2022

Καζαμίας 2022

από | 23 Δεκ, 2021

Καζαμίας 2022, του Δήμου Βοσινάκη.

Σε λίγες μέρες από τώρα, το (όχι και τόσο) χαριτωμένο 2021 θα αποτελέσει παρελθόν. Το 2022 έχει ήδη σηκωθεί για ζέσταμα, παίρνει τις τελευταίες οδηγίες από τον προπονητή και ετοιμάζεται να περάσει στον αγωνιστικό χώρο και να γυρίσει το ματς. Βέβαια, έτσι όπως τα έχουμε κάνει, το ματς δεν γυρίζει με τίποτα αλλά υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι δεν θα συνεχιστεί ο κύκλος της δυστοπίας που ξεκίνησε το 2020 και συνεχίστηκε με συνέπεια το 2021.Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανθρωπότητα θα έχει άλλη μία ευκαιρία να βελτιωθεί, να αλληλοβοηθηθεί, να αλλάξει νοοτροπία, να μάθει να ζει σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και να χαρεί το δώρο της ζωής, χωρίς να εξαρτάται από τις επιθυμίες και τις προσταγές των ισχυρών. Φτιάχνω το τσάι με τα ειδικά βότανα από το Άμστερνταμ, μελετάω το βιβλίο Les Propheties (Οι Προφητείες) του Γάλλου φαρμακοποιού Νοστράδαμου, υπολογίζω τις σχέσεις των αστρικών και πλανητικών σωμάτων με τη Γη και ξεκινάω τις προβλέψεις.

Ιανουάριος: Παρά το νέο lockdown, την ακρίβεια και το τσουχτερό κρύο του Γενάρη, ένα αεράκι αισιοδοξίας κυκλοφορεί στην ελληνική επικράτεια. Πράγματι, έχουν μπει οι βάσεις για κάτι καλό, περνάμε όμορφα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας έχουν ξεπεράσει τις 21 χιλιάδες και, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 95% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο έχει γλυτώσει ήδη 21 χιλιάδες συντάξεις και αυτό είναι ένα υπέροχο νέο για το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών. Όλα δείχνουν ότι το 2022 θα εκτιναχθεί το ελατήριο της ελληνικής οικονομίας και θα μαζευτεί κάπως το δημόσιο χρέος που πλησιάζει το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ και θα ταλαιπωρεί τους Έλληνες για τα επόμενα 652 χρόνια. Οι άψογοι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης γίνονται ρεπορτάζ στα πιο γνωστά ΜΜΕ του εξωτερικού.

Φεβρουάριος: Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, αυτή με το κόκκινο καπέλο, που δήλωσε πως φεύγει από τη χώρα μας καθώς κινδύνευε η ζωή της, επιστρέφει στην Ελλάδα με στόχο να γράψει ένα βιβλίο με θέμα την ανεξαρτησία του Τύπου. Οι ιδιοκτήτες των ελληνικών ΜΜΕ, αυτοί οι τίμιοι άνθρωποι που προασπίζουν καθημερινά το δικαίωμα στην κριτική της εξουσίας, υπόσχονται να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την κυρία Μπέγκελ στο φιλόδοξο νέο της εγχείρημα. Ο Αλέξης Παπαχελάς ζητάει να γράψει τον πρόλογο του βιβλίου αφιλοκερδώς και η κυρία Μπέγκελ του απαντάει πως αν ήθελε να γράψει για την ελευθερία του Τύπου στις ΗΠΑ, θα πήγαινε κατευθείαν στις ΗΠΑ και δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προθυμοποιείται να καλύψει τα έξοδα της έκδοσης αρκεί να κάνει την επιμέλεια του κειμένου ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Μάρτιος: Ο Ιβάν Σαββίδης προβληματίζεται από την κάκιστη πορεία του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ και αναλαμβάνει ιντερνετική δράση. Αρχικά, αναλαμβάνει πρόεδρος της ΠΑΕ ο Γιάννης Λάτσιος σε μία εσωτερική μεταγραφή από το OPEN. Αυτός που παίρνει τη θέση του Λάτσιου στο κανάλι είναι ο πολυτάλαντος Ζοσέ Μπότο που ετοιμάζεται να δώσει ψυχαγωγική εκπομπή στον Ομάρ Ελ Καντουρί με τίτλο «Γρήγορη αποκατάσταση». Μην πάει το μυαλό σας σε ιατρικά θέματα, η εκπομπή μιλάει για ζευγάρια που χώρισαν αλλά αποφασίζουν να τα ξαναφτιάξουν και να δώσουν στη σχέση τους μία νέα ευκαιρία. Ο Αλαφούζος σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί πιστεύει ότι φέτος ήρθε η ώρα για έναν τίτλο. Το κύπελλο είναι ένας εφικτός στόχος και μετά την πρόσληψη του νέου προπονητή, η Novartis ανακοινώνει εκτάκτως τη νέα της χορηγία στο τριφύλλι.

Απρίλης: Μήνας εκλογών για τη σύμμαχο Γαλλία! Οι Γάλλοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επιλέξει την Βαλερί Πεκρές για να αντιμετωπίσει τον Μακρόν στις προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με τους εκλογικούς αναλυτές, η Πεκρές έχει όλα τα φόντα να κερδίσει την κορυφαία θέση της Γαλλίας και να επιστρέψει τους Ρεπουμπλικάνους στην εξουσία, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία. Αυτό το ενδεχόμενο, προκαλεί έντονο προβληματισμό στο Μαξίμου. Οι φήμες από το Παρίσι λένε ότι σε περίπτωση νίκης της Πεκρές, το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να αγοράσει μαζί με τις νέες φρεγάτες και την Μαρί Λεπέν, τον Ολιβιέ Ζιρού και τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Αν τελικά εκλεγεί η Πεκρές και χάσει ο Μακρόν, αυτό θα σημαίνει ότι ο Κούλης πρέπει να βρει κάποιον άλλον να αντιγράφει στα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας και τα κατασταλτικά μέτρα, που δεν έχουν καμία σχέση με την πανδημία.

Μάιος: Μετά τη μονιμοποίηση 4 χιλιάδων παπάδων, τις νέες προσλήψεις μπάτσων και τις έκτακτες αγορές αστυνομικών οχημάτων, είναι εμφανές ότι η Ελλάδα παρουσιάζει αποσχιστικές τάσεις από την Ευρώπη. Το θετικό ( της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν υπεύθυνοι πολιτικοί που θα μας κρατήσουν στο ευρώ, διότι για τον Έλληνα ψηφοφόρο Ευρώπη είναι το ευρώ και που να τρέχει τώρα να μάθει για αναγέννηση, διαφωτισμό, αγώνες της εργατικής τάξης και τέτοια ασήμαντα πράγματα. Ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται ριζικές αλλαγές με αριστερό πρόσημο που θα είναι συμβατές με τη νέα ψηφιακή εποχή: Δηλώνει ευθαρσώς ότι στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι παπάδες θα εργάζονται με τηλεργασία και θα πραγματοποιούν τηλευχέλαιο και τηλεπροσευχές, ενώ οι μπάτσοι θα κάνουν τηλεπεριπολίες στο κέντρο της Αθήνας για να αποτρέψουν τυχόν τηλεπεισόδια.

Ιούνιος: Ο ζάπλουτος Έλον Μασκ έρχεται στην Αθήνα και δηλώνει έτοιμος να γεμίσει το διάστημα με δορυφόρους που θα μπορούν να παρέχουν ίντερνετ ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη. Η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να βοηθήσει οικονομικά τη νέα προσπάθεια του δαιμόνιου επιχειρηματία γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα. Πραγματικά, είναι μία κίνηση win win. Αν πετύχει θα παραχθεί νέος πλούτος που θα μοιραστούν με υποδειγματικό και δίκαιο τρόπο οι ολιγάρχες, αν δεν πετύχει θα προστεθούν μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια στο αστρονομικό ελληνικό χρέος. Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν υπάρχουν, με εξαίρεση κάποιες δηλώσεις του Κουτσούμπα που λένε ότι η Ελλάδα εξάγει καπιταλισμό και στο διάστημα και ένα βίντεο στο youtube όπου ο Βαρουφάκης προκαλεί τον Μασκ να γίνει υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα.

Ιούλιος: Μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες, έρχονται και οι ξένοι τουρίστες. Και μαζί με τους ξένους τουρίστες, έρχεται και η ελευθερία. Το lockdown του Ιανουαρίου τελειώνει και είναι βέβαιο ότι αυτή τη φορά θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω και θα παρουσιάσουμε τα πλεονάσματα που πρέπει να έχει η μυθική ελληνική οικονομία μέχρι το 2060. Ο Αντώνης Καρπετόπουλος διακόπτει την καλοκαιρινή θεατρική παράσταση «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονι Νίλσον με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Κανάκη. Ο λόγος; Μερικοί θεατές που κάθονται δίπλα του αναφέρουν προκλητικά τις ακατάλληλες λέξεις «Noor One» χωρίς να πουν τίποτα για τον Μελισσανίδη. Τα ελληνικά μίντια στέκονται για ακόμη μία φορά στο ύψος των περιστάσεων: Η εφημερίδα Παραπολιτικά αφιερώνει ένα γεμάτο τετρασέλιδο στα δημοσιογραφικά κατορθώματα του Αντώνη, ο οποίος κάποτε πρέπει να πάρει το βραβείο Πούλιτζερ.

Αύγουστος: Όπως κάθε Αύγουστο, έτσι και φέτος, δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Ίσως το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να καεί η μισή Ελλάδα που δεν κάηκε πέρυσι.

Σεπτέμβριος: Ο μήνας της ΔΕΘ. Τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στη νύφη του Θερμαϊκού και οι πάντες στη Θεσσαλονίκη περιμένουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Τα ευχάριστα νέα δεν αργούν να μαθευτούν: Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2098 και αυτό είναι δέσμευση. Επιπλέον, θα προσληφθούν ακόμα 5 χιλιάδες μπάτσοι, μία κίνηση που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία για να κοιτάξει το αύριο με αισιοδοξία. Κάποιοι κακεντρεχείς απορούν αν υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο για κάτι τέτοιο αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν προβληματίζεται. Μετά την ξαφνική απόλυση 5 χιλιάδων άχρηστων γιατρών, χρειάζονται 5 χιλιάδες ένστολοι για να εφαρμόσουν το νόμο και την τάξη. Μετά τα χαρμόσυνα μαντάτα, χιλιάδες νέοι επιστήμονες επιστρέφουν από το εξωτερικό γιατί το όνειρο κάθε φυσιολογικού ανθρώπου είναι να ζει σε μία πτωχευμένη χώρα γεμάτη αστυνομία και βλακεία.

Οκτώβριος: Γίνονται πραγματάκια στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. Ο Ντόναλντ Τραμπ μετακομίζει μόνιμα στη Μόσχα και ανοίγει KFC απέναντι από την Κόκκινη Πλατεία. Ο ισόβιος πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν παρίσταται στα εγκαίνια και με μια βαρβάτη κοτομπουκιά στο χέρι δηλώνει ότι θα στηρίξει την προσπάθεια επανεκλογής του Τραμπ στις επόμενες εκλογές. Η απάντηση του Τζο Μπάιντεν είναι άμεση και φανερώνει τα τρομερά αντανακλαστικά του 80χρονου. Κανονίζει έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και τα βρίσκουν σε όλα (κλιματική αλλαγή, πυρηνικά όπλα, κυβερνοασφάλεια). Μετά το τέλος της πολύωρης διαδικτυακής συνάντησης, οι δύο ηγέτες ανακοινώνουν ότι οι σχέσεις Αμερικής και Κίνας είναι καλύτερες από ποτέ, η μοιρασιά του πλανήτη έγινε και όποια χώρα δεν διαλέξει νταβατζή θα βομβαρδιστεί με δημοκρατικές διαδικασίες.

Νοέμβριος: Μετά από χρόνια, ο Ταγίπ Ερντογάν είναι στριμωγμένος στα σχοινιά. Με την τούρκικη λίρα να συνεχίζει την κατρακύλα της και την οικονομία της γειτονικής χώρας να μην παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, αναγκάζεται να παραχωρήσει μικρές ποσότητες δημοκρατίας. Προσλαμβάνει την Σάσα Σταμάτογλου σαν υπεύθυνη λογοκρισίας. Από εδώ και στο εξής, η κυρία Σταμάτογλου θα αποφασίζει για τα άρθρα, τις ταινίες, τις σειρές, τις θεατρικές παραστάσεις, τα βιβλία, τους πίνακες ζωγραφικής και τα τραγούδια που θα μπορούν να κυκλοφορούν στην τουρκική επικράτεια. Η ελληνική κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του Ερντογάν και την θεωρεί σαν κίνηση που θωρακίζει την ελευθερία του λόγου και ισχυροποιεί την πολιτιστική έκφραση. Επίσης, δηλώνει χαρούμενη για το γεγονός πως εξάγει δημοκρατία και τη νοοτροπία της ανοχής στο διαφορετικό και στις χώρες του εξωτερικού.

Δεκέμβριος: Οι επιστήμονες εμφανίζονται αισιόδοξοι για την οριστική νίκη της ανθρωπότητας απέναντι στον ιό που άλλαξε τις ζωές μας. Εκτιμούν ότι τον Απρίλη του 2034, θα απαλλαγούμε από τις μάσκες, τις καραντίνες, τις αποστάσεις και τα σκαναρίσματα στα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ο φόβος των κυβερνήσεων είναι αν εξακολουθήσουν μέχρι τότε να υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται στον παραλογισμό και τα παρανοϊκά μέτρα που εφαρμόστηκαν (υποτίθεται) για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού (απαγόρευση κυκλοφορίας, αστυνομοκρατία, χρησιμοποίηση προσωπικών δεδομένων, sms για να βγεις από το σπίτι). Κάπως έτσι, ποινικοποιούνται τα βιβλία του Τζορτζ Όργουελ και μπαίνουν στο στόχαστρο των αρχών οι άνθρωποι που επιμένουν να κατέχουν μικροποσότητα νοημοσύνης. Αν το 2022 σας φάνηκε το έτος της απόλυτης δυστοπίας, περιμένετε να δείτε το 2023. Άντε και του χρόνου…

Δήμος Βοσινάκης

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...