Νεκρός εργάτης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά – Οι εργαζόμενοι προκηρύσσουν απεργία

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το απόγευμα ένας 45χρονος εργάτης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος τεμαχίστηκε από γερανογέφυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος εργάτης εγκλωβίστηκε στις ράγες της γερανογέφυρας, με αποτέλεσμα η γερανογέφυρα να περάσει από πάνω του και να χάσει με φρικτό τρόπο τη ζωή του.

Πρόκειται για μια ακόμα εργατική δολοφονία, αυτή τη φορά στο καπιταλιστικό κάτεργο της COSCO, στο οποίο δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους.

Έπειτα από κάλεσμα του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, οι εργαζόμενοι προέβησαν σε συνέλευση κοντά στο σημείο του εργατικού ατυχήματος, για να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους, για να μη μείνει αναπάντητο άλλο ένα ατύχημα – δολοφονία στο βωμό του κέρδους.

Το σωματείο ξεκινά δυναμικά προκηρύσσοντας απεργία μέχρι το βράδυ της Τρίτης


Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

Συνάδελφοι,

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, έρχεται να επιβεβαιώσει με το πιο τραγικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του Σωματείου μας, τις αγωνίες των συναδέλφων για πιθανό θανατηφόρο ατύχημα μέσα στο λιμάνι.
Δεν είναι η «κακιά» στιγμή.
Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας.
Είναι αποτέλεσμα των απανωτών κόντρα βαρδιών, των υπερωριών, το πετάμε «νέους εργάτες» να κολυμπήσουν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση.
Είναι αποτέλεσμα των εκβιασμών από την εργοδοσία μπροστά στις ανανεώσεις των συμβάσεων, να μην υπολογίζεται κούραση, ασθένειες, να «φοβόμαστε» να 0οουμε όχι.
Είναι αποτέλεσμα να θυσιάζονται ζωές για τα κέρδη της COSCO.
Φθάνει πια. Ο θάνατος σήμερα του εργάτη, φίλου, οικογενειάρχη θα είναι ο τελευταίος.

Τώρα να υλοποιηθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα

  • 6ωρες ποστες
  • Κατάργηση των κόντρα βαρδιών
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. Να μη κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για να τα βγάλουμε περα, σκοτωμένοι από το άγχος, τη πίεση να ζήσουν οι οικογένειες μας
  • Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Τώρα όλοι στην απεργία που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη πύλη από τώρα μέχρι αύριο στις 12 το βράδυ

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ