Το κράτος του Ισραήλ δολοφόνησε τον 13χρονο Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Ντάαντας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 1 χρόνου από τη δολοφονία του 13χρονου Παλαιστίνιου Μοχάμεντ Ντάαντας, από τις κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις του ισραηλινού κράτους – τρομοκράτη, αναδημοσιεύουμε το παρακάτω περσινό άρθρο.

Ένα 13χρονο παιδί από την Παλαιστίνη πυροβολήθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, χθες την Παρασκευή στο χωριό Deir al-Hatab, κοντά στη Nablus, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έπειτα από πληροφορίες που μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο 13χρονος Μοχάμεντ Ντάαντας τραυματίστηκε από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα. Ο Ντάαντας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά. Η ανακοίνωση για το θάνατο του παιδιού, βγήκε λίγα λεπτά αργότερα.

Νωρίτερα, τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν όταν ο Ισραηλινός στρατός κατοχής κατέπνιξε τις κινητοποιήσεις που διεξήχθησαν ενάντια στην ιμπεριαλιστική εποικιστική πολιτική που συνεχίζει ακάθεκτα η νέα κυβέρνηση του Ισραηλινού κράτους – δολοφόνου, στα χωριά Beita και Beit Dajan, στην επαρχία Nablus. Έγιναν αναφορές για τουλάχιστον 55 περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων, από την χρήση δακρυγόνων και άλλων χημικών. Στη Beita, δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης. Σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση «Defence for Children International», τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τον στρατό του Ισραήλ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, από την αρχή του έτους μέχρι τις 25 Αυγούστου.

Οι πρόσφατες διαδηλώσεις διεξάγονται ενάντια στην συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων εποικισμού στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστινιακής Δυτικής Όχθης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού κράτους στις 27 Οκτωβρίου, έχει δοθεί η τελική έγκριση για την κατασκευή 1.800 νέων κατοικιών, ενώ στο κατώφλι βρίσκονται άλλες 1.344 κατοικίες για τους Ισραηλινούς εποίκους. Αυτά όλα συνέβησαν δύο ημέρες μετά τους διαγωνισμούς κατασκευής 1.355 κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, από την ημέρα της ίδρυσης του, δεν έχει σταματήσει να πολιορκεί και να επεκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη των εδαφών της Παλαιστίνης, αφήνοντας πίσω του εκατόμβες νεκρών. Από το 1967, η επέκταση στις περιοχές της παλαιστινιακής Ανατολικής Ιερουσαλήμ, της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, συνεχίζεται σε σταθερή βάση. Όλα αυτά τα χρόνια κατοχής, δεν αρκούν απ’ ότι φαίνεται για να μπει ένα τέλος στην σφαγή αμάχων και στην στρατιωτική ομηρία του λαού της Παλαιστίνης.

Το Ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ, με κορωνίδα το κράτος των ΗΠΑ, συνεχίζουν να παρέχουν χρήματα και στρατιωτική βοήθεια στο κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, αβαντάροντας την χρόνια θανατοπολιτική του εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.  Η νέα Ισραηλινή κυβέρνηση του Naftali Bennett, συνεχίζει επάξια την πολιτική των προκατόχων της. Περιττό να πούμε ότι κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του ιμπεριαλιστικού κράτους των ΗΠΑ, από τον Ντόναλντ Τραμπ, προωθήθηκαν σχέδια για την κατασκευή τουλάχιστον 30.000 κατοικιών για Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη. Αν σκεφτούμε τους ρυθμούς με τους οποίους συνεχίζει την ιμπεριαλιστική και επεκτατική του πολιτική ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ικανός να ξεπεράσει τις ”επιδόσεις” των αιμοσταγών προκατόχων του.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ