Ημέρα Χ στα Εξάρχεια: κομμένα δέντρα και δακρυγόνα για το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 9-8, περίπου στις 4:30 έγινε αυτό που αναμενόταν. Μπάτσοι όλων των ειδών, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ασφαλίτες κι όλος ο συρφετός που πληθαίνει κι εξοπλίζεται ολοένα και περισσότερο, εισέβαλε στην πλατεία Εξαρχείων για να αρχίσουν τα έργα για σταθμό μετρό στο σημείο, κάτι που σημαίνει την κοπή όλων των δέντρων της πλατείας και την ουσιαστική εξαφάνισή της. Μια αύρα έκανε την εμφάνισή της στο υπουργείο πολιτισμού στη Μπουμπουλίνας, περιμένοντας τη στιγμή να επέμβει. Ταυτόχρονα, εργάτες (που μόνο ως ντροπή της εργατικής τάξης μπορούν να λογαριαστούν) της Συρματουργίας Μεσογείων Παυλής ξεκίνησαν να περιφράσσουν με λαμαρίνες την πλατεία Εξαρχείων και να κόβουν τα δέντρα της.

Πολύ γρήγορα σήμανε συναγερμός στις τάξεις των κατοίκων που αγωνίζονται για τη γειτονιά τους. Κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων. Στη Βαλτετσίου με Μπενάκη συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα τα οποία έκαναν πορεία προσπαθώντας να προσεγγίσουν την πλατεία. Τα ΜΑΤ, λειτουργώντας για ακόμη μια φορά ως ιδιωτικός στρατός υπεράσπισης συμφερόντων ενός εργολάβου επιτέθηκαν με γκλομπ και δακρυγόνα. Συγκεντρωμένος κόσμος παραμένει στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα ενώ υπάρχει κάλεσμα για πορεία σήμερα στις 19:00, στα σκαλάκια του Αστέρα.

Μια κυβέρνηση υπό κατάρρευση γίνεται ακόμη πιο επιθετική προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις ιδεολοπητικές εμμονές της και να τελειώνει με τη γειτονιά που συμβολίζει όσο καμία άλλη στην Ελλάδα την αντίσταση στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, εξυπηρετώντας παράλληλα τα συμφέροντα εργολάβων και εταιριών real estate που λυμαίνονται τα τελευταία χρόνια την περιοχή των Εξαρχειων. Είναι απορίας άξιο αν η κυβέρνηση νομίζει πως μπορεί να έχει καθημερινή κι ολοήμερη παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια, με τέτοιους όρους για τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον για να μπορέσει να προστατεύσει αυτό το καταστροφικό έργο. Οι αγώνες για την υπεράσπιση των Εξαρχείων έχουν αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια και θα συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμη. Όσοι έχουν ακόμα αυταπάτες για την αστική δημοκρατία μπορούν να περιμένουν να τους σώσει η επερχόμενη “προοδευτική” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται όπως κάνουν εδώ και τόσα χρόνια, ξέροντας πως στο τέλος θα νικήσουν.

Ακολουθεί το κάλεσμα για τη σημερινή πορεία και βίντεο από τα Εξάρχεια.

Ξημερώματα Τρίτης 4.30 το πρωί ξεκίνησαν τα έργα του Μετρό με την εγκατάσταση λαμαρινών. Ταυτόχρονα διμοιρίες εισέβαλαν στην πλατεία και απέκλεισαν την πρόσβαση της. Κόσμος μαζεύτηκε στην πρωινή συγκέντρωση για να υπερασπιστεί την πλατεια και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με καταστολή.

Καλούμε σε πορεία ΤΡΙΤΗ 19.00 ΣΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΑΣΤΕΡΑ.

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΞΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΊΑ.

Συντονιστικό δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ