Υπόθεση Βαγγέλη Σταθόπουλου – 19 χρόνια φυλακή χωρίς στοιχεία (vid – ηχητικό)

Δημοσιεύουμε ηχητικό – video που δημιουργήθηκε από συντρόφους αλληλέγγυους στην υπόθεση του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου, το οποίο επεξηγεί με λεπτομέρειες την υπόθεση.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία που μας έστειλαν οι σύντροφοι, ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος, μετά από μια προειλημμένη δικαστική απόφαση, καταδικάστηκε πριν 6 μήνες σε 19 χρόνια φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο, λόγω της αναρχικής πολιτικής του ταυτότητας. Πρόκειται για μια υπόθεση μεθοδευμένη και κατασκευασμένη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως όλες αυτές που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται και στις λεπτομέρειες του video:

“Ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής, Ελ. Χαρδαλιάς, τη μέρα της σύλληψής του Βαγγέλη Σταθόπουλου, το Νοέμβριο του 2019, του είπε: «το ξέρουμε ότι δεν έχεις σχέση με τη ληστεία στον ΟΠΑΠ αλλά το κερασάκι στην τούρτα (σ.σ. τη συμμετοχή στην Επαναστατική Αυτοάμυνα), θα το μάθεις αύριο…».

Στη συνέχεια, αναλάβανε οι δικαστές, με πρόεδρο εφετών, τη Μαρία Γιαννακοπούλου και εφέτες τις Χρυσοχόου Παναγιώτα και Παπαθανασίου Αρετή να επικυρώσουν το στημένο κατηγορητήριο της ελληνικής αστυνομίας εναντίον του αναρχικού Β. Σταθόπουλου. 19 χρόνια φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο. 19 χρόνια φυλακή επειδή είναι αναρχικός.

Γιατί αστυνομία και δικαστικό σύστημα δουλεύουνε μαζί. Γιατί η «δικαιοσύνη» τους είναι ταξική. Γιατί ούτε ένας εισαγγελέας ή δικαστής που είδε σε ζωντανή μετάδοση να ξυλοκοπείται ο Βασίλης Μάγγος από ορδές αστυνομικών και λίγες μέρες μετά να πεθαίνει, δεν είδε καμία εγκληματική πράξη. Γιατί αν είσαι βιαστής, παιδεραστής ή γυναικοκτόνος θα έχεις προνομιακή μεταχείριση (αν ποτέ συλληφθείς). Γιατί τρία χρόνια μετά, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η δίκη των δολοφόνων της Zackie Oh. Γιατί οι χρυσαυγίτες εγκληματίες έχουν αρχίσει ήδη να αποφυλακίζονται.

Στον κόσμο που συμβαίνουν αυτά, ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος θα παραμένει έγκλειστος στις φυλακές των σύγχρονων βασανιστών, επειδή ο ίδιος δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, για έναν κόσμο ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Εμείς δεν θα τον αφήσουμε όμηρο στα χέρια τους. Εμείς δεν θα τους χαρίσουμε ούτε ένα λεπτό αγώνα.”


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ