Η Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) ξεκίνησε μια διεθνή εκστρατεία για να απαιτήσει από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) την επίσημη αναγνώριση της αυτόνομης περιοχής.

Σε μια δήλωση στο πλαίσιο της επετείου της Επανάστασης της Ροζάβα, η οποία γιορτάζεται στις 19 Ιουλίου, η AANES εξήγησε ότι όλη η Συρία «έχει βιώσει μεγάλο πόνο λόγω του κεντρικού κυβερνητικού συστήματος της περιόδου Baath (κόμμα). Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο λαός στερήθηκε και εκτοπίστηκε, και η χώρα έχει γίνει κέντρο κρίσης και χάους εκ μέρους του καθεστώτος ».

“Ο λαός της Συρίας ζει σε πολύ δύσκολες συνθήκες εδώ και δέκα χρόνια”, δήλωσε η αυτόνομη διοίκηση. Ο τρόμος και η κατοχή έχουν αυξηθεί, η Συρία έχει γίνει το κέντρο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Η λαϊκή επιθυμία για δημοκρατία και αλλαγή παραμένει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Δεν υπάρχει λύση ή σταθερότητα. Η Συρία είναι μια περιοχή όπου οι περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλουν τα συμφέροντά τους ».

Στη δήλωση, υπενθυμίστηκε ότι σε μια μέρα όπως σήμερα, αλλά το 2012 ξεκίνησε η επαναστατική διαδικασία Rojava, η οποία «εξαπλώθηκε σε όλες τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας καθώς προχωρούσε. Αυτή η επανάσταση είναι προσανατολισμένη προς τη δημοκρατική αλλαγή στη Συρία, την αυτοδιάθεση της κοινωνίας, την υπεράσπιση της ενότητας της χώρας μέσω του σχεδίου αδελφότητας των λαών και της οικοδόμησης ενός δημοκρατικού έθνους ».

“Για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα του συριακού λαού και να ξεκινήσει μια ειρηνική αλλαγή, αυτή η επανάσταση βασίζεται στην ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου συστήματος που παρουσιάζεται ως εναλλακτική λύση”, πρόσθεσαν από την AANES.

Η δήλωση εξήγησε ότι από την ίδρυσή της, στη Ροζάβα έχει αναπτυχθεί μια «κοινωνική επανάσταση», η οποία «αποφεύγει τους αγώνες εξουσίας», καθώς ο πραγματικός αγώνας είναι «για μια ενωμένη και δημοκρατική Συρία», η οποία «απορρίπτει οποιαδήποτε άλλη επιλογή». “Δυστυχώς, το καθεστώς και οι δυνάμεις που ονομάζονται αντιπολίτευση ακολουθούν διαφορετική πορεία”, πρόσθεσαν στο κείμενο. Ακόμα και σήμερα, είναι αντίθετοι στην εξυπηρέτηση της Συρίας και του λαού της. Επιπλέον, ετοιμάζουν σχέδια που θα αυξήσουν τον πόνο του συριακού λαού και θα αποτρέψουν μια λύση και σταθερότητα.

«Η βασική αρχή της Επανάστασης της 19ης Ιουλίου ήταν η αδελφότητα των λαών και η οικοδόμηση ενός δημοκρατικού συστήματος – παρατήρησαν από την AANES-. Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην ανάγκη όλων των λαών της Συρίας, πρώτα ως Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση και στη συνέχεια ως Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Λίγο μετά την έναρξη της κρίσης στη Συρία, οι άνθρωποι καθιέρωσαν το δικό τους σύστημα και πολεμούσαν κατά της τρομοκρατίας. Έχουν νικήσει το ISIS και οι γυναίκες έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην κοινωνία ».

Όπως η AANES, κλήθηκε να κατακτήσει «την ελεύθερη και δημοκρατική επανάσταση, και τους στόχους των μαρτύρων. Επιμένουμε να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις που κερδίστηκαν με μεγάλη θυσία του λαού και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να απελευθερώσουμε τις κατεχόμενες περιοχές γύρω από το Afrin, το Serêkaniyê και το Gire Spî και να επιτρέψουμε την επιστροφή των εκτοπισμένων ».

«Ακριβώς όπως πολεμήσαμε το ISIS τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας με την Επανάσταση της Ροζάβα και αποτρέψαμε όλα τα σχέδια για καταστροφή, θα πετύχουμε τώρα. Καλούμε τους λαούς της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας να ενώσουν και να υπερασπιστούν το σχέδιο αδελφότητας. Ταυτόχρονα, καλούμε όλα τα μέρη της Συρίας να εργαστούν για δικαιοσύνη, δημοκρατία και απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών », τόνισαν στο κείμενο.

Τέλος, η AANES αναγνώρισε ότι ήταν πρόθυμοι να συνεργαστούν με όλα τα συριακά κόμματα για τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στη Συρία. Δηλώνουμε ότι παραμένουμε δεσμευμένοι στο ψήφισμα 2254 του ΟΗΕ για την επίλυση της κρίσης στη Συρία. Καλούμε τον ΟΗΕ να αναγνωρίσει τη Βόρεια και Ανατολική περιοχή της Συρίας ».

Πηγή: https://kaosenlared.net/la-administracion-autonoma-del-norte-y-el-este-de-siria-exige-reconocimiento-de-la-onu/

 

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ