Στα παραμύθια των ΜΜΕ πάντα υπάρχει ένας κακός λύκος

Είναι σχεδόν προβοκατόρικος ο τρόπος μετάδοσης της είδησης ότι ένας μαύρος λύκος επιτέθηκε στον σκύλο του διευθυντή προγράμματος myradio, όταν ο τελευταίος είχε βγει για βόλτα μαζί με την κόρη του.

Οι λύκοι της Πάρνηθας αποφεύγουν τους ανθρώπους (έχει τύχει να δω δυο φορές), ακόμα και κάποιους ηλίθιους που προσπαθούν να πάνε να τους χαϊδέψουν.

Η επίθεση σε ένα σκύλο από λύκο γίνεται αν ο σκύλος περάσει εντός της περιοχής που κινείται ο λύκος, με τον λύκο να αισθάνεται ως απειλή τον σκύλο. Επίσης αποκλείεται να επιτεθεί ο λύκος σε ένα σκύλο ο οποίος είναι δεμένος με λουρί αφού όπως είπαμε οι λύκοι αποφεύγουν τους ανθρώπους.

Στην Ελλάδα οι λύκοι αρχικά κυνηγήθηκαν από τους κτηνοτρόφους γιατί υποτίθεται αποτελούσαν τεράστιο κίνδυνο για τα ζώα τους. Εδώ υπάρχει βέβαια κάτι που δεν αναφέρουν: Οι λύκοι γενικά αποφεύγουν όπως είπαμε να έρχονται κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς. Όταν βάζεις τα πρόβατα σου να βοσκήσουν κοντά στον οικισμό, δεν κινδυνεύουν αυτά από τους λύκους. Αρκετοί βέβαια κτηνοτρόφοι παλαιότερα, έβαζαν τα πρόβατα τους μέσα από δασικές περιοχές (στις οποίες απαγορεύεται) οπότε μπορεί μια δυο φορές να είχαν επιθέσεις από λύκους.

Στην συνέχεια οι λύκοι κυνηγήθηκαν από τους ηλίθιους τους κυνηγούς, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι έτσι “έλεγχαν τον πληθυσμό τους”. Το επιχείρημα αυτό το οποίο χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για να εξολοθρεύουν διαφόρων ειδών ζώα, είναι τελείως λάθος. Σε περίπτωση που έχεις μεγαλύτερο πληθυσμό από αγριογούρουνα ας πούμε, γίνεται από τους δασοφύλακες ή άλλους αρμοδίους μετεγκατάσταση. Ο μόνος λόγος να σκοτώσουν λύκους ήταν αν οι λύκοι είχαν λύσσα.

Ο πληθυσμός των λύκων κυριολεκτικά εξολοθρεύτηκε και είναι ένας από τους λόγους που πέρασαν οι σχετικοί νόμοι προστασίας της άγριας ζωής.

Ο μέσος ηλίθιος τραχανοπλαγιάς νομίζει ότι οι λύκοι είναι τίποτα cartoon από ταινία του Disney που αν τους τραγουδήσεις κάτι θα έρθουν και θα χορέψουν μαζί σου. Δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για άγρια ζώα τα οποία ΔΕΝ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.

Επίσης ο μέσος ηλίθιος τραχανοπλαγιάς που διαβάζει για την επίθεση του λύκου σε σκύλο στην Πάρνηθα, νομίζει ότι οι λύκοι θα κατέβουν από την Πάρνηθα και θα φτάσουν μέχρι το ΝταΚάπο στο Κολωνάκι για να βρουν τροφή ή για να καταλάβουν την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Τέτοιες ειδήσεις δημιουργούν ένα “κλίμα” στο ότι τα άγρια ζώα είναι εκτός ελέγχου και πρέπει να επέμβει το κράτος. Φυσικά ο λόγος είναι ότι συγκεκριμένα συμφέροντα θέλουν να βάλουν χέρι στο δάσος και τέτοιες ειδήσεις τους διευκολύνουν στο να καταπατήσουν τα δάση. Οι λύκοι ας πάνε στο Αττικό πάρκο.

Τέλος δεν ήταν μαύρος λύκος αυτός που επιτέθηκε στον σκύλο αλλά γκρι λύκος.

Οι μαύροι λύκοι είναι όπως αυτός της φωτογραφίας και βρίσκονται κυρίως στην Βόρεια Ευρώπη. Ο συγκεκριμένος είναι από την περιοχή του Τσερνόμπιλ και λεγόταν ότι λόγω μεταλλάξεων, οι λύκοι είχαν αυξηθεί πολλή σε μέγεθος.

Αντιθέτως οι μεγαλύτεροι λύκοι είναι αποτέλεσμα του ότι υπάρχει περισσότερη λεία για τους λύκους και έτσι ευνοούνται οι μεγαλύτερες ράτσες.

Και οι πληθυσμοί λύκων όπως και της υπόλοιπης άγριας ζωής έχουν ανακάμψει τρομερά στην περιοχή του Τσερνόμπιλ γιατί υπάρχουν πολλή λιγότεροι άνθρωποι.
_

Κείμενο: Maximilian Litton


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ