Ημερολόγια καραντίνας από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

από | 8 Απρ, 2020

Ημερολόγια Καραντίνας
από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Τετάρτη 8/4/2020

Το ξέσπασμα της πανδημίας του ιού Cov-19 έφερε στο προσκήνιο όλη τη δυσωδία του κρατικού συστήματος διαχείρισης. Από την πρώτη εβδομάδα είδαμε όλη την βεντάλια της  κρατικής ανικανότητας και χυδαιότητας να απλώνεται μπροστά μας:

~ Είδαμε το σύστημα υγείας, διαλυμένο από τις συνεχείς περικοπές που κάθε κυβέρνηση ως τώρα επέβαλε “για να σώσει τα δημόσια ταμεία” (το γεγονός βέβαια, ότι αμέσως μετά τα “δημόσια ταμεία” σκόρπισαν αυτά τα λεφτά σε επιδοτήσεις κανάλια και τράπεζες, μίζες, έργα-δώρα σε μεγαλόεργολάβους κτλ δεν “διαφημίζονταν” εξίσου εντόνως) να αδυνατεί αντικειμενικά να αντιμετωπίσει την πανδημία.

~ Είδαμε τους γιατρούς να κάνουν συνεχείς δημόσιες εκκλήσεις για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις νέων υγειονομικών υπαλλήλων και δημιουργία νέων ΜΕΘ. Και είδαμε το κράτος, η “πρώτη κυρία” του οποίου δεν είχε τη στοιχειώδη ντροπή (καλά, δεν πέσαμε και από τα σύννεφα) και μας κάλεσε “να χειροκροτήσουμε τους υγειονομικούς απ’ τα μπαλκόνια μας”, άλλοτε να τους αγνοεί πλήρως και άλλοτε να απαντά στα αιτήματα τους χαρακτηρίζοντας τα ως “φαντασιοπληξίες” (όπως έκανε όταν τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών ζήτησαν την άμεση πρόσληψη 2.500 υγειονομικών για ένα σύστημα που έχει 8.500 (!) ελλείψεις). Είδαμε υποσχέσεις του αέρα για 2.000 προσλήψεις και είδαμε περίπου μηδέν (0) από αυτές να πραγματοποιούνται.

~ Είδαμε το κράτος να συνεχίζει βδομάδα τη βδομάδα να μην παρέχει όχι τον αναγκαίο, αλλά έστω… έναν κάποιο (!) αριθμό τεστ για τον ιό. Μέχρι σήμερα μόλις 28500 τεστ έχουν γίνει σε όλη τη χώρα, ενώ σε πολλούς καταυλισμούς προσφύγων/μεταναστ(ρι)ών δεν έχουν πάει τεστ ούτε για δείγμα! Την ίδια στιγμή που άνθρωποι που έχουν συμπτώματα, δεν έχουν τεστ για να το κάνουν, όσοι μπορούμε να πληρώσουν τα 290 ευρώ μπορούν άνετα να πάνε σε ένα ιδιωτικό κέντρο και να μην περιμένουν, όπως εμείς οι ταπεινοί θνητοί, να τους το παρέχει το δημόσιο σύστημα υγείας.

~ Είδαμε τους εκπροσώπους της “Πολιτείας” να μας λεν ότι δεν υπάρχουν “λεφτόδεντρα” για προσλήψεις γιατρών την ίδια στιγμή όμως που τα λεφτόδεντρα μάλλον υπάρχουν για να γεμίσουν τον τόπο νέα περιπολικά (τύπου SUV για όποιον ενδιαφέρεται), νέους μπάτσους, drones, ελικόπτερα, τα οποία όπως μαθαίνουμε από τα ενθουσιώδη παπαγαλάκια της κυβέρνησης -τα ΜΜΕ προφανώς- “θα ριχτούν στην μάχη εναντίον του κορονοϊού” (πράγμα αξιοσημείωτο είναι η αλήθεια, καθώς εμείς οι ανίδεοι πιστεύαμε ότι αυτό το κάνουν οι… γιατροί!), ακόμα και για F16 για να κάνουν κωλοτούμπες από πάνω μας την 25η Μαρτίου.

~ Λεφτόδεντρα όμως, δεν έχουν ούτε τα αφεντικά μας τα οποία αδυνατούν, τα καημένα, να μας πληρώσουν. Οπότε η φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση φρόντισε να τα ανακουφίσει, περνώντας νέα διάταξη σύμφωνα με την όποια κάθε επιχείρηση είτε έχει πληγεί λόγω του κορονοϊού είτε όχι, μπορεί να μειώσει μέχρι και 50% το μισθό των εργαζομένων της μέσω της ανάλογης μείωσης του χρόνου εργασίας τους. Γιατί προφανώς “όλοι μαζί θα πληρώσουμε την κρίση” (ναι, ναι, μαζί… εμείς που τόσα χρόνια παίρναμε 500 ευρώ και το αφεντικό μας που θησαύριζε… μαζί!).

~ Με άλλη διάταξη η κυβέρνηση επίσης όρισε ότι ο εργοδότης θα δηλώνει τις ώρες εργασίας κάθε εργαζόμενου… τον επόμενο μήνα (!), αφού δηλαδή ο εργαζόμενος έχει δουλέψει όσο και όπως θέλει το αφεντικό χωρίς δηλωμένο ωράριο, διασφαλίζοντας έτσι απλά ότι τα αφεντικά μας μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς τον “κίνδυνο” να υπάρξει κάποιος “ανεπιθύμητος” έλεγχος από την επιθεώρηση εργασίας.

~ Τα λεφτόδεντρα μάλλον καρποφόρησαν κάπου στο ενδιάμεσο και έβγαλαν αρκετά μεγάλη σοδιά για να περισσέψουν και το κράτος να “χαρίσει” άλλα 11 εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλό-εργολάβους διοδίων γιατί λόγω της καραντίνας τα διόδια έχουν μειωμένη κίνηση! (γιατί προφανώς οι μεγαλό-εργολάβοι των διοδίων που τόσα χρόνια λαμβάνουν λεφτά από τα διόδια, για δρόμους που έχουν ήδη πληρωθεί από το κράτος, ήταν και οι πιο βαριά πληττόμενοι από την καραντίνα και έπρεπε να… ενισχυθούν!)

~ Μάντεψε όμως ποιος ΕΧΕΙ λεφτόδεντρα;! -ΕΣΥ! Γιατί μπορεί το αφεντικό σου να μην έχει λεφτά να σε πληρώσει αλλά ΕΣΥ θα πρέπει να πληρώσεις κανονικά το νοίκι σου, το ρεύμα σου, το νερό σου, το τηλέφωνο, τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ… με το μισό ή και καθόλου μισθό!

~ Και η λίστα με τα “χουβαρνταλίκια”  της κυβέρνησης (προς το μεγάλο κεφάλαιο εννοείται) δεν τελείωσε εδώ.
Είδαμε με σοκ την κυβέρνηση να χαρίζει 11 εκατομμύρια ευρώ στους καναλάρχες για την “εκστρατεία στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού COVID-19” τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι τα σποτ του ΕΟΔΥ είναι από αυτά που τα κανάλια οφείλουν να προβάλουν δωρεάν!
Και για όποιον δεν είχε κατάλαβε μέχρι εκείνη τη στιγμή τον λόγο που το πρώτο που φρόντισε να κάνει η κυβέρνηση ήταν να “ταΐσει” τα κανάλια ώστε να είναι σίγουρη ότι θα τα έχει σύμμαχο σε όλες τις αθλιότητες που θα ακολουθήσουν, τη Δευτέρα 30 Μάρτη, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθορίστηκε ότι οι καναλάρχες απαλλάχθηκαν και από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το δώρο αφορά τους σταθμούς ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, OPEN, Star, Alpha και Mega, με το συνολικό ύψος της παροχής επομένως είναι 21 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα σε μια βδομάδα λοιπόν, οι καναλάρχες τσέπωσαν δωράκια ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ. Και η βδομάδα κύλησε με ρεπορτάζ-αγιογραφίες για τον Τσιόδρα, άρθρα για τη σκληρή καθημερινότητα του “καλύτερου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης” (κάποιοι… κάπου… έχουν μια σατανική αίσθηση του χιούμορ…) και life style ρεπορτάζ για τον Χαρδαλιά. Παράλληλα όλα τα ΜΜΕ φρόντισαν να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε “αυτοί οι άμυαλοι οι συμπολίτες μας που συνεχίζουν να αγνοούν την  απαγόρευση”, με τα ανάλογα “πειστήρια” φυσικά, όπως το γνωστό βίντεο στην παραλία το οποίο, αξιοποιώντας την οφθαλμαπάτη που προκαλεί ένας τηλεφακός δείχνοντας όλα όσα είναι σε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων να φαίνονται δίπλα-δίπλα, μας έδειξε μία κατάμεστη παραλία στη Θεσσαλονίκη, την ίδια στιγμή που φωτογραφίες από αέρος αλλά και βίντεο της περιοχής έδειχνα ξεκάθαρα την παραλία άδεια. Με μια προσεκτική ματιά στο βίντεο, άλλωστε, εύκολα έβλεπες σαφώς την γελοιωδέστατη αλλοίωση, με ποδηλάτες να πέφτουν στη θάλασσα και ανθρώπους να περπατάν ή να τρέχουν στατικά επί 2 λεπτά! Και φυσικά κερασάκι στην τούρτα ήταν η απάντηση του Υπουργείο που εν πολλοίς μας είπε ότι μας εξαπατούν μεν, αλλά καλά κάνουν και μας εξαπατούν δε, για να βάλουμε μυαλό (!).

~ Και τα “χουβαρνταλίκια” δεν τελειώνουν ούτε εδώ! Είδαμε, επίσης, την κυβέρνηση να δίνει 30 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για τα διαγνωστικά τεστ κορονοϊού. Και εκεί που μπουχτισμένοι από την χυδαιότητα, ψελλίσαμε ότι είναι απαράδεκτο τα χρήματα αυτά να μην δοθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά σε ιδιώτες μεγάλό-καρχαρίες που είναι πασίγνωστο ότι υπερκοστολογούν εξωφρενικά εξετάσεις που στην πραγματικότητα στέλνουν σε τρίτα εργαστήρια να κάνουν… είδαμε και το καλύτερο: ότι λίγες μέρες πριν δοθούν τα 30 εκατομμύρια, το γραφείο του πρωθυπουργού παρέλαβε 3 επιστολές από 3 διαφορετικά περιφερειακά πανεπιστήμια, που γνωστοποιούσαν πως διαθέτουν πιστοποιημένα εργαστήρια για την ανίχνευση του κορονοϊού και πως μπορούν να προσφέρουν άμεσα και δωρεάν τις υπηρεσίες τους.

Φυσικά δεν σοκαριζόμαστε που η κυβέρνηση προτίμησε να ταΐσει τους φίλους της από το διασφαλίσει έστω και ελάχιστα τη ζωή των υποτελών της. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αφού έλαβε τις επιστολές, δε δίστασε να δώσει τελικά το “δωράκι” των 30 εκατομμυρίων, ενώ τα τεστ θα μπορούσαν να γίνουν δωρεάν, μπροστά στο ενδεχόμενο να γίνει ρεντίκολο όταν εκ των υστέρων μαθευτεί. Αλλά όπως αποδείχτηκε, ο “καλύτερου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης”, δεν έχει τέτοιου είδους ηθικές αναστολές.

~ Είδαμε την κυβέρνηση να αναπαριστά το γνωστό βιντεάκι με τον πρόεδρο του Εδεσαϊκού κάθε φορά που προσπαθεί να μας “ενημερώσει” για τη χρήση μάσκας: αυτοί μας είπανε να φοράμε μάσκες μόνο αν είμαστε άρρωστοι και εμείς τους είπαμε (εύλογα) ότι τεστ για να ξέρουμε αν είμαστε άρρωστοι ή όχι δεν υπάρχουν, και αυτοί μας απάντησαν “να συμπεριφέρεστε όλοι σαν να είστε άρρωστοι”, οπότε εμείς τους ρωτήσαμε “άρα να φοράμε μάσκες δηλαδή;” και μετά αυτοί…. μας είπαν να μην ρωτάμε βλακείες! Κοινώς η κυβέρνηση προσπάθησε με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι “δεν πειράζει που δεν υπάρχουν μάσκες μωρέ, αφού ούτως ή άλλως δεν χρειάζονται” (!).

~ Είδαμε, επίσης, την κυβέρνηση να μην διστάζει να εκδίδει ΔΗΜΟΣΙΑ οδηγίες προς το υγειονομικό προσωπικό για το τι πρέπει να κάνει αν υπάρχει έλλειψη σε μέσα προστασίας (!), όπως να προσέχει να μην… πιτσιλιστεί (!!). Την ίδια στιγμή, προφανώς και δεν φρόντισε να εξοπλίσει τους υγειονομικούς (ναι, ναι, τους ίδιους που μας καλούσε η Μαρέβα να χειροκροτήσουμε απ τα μπαλκόνια μας) με επαρκή μέτρα προστασίας. Αποτέλεσμα; Δεκάδες υγειονομικοί έχουν ήδη νοσήσει και βγει εκτός μάχης.

~ Είδαμε την κυβέρνηση να μας πιπιλάει τα αυτιά 24 ώρες το 24ωρο μέσω των καλοταϊσμένων πλέον παπαγαλακιων της, για την “ατομική ευθύνη”. Την ίδια στιγμή που όλες και όλοι εμείς επιδεικνύαμε στο μέγιστο την συνέπεια που μας αναλογεί (γιατί ναι, ο μόνος που νοιάζεται για την κοινωνική βάση είναι διαχρονικά μόνο η ίδια η κοινωνική βάση), η κυβέρνηση επιτρέπει ακόμα και σήμερα τεράστια εργασιακά κάτεργα που δεν πληρούν κανένα μέτρο ασφαλείας να λειτουργούν κανονικά, ενώ δεν φροντίζει να κλείσουν ούτε καν οι μαζικοί χώροι εργασίας που είχαν ήδη κρούσμα, με συνέπεια να πεθάνει ακόμα ένα μέλος της τάξης μας, για ακόμα μία φορά με απόλυτη ευθύνη των αφεντικών, στη Σίνδο.

Είναι αυτή η ίδια κυβέρνηση που ενώ εξήγγειλε “δομές φιλοξενίας αστέγων”, σε κάποιες πόλεις δεν έκανε καθόλου, ενώ σε κάποιες έκανε 1 για τα μάτια του κόσμου, αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους άστεγους στο δρόμο (το γεγονός ότι μετά η ίδια κυβέρνηση έστειλε και τους μπάτσους συστηματικά σε όλη την Ελλάδα να τους κόβουν πρόστιμα για “άσκοπη μετακίνηση” ξεπερνάει ακόμα και τον πιο άρρωστο καφκικό εφιάλτη), να μην παίρνει κανένα μέτρο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, των ψυχιατρείων και των καταυλισμών προσφύγων/μεταναστ(ρι)ών.

~Το μήνυμα είναι απλό και τώρα με τα 32 εκατομμύρια θα το ακούς όλη μέρα μέχρι να το εμπεδώσεις: ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΌΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ. Εσύ φταις που διέλυσαν το ΕΣΥ και ακόμα και τώρα δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να το ενισχύσουν. Εσύ φταις που μοιράζουν τζάμπα λεφτά σε όλους τους φίλους και γνωστούς τους τώρα που “έλα μωρέ, θα περάσει στα ψιλά”. Εσύ φταις που οι μαζικοί χώροι εργασίας λειτουργούν κανονικά, μη και χάσει κανα ευρώ ο τάδε και ο δείνα μεγαλοκαρχαρίας φίλος του Κούλη. Εσύ φταις που δεν έχει γίνει ακόμα και σήμερα επίταξη ούτε των ιδιωτικών κλινικών ούτε του υγειονομικού εξοπλισμού, όπως αναγκάστηκαν να κάνουν ως σήμερα ακόμα και οι πιο ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στον υπόλοιπο κόσμο.

~ Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για τη μνημειώδη παλιανθρωπιά που είδαμε στις νέες πολιτικές σχετικά με τις/τους μετανάστ(ρι)ες, τους οποίους η κυβέρνηση αρχικά παράτησε μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα καμπ. Στη συνέχεια μας έκανε βέβαια να ευχηθούμε απλά να τους είχε αφήσει στην ησυχία τους, καθώς θεώρησε πολύ λογικό μέτρο να κόψει το επίδομα (το οποίο τους δίνεται με 100% ευρωπαϊκά χρήματα) σε όσους ζουν στα νησιά, μέχρις ότου τοποθετηθούν ΑΤΜ μέσα στα καμπ, αλλά και “μικρά μαγαζάκια” για να ψωνίζουν τα είδη πρώτης ανάγκης (τα οποία, βέβαια, δεν υπάρχουν), ώστε οι άνθρωποι να μη βγαίνουν καθόλου από τα στρατόπεδα. Μέχρι να γίνουν τα ΑΤΜ όμως, η κυβέρνηση δεν διευκρίνισε για πόσο καιρό αναμένει χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά να ζουν χωρίς φαγητό (!).

Την ίδια στιγμή συνεχίζει την χυδαία πολιτική περιορισμού των ανθρώπων εντός των καταυλισμών, περιμένοντας μέχρι να υπάρξει το πρώτο κρούσμα (κάτι που είναι προφανέστατα θέμα χρόνου με την πολιτική που εφαρμόζουν) ώστε να θέσουν όλο τον καταυλισμό σε καραντίνα, απαγορεύοντας κάθε μετακίνηση ενώ την ίδια στιγμή ρίχνουν σε όσους δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί, και επιχειρούν να παν να ψωνίσουν όπως έκαναν πάντα, πρόστιμα των 5.000 ευρώ.

~ Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Λέσβο είναι ένα από τα πιο ανήθικα πράγματα που έχουμε δει ακόμα και από ΑΥΤΟ το κράτος: οι νεο-εισερχομενοι μετανάστες σταματιούνται όπου βρεθούν και τοποθετούνται σε καραντίνα για 14 ημέρες… στο σημείο που σταματήθηκαν. Ως εχθές, 127 άνθρωποι εξαναγκάστηκαν να μείνουν καθηλωμένοι στο σημείο που αρχικά εντοπίστηκαν, μόνοι, στη μέση του πουθενά, δίπλα σε δρόμους και χωρίς καμία κάλυψη από τα καιρικά φαινόμενα, χωρίς φαγητό ή κάποιου είδους υποδομή σε ένα μαρτύριο που βαφτίστηκε “καραντίνα”.

~ Είδαμε, τέλος, την κυβέρνηση να μας μαντρώνει σπίτια μας μόνο ( ; ) για υγειονομικούς, υποτίθεται, λόγους. Και όσο βλέπουμε τη μαυρίλα να απλώνεται, τους μισθούς μας να κόβονται στη μέση ή και να μηδενίζονται, κάνοντας μας να αγωνιούμε για το πως σκατά θα πληρώσουμε νοίκια, λογαριασμούς, ακόμα και φαγητό ενώ την ίδια στιγμή τα λεφτά που θα έπρεπε να πάν στο δημόσιο σύστημα υγείας σκορπίζονται δεξιά και αριστερά σε τσέπες ήδη επαρκώς φουσκωτές, αρχίζουμε μάλλον να καταλαβαίνουμε και το πόσο βολική εντέλει είναι αυτή η απαγόρευση κυκλοφορίας. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν πλέον οι από τα κάτω αγανακτήσουμε, το κράτος και η αστική τάξη θα χρειαστούν σίγουρα τα πιο αυταρχικά μέτρα που θα μπορούν να σκεφτούν για να μας κρατήσουν. Γι’ αυτό τα νέα περιπολικά. Γι’ αυτό οι μπάτσοι που επιστρέφουν από τον Έβρο θα «ριχτούν» κι αυτοί στην έντιμη δουλειά να γράφουν ηλικιωμένους που δεν ξέρουν να στέλνουν μήνυμα ή μετανάστες που στέλνουν αλλά φυσικά δεν κατανοούν τα απαντητικά μηνύματα του 13033 (που είναι στα ελληνικά) όταν αυτά δεν είναι θετικά. Γι’ αυτό και λεφτά για drones και ελικόπτερα φυσικά πάντα θα βρίσκονται.

ΕΙΔΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ – ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΥΣ, ΝΤΟΠΙΟΥΣ & ΞΕΝΟΥΣ

ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΝΕΕΣ ΜΕΘ
ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ “ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ”

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΩΝ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
email: lib_thess@hotmail.com
blog: https://libertasalonica.wordpress.com

τεύχος1
Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση Εδώ και πολλά χρόνια, όποτε εμφανίζεται μία μεγάλη είδηση στη Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι κατά 80-90% θα αφορά κάποιο αρνητικό γεγονός. Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα φίλε αναγνώστη: Το χουντογλέντι στη Θέρμη την άνοιξη του 1993, η...

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις. Νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις Τετάρτη 10/4 στις 8:30! Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων...

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ -  Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης Για άλλη μια φορά, ως σωματείο στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γινόμαστε μάρτυρες των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης...

Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης για τους τραυματισμούς διαδηλωτών στην απεργία 28/2

Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης για τους τραυματισμούς διαδηλωτών στην απεργία 28/2. Το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου 2024, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης κλήθηκε μέσω e-mail να αποστείλει άμεσα στοιχεία μελών του που ήταν παρόντα στον τραυματισμό...

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο πρόγραμμα Philos του Ε.Ο.Δ.Υ.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο πρόγραμμα Philos του Ε.Ο.Δ.Υ. Δελτίο τύπου του Σωματείου Εργαζομένων στον Ε.Ο.Δ.Υ. Συναδέλφισσα, συνάδελφε! Με αφορμή την αγωνία που βιώνουμε εκ νέου οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων PhilosII με τις επικείμενες λήξεις των συμβάσεων...