Σκάνδαλο διαπλοκής κράτους-κεφαλαίου-μαφίας στην Τουρκία. Η αστυνομία επιτίθεται σε αναρχικούς. Εδώ και περίπου ένα μήνα ο φυγόδικος Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος διαμένει στο Ντουμπάι, έχει προκαλέσει σάλο με τα βίντεο που ανεβάζει τακτικά στο Youtube. Ο Πεκέρ αναρτά κάθε Κυριακή βίντεο διάρκειας περίπου 90′ στο Youtube με τα οποία πραγματοποιεί αποκαλύψεις σχετικά με τη διαφθορά και τη διαπλοκή κυβερνητικών στελεχών του Ερντογάν.

Μέχρι στιγμής έχει κατηγορήσει τον τέως Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγκάρ και τον γιο του, Τόλγκα, που είναι νομοθέτης του AKP, για τον βιασμό και την κάλυψη της δολοφονίας μιας φοιτήτριας δημοσιογραφίας από το Καζακστάν. Η δολοφονία της φοιτήτριας παρουσιάστηκε στη δημόσια σφαίρα ως αυτοκτονία. Για τον Αγκάρ ο Πεκέρ καταγγέλει, επίσης, ότι είχε ιδιοποιηθεί μαρίνα όπου πραγματοποιούνταν εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών. Μετά από αυτήν την αποκάλυψη ο Αγκάρ παραιτήθηκε από τη διοίκηση της μαρίνας.

Τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, βαραίνουν καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών από τη Βενεζουέλα, ενώ στον Υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο Πεκέρ καταλογίζει κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά με σκοπό την ανέλιξή του στη θέση του προέδρου της Τουρκίας. Ο Πεκέρ ισχυρίζεται ότι ο Σοϊλού τον πρόδωσε, παρότι ο ίδιος τον βοήθησε να συντρίψει αντίπαλη τάση μέσα στο κόμμα.

Ο Πεκέρ καταγγέλλει, επίσης, τον, Αντνάν Τενριβερντί, σύμβουλο ασφαλείας του Ερντογάν, για την ηγεσία παραστρατιωτικής οργάνωσης και για προμήθεια όπλων στην Αλ Κάιντα και σε ισλαμιστές παραστρατιωτικούς στη Συρία. Ο Ερντογάν δεν έχει διαψεύσει ακόμα αυτές τις κατηγορίες, ωστόσο ανέφερε πως πρόκειται για συνωμοσία κατά της Τουρκίας. Αμέσως, ο Πεκέρ απείλησε τον Ερντογάν ότι θα πραγματοποιήσει αποκαλύψεις και για το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου.

Από ό,τι φαίνεται, με βάση τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, έχει προκύψει σημαντικό ρήγμα στους δεσμούς του κράτους, του παρακράτους και του παραβατικού κεφαλαίου στην Τουρκία. Μπορεί να αποτελούν κρίκους του ίδιου εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος, αλλά μεταξύ τους υπάρχει αναμφισβήτητα ανταγωνισμός για τη νομή της εξουσίας και των κερδών. Το πολιτικό σκηνικό αποσταθεροποιείται πάντως με την αποκάλυψη αυτού του σκανδάλου που έχει γίνει αναπόφευκτα viral στα social media και μονοπωλεί πλέον τον δημόσιο λόγο στη γειτονική χώρα. Ο Ερντογάν, όμως, είναι αποφασισμένος να βγει αλώβητος από αυτήν την πολιτική κρίση και να συνεχίσει να διατηρεί ηγεμονικά τα ηνία της κρατικής διακυβέρνησης.

Την Τετάρτη 9/6 πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από νεολαιίστικες οργανώσεις αναρχικών, κομμουνιστών και σοσιαλιστών στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Η κινητοποίηση έγινε με σκοπό τη διαμαρτυρία ενάντια στη διαπλοκή κράτους-κεφαλαίου-μαφίας, η οποία έχει καταδειχθεί δημοσίως και επισήμως μετά τις ομολογίες του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ στο Youtube, με τις οποίες “καίει” πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, AKP, ακόμα και τον ίδιο τον Ερντογάν.

Η διαμαρτυρία, στην οποία συμμετείχε και η Αναρχική Νεολαία (Anarşist Gençlik), χτυπήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 26 συλλήψεις αγωνιστών και αγωνιστριών, 5 εκ των οποίων είναι αναρχικοί και αναρχικές.

Η κυβέρνηση του Ερντογάν, έχοντας λερωμένη τη φωλιά της, επιτίθεται στον κόσμο του αγώνα, σε όσους παλεύουν για την ανατροπή αυτού βάρβαρου συστήματος, στυλοβάτες του οποίου είναι και οι αστοί πολιτικοί και οι κεφαλαιοκράτες, μαφιόζοι και μη. Η διαφθορά και η διαπλοκή, αλλά και ό,τι αυτές συνεπάγονται, είναι απλώς απότοκα του καπιταλιστικού συστήματος. Κάθε αστική κυβέρνηση είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και τη διαπλοκή, λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με τις συνθήκες. Αυτές οι νοσηρές παθογένειες δεν επιλύονται θεσμικά με εκλογική εναλλαγή, παρά μόνο με κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στην κατεύθυνση της αντικρατικής και αντικαπιταλιστικής επαναστατικής ανατροπής.

Κράτος και παρακράτος δουλεύουν μαζί.
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες.

Σκάνδαλο διαπλοκής κράτους-κεφαλαίου-μαφίας στην Τουρκία. Η αστυνομία επιτίθεται σε αναρχικούς

Σκάνδαλο διαπλοκής κράτους-κεφαλαίου-μαφίας στην Τουρκία. Η αστυνομία επιτίθεται σε αναρχικούς

Σκάνδαλο διαπλοκής κράτους-κεφαλαίου-μαφίας στην Τουρκία. Η αστυνομία επιτίθεται σε αναρχικούς

Σκάνδαλο διαπλοκής κράτους-κεφαλαίου-μαφίας στην Τουρκία. Η αστυνομία επιτίθεται σε αναρχικούς

 

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ