ΠΕΝΕΝ | Να αφεθεί ελεύθερος ο απεργός πείνας Γ. Μιχαηλίδης!

Η απεργία πείνας του αναρχικού κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη βρίσκεται σε οριακό σημείο, μετά από 63 και πλέον ημέρες καθώς η υγεία του επιδεινώθηκε απότομα τα τελευταία 24ωρα. Την ίδια ώρα, οι δράσεις αλληλεγγύης πληθαίνουν συνεχώς, συνεχίζονται οι ολιγοήμερες απεργίες πείνας άλλων κρατουμένων ως ένδειξη αλληλεγγύης, ενώ όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες συντάσσονται υπέρ του δίκαιου αιτήματός του για άμεση υπό όρους αποφυλάκιση, καθώς πλησιάζουμε την αυριανή ημέρα, Δευτέρα 25/7, που είναι η δικάσιμος της έφεσής του. Σε αυτά τα πλαίσια αναδημοσιεύουμε την χθεσινή ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Ε.Ν.) που ζητά κι αυτή με την σειρά της την άμεση απελευθέρωση του Γιάννη Μιχαηλίδη:

ΠΕΝΕΝ | Να αφεθεί ελεύθερος ο απεργός πείνας Γ. Μιχαηλίδης!

Η κατάσταση της υγείας του φυλακισμένου απεργού πείνας, μετά από 62 μέρες, έχει επιβαρυνθεί δραματικά και η επιδείνωση σε βασικούς δείκτες δείχνουν τον άμεσο κίνδυνο για μόνιμες σωματικές βλάβες χωρίς να αποκλειστεί και η πιθανότητα να πέσει σε κώμα.

Σε μία περίοδο που κράτος και δικαιοσύνη αποφυλακίζουν κατηγορούμενους για βιασμούς και παρενοχλήσεις γυναικών, για θανατηφόρα κακουργηματική σωματική βλάβη, για σωρεία βιασμών ανήλικων αγοριών, ακόμη και τον δολοφόνο του Γρηγορόπουλου, αυτή η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη δείχνει όλη την πυγμή και αυστηρότητά της στον αναρχικό Γ. Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει 8,5 χρόνια κάθειρξη και ζητάει την αποφυλάκισή του αφού έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Η ατιμωρησία σε βιαστές – δολοφόνους και από την άλλη η προσπάθεια εξόντωσης του Γ. Μιχαηλίδη, δείχνουν ένα πρωτοφανή ρεβανσισμό, μία αμείλικτη εκδικητικότητα που αναδεικνύει έντονα τα πολιτικά χαρακτηριστικά μιας δικαιοσύνης που απέχει έτη φωτός από το να είναι ανεξάρτητη – αδέκαστη – «αποχρωματισμένη» και πολύ περισσότερο σε αντιστοιχία με το κοινωνικό και λαϊκό αίσθημα. Ήταν και παραμένει βαθύτατα ταξική.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, την κρισιμότητα της υγείας του αναρχικού απεργού πείνας και σε συνδυασμό με την νέα δικάσιμο στις 25/7/2022, η ΠΕΝΕΝ ενώνει την φωνή της με τους εκατοντάδες φορείς – Σωματεία – Συλλογικότητες – Συλλόγους – πολιτικές οργανώσεις και επιστήμονες απαιτώντας να αφεθεί εδώ και τώρα ελεύθερος ο Γ. Μιχαηλίδης.

– Να μην επιτρέψουμε κράτος – δικαιοσύνη να οδηγήσουν στον θάνατο έναν νέο άνθρωπο!

– Να σταματήσουμε την εκδικητική μανία των αστικών αρχών και την επιλεκτική ρεβανσιστική μεταχείριση.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ