Πληροφορίες από σύντροφο που βρίσκεται στην περιοχή των Πετρελαίων στην Νέα Καρβάλη στην Καβάλα και βίντεο από την εισβολή των ΜΑΤ και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες εργάτες έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στην βιομηχανική περιοχή της Ν. Καρβάλης, στην Καβάλα, απέναντι από τις χερσαίες εγκαταστάσεις των πετρελαίων. Περίπου 200 άτομα έχουν συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Οι εργαζόμενοι καταληψίες έχουν παραδωθεί. Έχουν χωριστεί από την ΕΛΑΣ σε 20-30αδες και περνάνε από ανακριτικό υπάλληλο εντός του εργοστασίου.

Οι 10 πρωινές συλλήψεις των εργαζομένων που προήλθαν από τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής στην προσπάθεια τους να ανακόψουν την εισβολή των μπάτσων, έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις, ενώ αναμένεται να αυξηθούν.

Σύνολο εντός του εργοστασίου είναι 174 εργαζόμενοι της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας, την οποία αναπαρήγαγαν όλα τα τοπικά ΜΜΕ, συκοφαντεί εναντίον των εργαζομένων, αναφέροντας ότι οι ίδιοι επιτέθηκαν, την ίδια ώρα που μιλάμε για μια ξεκάθαρη εισβολή, ενώ αντίθετα πηγές αναφέρουν πως η αστυνομία ήταν αυτή που έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης επάνω σε μετασχηματιστές ρεύματος, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διαρροές.

Την ίδια ώρα, η εργοδοσία στέλνει προκλητικά μηνύματα στους εργαζομένους -ακόμη και σε αυτούς που έχουν συλληφθεί!- μιλώντας για “μια νέα μέρα στον Πρίνο” και για “τερματισμό της παρανομίας” λέγοντας πως τους θέλει δίπλα της (!) ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως θα τιμωρηθούν!

(το όνομα της αποστολέα υπάρχει δημόσια αναρτημένο σε τοπικά ΜΜΕ, μιας και μιλάμε για επίσημη επικοινωνία παρ’ όλα αυτά επιλέγουμε να μην το δημοσιοποιήσουμε κι εμείς για ευνόητους λόγους)

Από το πρωί, περίπου 250 μπάτσοι επιχειρούν στις εγκαταστάσεις, έχουν πραγματοποιηθεί 10 προσαγωγές, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι (περίπου 40-50) έχουν καταλάβει και έχουν εγκατασταθεί στον πύργο αποστάξεως. Το εργοστάσιο έχει μείνει από το πρωί χωρίς ρεύμα, λόγω των συγκρούσεων που ακολούθησαν κατά την είσοδο των ΜΑΤ στο εργοστάσιο με τις κρότου λάμψεις να καταστρέφουν ένα μετασχηματιστή. Με το εργοστάσιο να βρίσκεται εκτός ρεύματος, εγκυμονούν κίνδυνοι διαρροής υδρόθειου, απειλώντας και το περιβάλλον αλλά και τις ζωές όσων βρίσκονται εκεί.

20:50 | Συνέχεια ενημέρωσης:

Έχουν παρθεί τα στοιχεία από όλους τους εργαζόμενους, και τώρα περιμένουν τον εισαγγελέα να ανακοινώσει τις αποφάσεις του, αν δηλαδή θα οδηγηθούν όλοι ή κάποιοι σε αυτόφωρο ή θα αφεθούν ελεύθεροι και θα συναντηθούν με το πλήθος των αλληλέγγυων που περιμένουνε από έξω.

Οι 10 συλληφθέντες βρίσκονται από το πρωί μέσα σε κλούβα, εντός του εργοστασίου.

22:30 | Συνέχεια ενημέρωσης:

Η συγκέντρωση μεταφέρεται στο αστυνομικό τμήμα Καβάλας, οι συλληφθέντες είναι σύνολο 17 άτομα, 10 οι πρωινοι και 7 το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και μαζί με τους συγκεντρωμένους αλληλεγγυους πάνε όλοι στο αστυνομικό τμήμα Καβάλας.

Πηγή βίντεο: Σωματείο Εργαζομένων Καβάλα Όιλ

Πληροφορίες από σύντροφο που βρίσκεται στην περιοχή των Πετρελαίων στην Νέα Καρβάλη στην Καβάλα

 

Πληροφορίες από σύντροφο που βρίσκεται στην περιοχή των Πετρελαίων στην Νέα Καρβάλη στην Καβάλα

 

Πληροφορίες από σύντροφο που βρίσκεται στην περιοχή των Πετρελαίων στην Νέα Καρβάλη στην Καβάλα


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ