Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση του Πάνου Καλαϊτζή

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση του Πάνου Καλαϊτζή [VIDEO]

από | 9 Αυγ, 2022

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση του Πάνου Καλαϊτζή.

Αύριο, 10 Αυγούστου, συνεδριάζει το συμβούλιο για την παράταση ή μη, της προφυλάκισης του Πάνου, της Γεωργίας και του Θάνου.

Ακόμα και καταμεσής του Αυγούστου θα είμαστε εκεί.

Πρωτοβουλία φίλων συγγενών, συντρόφων/ισσών

#freepanoulis


Την Τετάρτη 10 Αυγούστου συνεδριάζει το συμβουλιο που θα αποφασίσει για την παράταση ή όχι των προφυλακίσεων του Πάνου Καλαϊτζή, του Θάνου Χατζηαγγέλου και της Γεωργίας Βούλγαρη που βρίσκονται προφυλακισμένοι από τις 11/2/2022.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-8-2022 09:00

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα ξημερώματα της Τρίτης 8/2/2022 συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ο Θάνος Χατζηαγγέλου και η Γεωργία Βούλγαρη, για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, που βρίσκεται στην οδό Μουσών 37 στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθην και ο Παναγιώτης Καλαϊτζής, ο οποίος συνδέθηκε με την υπόθεση λόγω συσχετισμού με το σπίτι στο οποίο συνελήφθησαν τα δύο άτομα, αλλά και λόγω συντροφικών, φιλικών και συναδελφικών σχέσεων με τον πρώτο συλληφθέντα.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία που τους αποδίδει συγκρότηση και ένταξη στην οργάνωση “Αναρχική Δράση”. Ειδικότερα, κατηγορούνται για από κοινού πρόκληση έκρηξης με χρήση εκρηκτικών υλών, για από κοινού κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών, για από κοινού εμπρησμό, κατοχή, κατασκευή και προμήθεια πιστολιού, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας με χρήση εκρηκτικών υλών.

Ο Θάνος Χατζηαγγέλου ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εμπρηστική ενέργεια, η Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίστηκε την επιλογή της να έχει υποστηρικτικό ρόλο στην ενέργεια και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Ο Πάνος Καλαϊτζής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, δηλώνοντας πως δε σχετίζεται επ’ ουδενί με την εν λόγω υπόθεση και ότι βρέθηκε στα δίχτυα των διωκτικών αρχών, επειδή διατηρεί φιλική και συναδελφική σχέση με τον Θάνο Χατζηαγγέλου.

Και οι τρεις προφυλακίστηκαν και κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ένα βαρύ κατηγορητήριο τέτοιου είδους είναι σαφές πως εξυπηρετεί την κατασταλτική στρατηγική του κράτους. Αποσκοπεί στην εκτόνωση όλης της εκδικητικότητας που τρέφει η κρατική εξουσία και τα καπιταλιστικά συμφέροντα που αυτή εξυπηρετεί απέναντι σε όσους αγωνίζονται με κάθε μέσο για το δίκαιο και τις ανάγκες των καταπιεσμένων. Η κρατική εξουσία επιζητεί με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική απομόνωση και τη φυσική εξόντωση των αγωνιστών και του στενού τους κύκλου, αλλά και τον κοινωνικό στιγματισμό ολόκληρων πολιτικών χώρων μέσα από τις καθεστωτικές λιβελογραφίες. Νομίζουν, άραγε, οι κυρίαρχοι πως η κοινωνική βάση έχει ξεχάσει τις κρατικές ευθύνες για την εγκληματική και πολύνεκρη διαχείριση της πανδημίας, για τις αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων, τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, την υποτίμηση της εργασίας, τη διόγκωση της ανεργίας και της ανέχειας, τη διαρκώς εντεινόμενη αστυνομοκρατία, τον μιλιταρισμό, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό των μεταναστών; Νομίζουν, άραγε, πως με τα κηρύγματά τους κατά της «τρομοκρατίας», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν την κοινωνικά δίκαιη αντι-βία των καταπιεσμένων, θα ξεχάσουμε σε τι κόσμο ζούμε, θα ξεχάσουμε ποιοι ασκούν καθημερινά τη μεγαλύτερη βία, την οικονομική, που αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του καπιταλιστικού συστήματος; Αυτοί που κατέχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία και μονοπωλούν θεσμικά τη βία για την προάσπιση των ταξικών τους συμφερόντων, άραγε, νομίζουν πως θα είναι για πάντα στο απυρόβλητο; Νομίζουν ότι οι καταπιεσμένοι δεν νιώθουν στο πετσί τους κάθε μέρα ότι η μόνο πραγματική τρομοκρατία είναι αυτή του κράτους και του κεφαλαίου; Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, με όσα λεφτά κι αν ταΐζουν τα «δημοσιογραφικά» τους φερέφωνα, όσες διώξεις κι αν ασκήσουν, όσες ποινές κι αν επιβάλλουν σε όσους και όσες αγωνίζονται.

Μέσα σε αυτό το υπερ-διογκωμένο κατηγορητήριο εν γένει, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει για τη δίωξη και προφυλάκιση του Παναγιώτη Καλαϊτζή, σε βάρος του οποίου δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και εμπλέκεται από την αντιτρομοκρατική στην υπόθεση λόγω της συσχέτισης του με το σπίτι που έγινε η σύλληψη και των κοινωνικών του σχέσεων με ένα εκ των κατηγορουμένων. Η διώξη του αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στο να “δεθεί” η υπόθεση, μιας και το άρθρο 187Α (ο γνωστός “αντι”-τρομοκρατικός νόμος) θέτει τα 3 άτομα ως αναγκαίο αριθμό για τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης. Στο πρόσωπο του Πάνου Καλαϊτζή βλέπουμε μια ακόμη κρατική απόπειρα ποινικοποίησης των προσωπικών σχέσεων και την ένταξη προσώπων του φιλικού ή επαγγελματικού κύκλου αγωνιστών σε δικογραφίες με βαρύτατες κατηγορίες, και αρα, βαρύτατες ποινές σε περίπτωση καταδίκης.

Είμαστε αταλάντευτα στο πλευρό όσων αγωνίζονται, όσων διώκονται, όσων ασφυκτιούν από τον ζυγό της κρατικής καταπίεσης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Δε θα αφήσουμε κανέναν μόνο και καμία μόνη απέναντι στην κρατική καταστολή. Υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και το καθήκον του αγώνα των καταπιεσμένων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-8-2022 09:00

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
blog: https://libertasalonica.wordpress.com
mail: lib_thess@hotmail.com


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Στις 8 Φλεβάρη ο Π. Καλαϊτζής συλλαμβάνεται έξω από το σπίτι της συντρόφου του. Η κατηγορία που του προσάπτεται είναι η συμμετοχή στην «Οργάνωση Αναρχική Δράση». Για την αντιτρομοκρατική αποτελούσε απλώς το τρίτο πρόσωπο που θα ξεκλείδωνε την ένταξη της υπόθεσης στον τρομονόμο 187Α και κατ’ επέκταση την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις ενός συντρόφου και μιας συντρόφισσας για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού προβληματισμού». Κι ενώ από την πρώτη στιγμή ο Π. Καλαϊτζής αρνείται όλες τις κατηγορίες μπροστά στα πραγματικά ελλιπέστατα και σαθρά στοιχεία που τον συνδέουν στην υπόθεση, αποφασίζεται η προφυλάκιση και των τριών.

Χωρίς αμφιβολία κράτος και αστυνομία υφαίνουν την πλεκτάνη μιας δικαστικής σκευωρίας εις βάρος των ανθρώπων που βρίσκονται στον κοινωνικό και φιλικό κύκλο των αγωνιστών. Η ολομέτωπη επίθεση σε όποιον και όποια αμφισβητεί την κρατική κυριαρχία επιχειρεί να επιβάλλει ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Το σχέδιο της προληπτικής αντιεξέγερσης ενορχηστρώνει την εκδικητική μανία των αστυνομικών και δικαστικών μηχανισμών, τα τρομοσενάρια και τις μεθοδεύσεις της αντιτρομοκρατικής, φτάνοντας ως και την ποινικοποίηση των κοινωνικών και φιλικών σχέσεων.

Η περίπτωση του Π. Καλαϊτζή είναι χαρακτηριστική. Το μόνο στοιχείο που τον συνδέει στην υπόθεση είναι το διαμέρισμά του που παραχώρησε στον συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του πλέον ως σπίτι, για να μείνει σε καραντίνα εξαιτίας της νόσησης του από covid-19. Άλλωστε, ακόμη και μέσα στην ίδια τη δικογραφία οι ντέντεκτιβ της αντιτρομοκρατικής δεν μπόρεσαν να βρούνε κανένα άλλο στοιχείο που να τον συνδέει με την υπόθεση. Η αναβάθμιση του δικαστικού οπλοστασίου του κατασταλτικού πλαισίου του κράτους αποκρυσταλλώνεται στον τρομονόμο 187Α και τη δίωξη αγωνιστών με βάση αυτόν, δηλαδή με ένα κατηγορητήριο που θέτει εξαρχής εξοντωτικές ποινές σε ενδεχόμενη καταδίκη. Γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι το κράτος και η αντιτρομοκρατική για να ικανοποιήσουν τα σχέδια τους, ποινικοποιούν τις κοινωνικές σχέσεις και στέλνουν ανθρώπους στη φυλακή χωρίς να υπάρχουν καν τα απαραίτητα στοιχεία.

Το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους, και πάντα δίπλα σε κάθε έναν που έρχεται αντιμέτωπος με τις μεθοδεύσεις τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αναρχικούς αγωνιστές και τους πολιτικούς κρατούμενους, που αντιμετωπίζουν το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης. Να μην επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των φιλικών και κοινωνικών σχέσεων, να θέσουμε ανάχωμα στην «αντι»-τρομοκρατική εκστρατεία του κράτους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΚΑΛΑΙΤΖΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 10/08 στις 09:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Α.Π.Ο. – Ο.Σ.

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Ρουβίκωνας: Δεύτερη παρέμβαση στην κατασκευαστική Grey House

Ρουβίκωνας: Δεύτερη παρέμβαση στην κατασκευαστική Grey House, ιδιοκτησίας Β. Τσιμπράκη, στο Μετς. Η υπόθεση του Βασίλη Τσιμπράκη μας είχε αρχικά απασχολήσει με αφορμή την δημόσια καταγγελία του εργαζομένου Χ.Σ. αλλά και εξαιτίας μαρτυριών και άλλων εργαζομένων του που...

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων | Πέμπτη 30/11, 19:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων | Πέμπτη 30/11, 19:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου Την Πέμπτη 30/11, συλλογικότητες και οργανώσεις του αναρχικού χώρου καλούν σε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων, 19:00, στη...

Πόλα Ρούπα: 17 Νοέμβρη 2023 50 χρόνια Πολυτεχνείο και αποφυλακίστηκα

Πόλα Ρούπα: 17 Νοέμβρη 2023 50 χρόνια Πολυτεχνείο και αποφυλακίστηκα Ύστερα από 7 χρόνια συνεχόμενη φυλάκιση (σύλληψη στις 5/1/2017), 8,5 χρόνια μαζί με την προφυλάκιση (σύλληψη στις 10/4/2010) και 13,5 χρόνια μικτά, ποινή που εξέτισα για τη συμμετοχή μου στον...

Γιατί Spinoza;

Γιατί Spinoza; Αναδημοσίευση από το fragmentary program Ένα ερώτημα κατακλύζει καθημερινά κανάλια, ιστοσελίδες, εφημερίδες και social media, κοντράροντας στα ίσα τις ενημερώσεις για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, τα νέα από την καινούρια,...

Rabbia Viola | Κάλεσμα για την πορεία ενάντια στην έμφυλη βία (25/11)

Rabbia Viola | Κάλεσμα για την πορεία ενάντια στην έμφυλη βία (25/11) Κείμενο, αφίσα και κάλεσμα της συλλογικότητας για τον ελευθεριακό φεμινισμό Rabbia Viola (Θεσσαλονίκη) για την πορεία ενάντια στην έμφυλη βία - Σάββατο 25/11, 18:30, Καμάρα. (Δείτε όλα τα καλέσματα...

Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστ(ρι)ών & Αλληλέγγυων – Όχι στο όνομά μας!

Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστ(ρι)ών & Αλληλέγγυων - Όχι στο όνομά μας Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλβανών Μεταναστ(ρι)ών και Αλληλέγγυων για την επαίσχυντη συμφωνία Ράμα-Μελόνι. (Aπό την σελίδα της πρωτοβουλίας στο facebook) Όχι στο όνομά μας! Με μεγάλη...

Cry for me Argentina

Cry for me Argentina Ο 53χρονος Χαβιέρ Μιλέι είναι ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής μετά την «καθαρή» νίκη με 55,7% έναντι του περονιστή αντιπάλου του Σέργκιο Μάσσα που συγκέντρωσε 44,3% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή. Είναι άγνωστο τι...

[Βίντεο] Παλαιστινιακή μαντίλα στον Λόρδο Βύρωνα στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του

[Βίντεο] Παλαιστινιακή μαντίλα στον Λόρδο Βύρωνα στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του   Βύρωνας: Παρέμβαση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκε από τη Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου (ΒΚΠ) το πρωί της Κυριακής 19 Νοέμβρη 2023, στα...

500 χιλιάδες αναρχικοί αποχαιρετούν τον Ντουρούτι που πεθαίνει σαν σήμερα [VIDEO]

500 χιλιάδες αναρχικοί αποχαιρετούν τον Ντουρούτι José Buenaventura Durruti Dumange (14 Ιουλίου 1896 – 20 Νοεμβρίου 1936) «Εχθρός μας είναι όποιος αντιτίθεται στις κατακτήσεις της επανάστασης» Στις 7 Ιανουαρίου του 1921, ένας νεαρός μηχανικός των σιδηροδρόμων, ονόματι...

Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι 14/7/1896-20/11/1936

Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι 14/7/1896-20/11/1936 «Εχθρός μας είναι όποιος αντιτίθεται στις κατακτήσεις της επανάστασης» Στις 7 Ιανουαρίου του 1921, ένας νεαρός μηχανικός των σιδηροδρόμων, ονόματι Μπουοναβεντούρα Ντουρρούτι, εγγραφόταν στους καταλόγους των μελών της...