Η.Π.Α: Πώς οι άνθρωποι που ζουν σε μια τροφική έρημο, εξασφαλίζουν τροφή μέσα σε μια πανδημία; – Frances Madeson

από | 6 Απρ, 2020

Στην άγρια σύντομη ιστορία της νουβέλας “Η πείνα” του Ρίτσαρντ Ράιτ, μια εξουθενωμένη απο την δουλειά και πιεσμένη απο τον χρόνο μητέρα στέλνει τον νεαρό γιο της στο μπακάλικο με μια λίστα, ένα καλάθι και μερικά δολάρια. Όταν επιστρέφει χωρίς ψώνια, έχοντας του κλαπεί τα χρήματά από μία συμμορία αγοριών της γειτονιάς, τον στέλνει και πάλι, αυτή τη φορά με ένα ραβδί ως όπλο, το οποίο αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει σπάζοντας κεφάλια, χύνοντας αίμα και κερδίζοντας τους δρόμους . “Με δάκρυα στα μάτια μου, σφιχτά δόντια, έντονο φόβο που με έκανε να βάζω κάθε σπιθαμή της δύναμής μου πάνω σε κάθε χτύπημα. Χτύπησα ξανά και ξανά…”.

Αλλά στο τώρα της σημερινής πραγματικότητας του West Jackson, στον Mississippi, υπάρχει ένας ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος από τους ελιγμούς γύρω από λίγες τοπικές δυσκολίες. Στην περιοχή των 30.000 κατοίκων, δεν υπάρχει μπακάλικο.

Δεδομένου ότι το παντοπωλείο Cash & Carry μεταφέρθηκε από το West Jackson στο South Jackson πριν από δύο χρόνια αναζητώντας μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και μια διευρυμένη πελατειακή βάση, η μόνη πηγή για την αγορά ειδών παντοπωλείου στη γειτονιά ήταν ένα υποστελεχωμένο και σύμφωνα με τους ντόπιους, μερικές φορές ανθυγιεινό, κατάστημα Dollar General. Αλλά στις 27 Φεβρουαρίου τη νύχτα, μέλη από τρεις γειτονικές ενώσεις, δεκάδες ιδιοκτήτες σπιτιών, μεμονωμένα ενδιαφερόμενα μέλη της κοινότητας και ένας εκπρόσωπος από το γραφείο του γειτονικού Πανεπιστημίου του Jackson State για το δυτικό Jackson C orridor, πραγματοποίησαν μία επείγουσα συνάντηση της κοινότητας στο- Kuwasi Balagoon Center for Economic Democracy and Development  καθώς ακόμα και το Dollar General είχε κλείσει τις πόρτες του. Η εταιρεία θα απομακρύνει το τελευταίο από τα εξαρτήματά της μέχρι το τέλος του μηνός.

Η Sheila Harper της Ένωσης κατοίκων Poindexter, προτρέποντας την ενοποιημένη και μελλοντική δράση.

σ

Η Elijah Williams, συνιδρυτής και υποστηρικτής των δραστηριοτήτων της συνεργασίας Jackson και η Imani Olugbala, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της συνεργασίας Jackson και συνεργάτης της Freedom Farms, καλούν μέλη της κοινότητας να συμμετάσχουν στην παραγωγή βιολογικών τροφίμων σε έκτακτη συνεδρίαση στις 27 Φεβρουαρίου 2020,στο Κέντρο Κουβασίου Μπαγκαλόνα για την Οικονομική Δημοκρατία και την Αειφόρο Ανάπτυξη. μβίβαστα, ασυμβίβαστα νέα

Η συνεργασία Jackson, μια ομάδα οικονομικής χειραφέτησης και δημοκρατίας των μαύρων που εφαρμόζει το πρόγραμμά της για τη δημιουργία επιχειρήσεων συνεταιριστικής ιδιοκτησίας που βασίζονται στις αρχές Mondragon από την 1η Μαΐου 2014, αγόρασε το εμπορικό κέντρο το περασμένο έτος, προσθέτοντας το στο ακίνητο της  στο Fannie Lou Hamer Community Land Trust ως προπύργιο κατά του εξευγενισμού.

Είναι το μόνο λεωφορείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πλειοψηφία των κατοίκων του West Jackson. Δύο επιχειρήσεις – ένα ακμάζον στούντιο χορού στη γειτονιά και ένα μακρόβιο κουρείο – παραμένουν ως ενοικιαστές στο εμπορικό κέντρο της γειτονιάς όπου οι κενές αποθήκες του Dollar General και του πρώην Cash & Carry περιμένουν μια νέα είσοδο επιχειρήσεων συνεργατικού μοντέλου. Σε ολόκληρη την πλατεία οι τοίχοι έχουν καλυφθεί από τοιχογραφίες. Η ποικιλία των καλλιτεχνικών στυλ, η ποιότητα εκτέλεσης, οι ειλικρινείς εικόνες και τα στοχαστικά μηνύματα δείχνουν αλληλεγγύη από τη σκηνή ττης έχνης και στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας της Jackson για να καταλύσει τον West Jackson να μετατρέψει την πλατεία σε ζωτικό, ζωντανό και ζωηρό κοινοτικό κόμβο.

Ο Johnie Harris, ιδιοκτήτης του κουρείου, βλέπει την επισιτιστική κρίση ως ευκαιρία για την χειραφέτηση του West Jackson για να αποφύγει την καταστροφή. “Πρέπει να σώσουμε την κοινότητα και να αναζωογονήσουμε την πλατεία”, είπε στο Truthout . Ο Harris ελπίζει ότι μια πολιτική στρατηγική θα εξελιχθεί καθώς η κοινότητα συνεχίζει να ενώνεται. “Οι πολιτικοί δεν βάζουν τα χρήματα και τους πόρους στους δρόμους και την υποδομή, γιατί δεν ξέρω ακόμα”, δήλωσε “Η κοινότητά μας θα πρέπει να συγκεντρωθεί και να πάρει περισσότερες πληροφορίες για να μάθει γιατί τα χρήματα δεν εισέρχονται στην κοινότητα και δεν αξιοποιούνται όπως θα έπρεπε. Μπορεί να χρειαστεί να πάμε κάτω στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να συμμετέχουμε περισσότερο και να ζητήσουμε να το κάνουν.”

Η Συνεργασία Jackson έχει δώσει προτεραιότητα στην επισιτιστική κυριαρχία και την επισιτιστική ασφάλεια ως βασικές αρχές του προγράμματος της από την έναρξή της. Τα μέλη της προπαγάνδησαν την συνάντηση της 27ης Φεβρουαρίου και την προωθούσαν έντονα, αποστέλλοντας ομάδες για να δημοσιεύσουν φυλλάδια και να προειδοποιήσουν τους κατοίκους της περιοχής, οτι “κανείς στη γειτονιά αυτή δεν θα πεινασει”, δήλωσε η αδελφή Imani Olugbala του Συνεταιρισμού Αγροκτήματα Ελευθερίας, δίπλα στο Κέντρο Balagoon. “Αυτή είναι η γειτονιά μας, αυτή είναι η οικογένειά μας”, δήλωσε η Olugbala, μία παλιά κάτοικος του Τζάκσον, με σοβαρότητα στη συνάντηση έκτακτης ανάγκης.

Οι στατιστικές του USDA δείχνουν ότι περισσότεροι από 23 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε αγροτικές και αστικές ερήμους.

Το Τζάκσον ευνοείται από μια περίοδο καλλιέργειας 231 ημερών και άφθονες βροχοπτώσεις. Εκτός από τα Αγροκτήματα Ελευθερίας,, οι κοινοτικοί κήποι είναι εγκατεστημένοι σε κενές εκτάσεις σε όλη την ιδιοκτησία Land Trust. Έχουν σχεδιαστεί υπόστεγα λιπασματοποίησης και έχουν παραγγελθεί τα υλικά για την κατασκευή τους. “Αναπτύσσουμε για να βεβαιωθούμε ότι καταρχήν έχουμε φυσικά και βιολογικά τρόφιμα για όλους όσους το θέλουν”, δήλωσε ο Joshua Dedmond, συντονιστής εθνικής συνεργασίας του Jackson. Ο Dedmond γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τζάκσον και ελπίζει να μεγαλώσει τη δίχρονη κόρη του στην πόλη που αγαπά.

«Εργάζεστε στον κήπο», υπενθύμισε στους συμμετέχοντες στη συνάντηση, «έχετε το δικαίωμα φεύγοντας να  πάρετε κάτι για φαγητό».

Αλλά με το πλησιέστερο παντοπωλείο που βρίσκεται πέντε μίλια μακριά και με πολλούς από τους φτωχότερους κατοίκους να μην έχουν οχήματα και αξιόπιστες επιλογές δημόσιων συγκοινωνιών (το λεωφορείο μετ ‘επιστροφής είναι 3,50 δολάρια), χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πιεστούν σκληρά για να βρουν φρέσκα τρόφιμα μέχρι ένα νέο παντοπωλείο να ανοίξει σε κοντινή απόσταση.

Η Kali Akuno, μία από τους ιδρυτές του Cooperation  Jackson είπε στο Truthout ότι παραγγελία από το Amazon Prime ή άλλες online πωλήσεις δεν είναι η απλή λύση που θα μπορούσε να είναι σε άλλες κοινότητες, λόγω των δημογραφικών στοιχείων της γειτονιάς.

“Πολλοί από τους ίδιους ανθρώπους που δεν έχουν οχήματα, επίσης δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ειδικά οι ηλικιωμένοι μας. Θα πρέπει να επιταχύνουμε τα σχέδια που έχουμε ήδη εφαρμόσει για τη δημιουργία παραγωγής τροφίμων”, δήλωσε η Akuno. “Μέσα σε δύο χρόνια, ελπίζουμε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη θερμιδική πρόσληψη για τους 20.000 ανθρώπους μας. Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μια εγκατάσταση υδροπονίας να δημιουργήσουμε μια αγορά μαύρων αγροτών, να ανοίξουμε ένα καφέ και να προωθήσουμε το νέο παντοπωλείο”.

“Το κλείσιμο του καταστήματος στο West Jackson ήταν ένα από τα χειρότερα λάθη που κάναμε ποτέ”, δήλωσε ο ταπεινός αλλά αποφασισμένος Greg Price, πρόεδρος του Jackson Cash & Carry, όταν απευθύνθηκε στην έκτακτη συνάντηση. “Θα ανοίξουμε ένα κατάστημα στην κοινότητα για να εξυπηρετήσουμε την κοινότητα. Αλλά, προειδοποίησε, αφορά όλη την κοινότητα στο να κάνει την επιχείρηση επιτυχημένη. Μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τους εαυτούς μας χωρίς πρόβλημα. πρέπει απλώς να συγκεντρωθούμε και να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους μας με σύνεση. “

Συνεργασία Μέλη της ομάδας Jackson Outreach, Organization και Base Building Team (Standing, Left to Right) Ο Joshua Dedmond και ο Shambe Jones παρουσιάζονται πριν ξεκινήσουν μια επείγουσα συνάντηση στις 27 Φεβρουαρίου του 2020 στο Κέντρο Κουβασίου Μπαγκαλόνα για την Οικονομική Δημοκρατία και την Αειφόρο Ανάπτυξη. MONICA ATKINSΟ

Η Abrianni Perry, μία από τους συνεργάτες της Cooperation  Jackson Freedom Farms, διευκολύνει τη διοργάνωση οραματισμού για την ανάπτυξη της Ida B. Wells Plaza σε επείγουσα συνάντηση στις 27 Φεβρουαρίου 2020 στο Κέντρο Κουβασίας για την Οικονομική Δημοκρατία και την Αειφόρο Ανάπτυξη.MONICA ATKINS

Ο Price είπε στο Truthout ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 250.000 δολάρια για να πάρει μπρος το κατάστημα και ότι είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση μέσω παραδοσιακών πιστωτικών μηχανισμών με εμπορικές τράπεζες ή πιστωτικές ενώσεις, δάνεια και ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις, δεδομένου ότι το West Jackson πληροί και τα τρία κριτήρια για “urban desert food”. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), οι ερήμοι τροφίμων μετριούνται σε απόσταση από το παντοπωλείο, τα επίπεδα εισοδήματος των κατοίκων και την πρόσβαση σε ένα όχημα. Τα στατιστικά στοιχεία του USDA δείχνουν ότι περισσότεροι από 23 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε ερήμους αγροτικών και αστικών τροφίμων και αρκετές πληγείσες κοινότητες, ειδικά στο Νότο, έχουν επισκεφθεί τη Cooperation  Jackson για να δουν μόνοι τους ή να ενημερωθούν για τη διαδικασία και την πρόοδο της Cooperation  Jackson, επίσης, για να προχωρήσουν σε αυτη.

Σε μια έρημο φαγητού τόσο άγονη όσο αυτή στο West Jackson, χρήσιμες προτάσεις για “να τρώμε υγιεινά” για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να υπερασπιστούμε τις καταστροφές των κοροναϊών είναι παράλογη και οδυνηρή αμφισβήτηση.

Ενεργοποιείσαι από την ιδέα της λειτουργίας ενός κοινοτικού συνεταιρισμού. “Δίνεις στους ανθρώπους την ευκαιρία να έχουν κάποια ιδιοκτησία στην επιχείρηση και θα φροντίζουν την επιχείρηση”, συνέστησε ο Price. Είναι πρόθυμος να κόψει την κορδέλα του ανοίγματος και όπως και πολλοί άλλοι συνεταιρισμοί τροφίμων σε ολόκληρο το έθνος, είναι ανοικτός σε συνεργασίες σε δημόσιες εκδηλώσεις για ανταλλαγές συνταγών, διατροφή, βιολογική γεωργία, χυμούς, βάμματα, τσάγια, φαρμακευτικά βότανα, την ανάπτυξη και την αλλαγή του κλίματος, καθώς και άλλα σημαντικά θέματα ενδιαφέροντος για την κοινότητα. Αυτό το θεραπευτικό όραμα ενός είδους κοινοτικού κέντρου ευεξίας υγείας στο Ida B. Wells Plaza (όπως μετονομάστηκε από τα μέλη της Cooperation  Jackson αφού το αγόρασαν) είναι σύμφωνο με την κληρονομιά της Wells .

Δημοσιογράφος, εκπαιδευτικός και εικονική μητριάρχης της Μαύρης Απελευθέρωσης, η Ida B. Wells είχε μια ιδιαίτερη και βαθιά σχέση με την καλλιέργεια τροφίμων, είπε ο Akuno στο Truthout .

“Η Ida B. Wells ήταν ντόπια του Μισισιπή,” εξήγησε ο Akuno. “Πήρε τη σταδιοδρομία της καλύπτοντας ένα λιντσάρισμα… του φίλου της Thomas Moss και δύο από τους συνεργάτες του. είχαν ξεκινήσει έναν επιτυχημένο συνεταιρισμό τροφίμων στο Μέμφις που ονομάζεται “Το Λαϊκό Παντοπωλείο”, και λιντσαρίστικε για αυτό. “

Είναι η πρακτική του Cooperation  Jackson να αναγνωρίσει και να τιμάει τους αγώνες που ήρθαν πριν και σε όσους τους οδήγησαν ή τους ενέπνευσαν – τους Kuwasi Balagoon, Fannie Lou Hamer, Ida B. Wells, και σύντομα τους  Thomas Moss , Calvin McDowell και Will Stewart.

“Ονομάσαμε την πλατεία μετά από αυτό, και όταν κάνουμε τη μετάβαση στη στροφή προς την νέα συνεργατική για τρόφιμα, είμαστε ήδη δεσμευμένοι να την ονομάσουμε “Το Λαϊκό Παντοπωλείο”, δήλωσε ο Akuno. “Πραγματικά επιστρέφουμε στη συλλογική μας μνήμη και τελικά αναγνωρίζουμε την ιστορία μας”.

Μέρος αυτής της ιστορίας είναι εξόχως σχετικό με την τρέχουσα πανδημική κρίση: Όταν η Ida B. Wells ήταν μόλις 16 ετών, οι γονείς της και ένα από τα αδέλφια της έχασαν τη ζωή τους από ένα κρούσμα κίτρινου πυρετού.

Σε μια έρημο φαγητού τόσο άγονη όσο αυτή του West Jackson, χρήσιμες προτάσεις για να “τρώμε υγιεινά” για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα για την υπεράσπιση των καταστροφών του Coronavirus δεν είναι απλώς παράλογη και οδυνηρή αμφισβήτηση, είναι ένα καλπάζον άλογο που το συλλογικό κίνημα οδηγεί.  Στις 25 Μαρτίου, εξέδωσαν μια δήλωση που προετοίμαζε τους ανθρώπους όχι μόνο για αναμενόμενες καταστροφές στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και διανομής τροφίμων αλλά για τη δυνατότητα αναστολής του νόμου Posse Comitatus, επιτρέποντας τη χρήση απο το καθεστώτος Trump του αμερικανικού στρατού για «διατήρηση της τάξης”. Λένε στο σημείο αυτό “όλη η κόλαση θα μπορούσε να χαλαρώσει.”

Ο Akuno δήλωσε στο Truthout ότι η κοινοτική άμυνα είναι πρωταρχική και ότι, καθοδηγούμενοι από συνεργάτες στην Ιταλία, η πρώτη τους προτεραιότητα πρέπει να είναι η κατασκευή μασκών ως προϋπόθεση για την αμοιβαία βοήθεια . Σε αυτό το άμεσο τέλος, σχηματίζουν μια ομάδα ραπτικής και αναπτύσσουν τους πόρους του “εργαστηρίου Fab” (τον κοινοτικό συνεταιρισμό παραγωγής τους) για να τις παράγουν μαζικά τις επόμενες μέρες.

“Θα χρησιμοποιήσουμε την Ida B. Wells Plaza ως κέντρο διανομής αλληλοβοήθειας”, δήλωσε ο Akuno. “Εκτός από αυτό, προσπαθούμε να επιταχύνουμε τα σχέδιά μας να ανοίξουμε το The People’s Grocery αμέσως μόλις αυτή η κρίση τελειώσει”.

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Θεσσαλονίκη | Καλέσματα σωματείων & ταξικών σχημάτων για την Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη | Καλέσματα σωματείων & ταξικών σχημάτων για την Πρωτομαγιά Η ημέρα της Πρωτομαγιάς είναι απεργία και όχι αργία! Όσο κι αν θέλει το Κράτος να την καταστήσει ακίνδυνη μεταφερόμενη εορτή, η συγκεκριμένη ημέρα θα τιμά πάντα τους ταξικούς αγώνες και των...

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Παρέμβαση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Παρέμβαση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Παρέμβαση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία σε ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις/καταλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. (Έχουν...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο κατάστημα αθλητικών ειδών SPORTMANIA

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο κατάστημα αθλητικών ειδών SPORTMANIA για εργοδοτική εκμετάλλευση. Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο κατάστημα αθλητικών ειδών SPORTMANIA για εργοδοτική εκμετάλλευση. Η ασυδοσία των αφεντικών και η εκμετάλλευση των εργαζομένων τους, έχει πάψει να μας...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση-πορεία της Πρωτομαγιάς

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση-πορεία της Πρωτομαγιάς Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση-πορεία της Πρωτομαγιάς, 11:00, Προπύλαια. “8 ώρες δουλειά. 8 ώρες ξεκούραση. 8 ώρες για ό,τι θέλουμε.” Αυτό ήταν το σύνθημα που ενέπνευσε την απεργιακή...

Πρωτομαγιά | Η εργατική τάξη γιορτάζει μαζί με την άνοιξη

Πρωτομαγιά | Η εργατική τάξη γιορτάζει μαζί με την άνοιξη Παράξενη πρωτομαγιά Μ’ αγκάθια πλέκουν σήμερα στεφάνια (Νίκος Γκάτσος) Is everybody in? Is everybody in? Is everybody in? The ceremony is about to begin. (James Douglas Morrison) Την άνοιξη γιορτάζει η Φύση, η...

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...