Δημήτρη Σφίγγου

Για το Δ.Σ. του Σ.Μ.Β.Ε.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ