Όχι στη συγκάλυψη των βασανιστών του Β. Μάγγου | Πρωτοβουλία αναρχικών και κομμουνιστών Βόλου. Κάλεσμα από την Πρωτοβουλία αναρχικών [...]

Όχι στη συγκάλυψη των βασανιστών του Β. Μάγγου | Πρωτοβουλία αναρχικών και κομμουνιστών Βόλου

από | 6 Οκτ, 2022

Όχι στη συγκάλυψη των βασανιστών του Β. Μάγγου | Πρωτοβουλία αναρχικών και κομμουνιστών Βόλου

Κάλεσμα από την Πρωτοβουλία αναρχικών και κομμουνιστών Βόλου ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλειου Μάγγου στις κινητοποιήσεις 15 Οκτώβρη και 21 Οκτώβρη.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

Στις 21 Οκτώβρη θα διεξαχθεί η δίκη τριών αστυνομικών του Βόλου, για τον ξυλοδαρμό (πριν απο δυόμιση χρόνια) του συντρόφου Βασίλειου Μάγγου έξω απο τα τοπικά δικαστήρια. Ο Βασίλης ξυλοκοπήθηκε και προσήχθη απ’ο ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες κατά την διάρκεια επίθεσης των μπάτσων στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας της προηγούμενης μέρας, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Στην συνέχεια, μεταφέρθηκε στον αστυνομικό τμήμα Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια από τους προστάτες του νόμου, οι οποίοι αργά το βράδυ τον πέταξαν έξω σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα καταλήγοντας εν τέλει στο νοσοκομείο. Μέσα από το νοσοκομείο έπειτα από τρεις μέρες κατήγγειλε με κείμενο το βασανισμό και τον ξυλοδαρμό του, που τον σημάδεψαν ανεξίτηλα και οδήγησαν στον θάνατό του ένα μήνα μετά.

Η τοπική δικαστική εξουσία έπειτα από δυόμιση χρόνια, αποφάσισε εν τέλει να στείλει στο δικαστήριο 3 αστυνομικούς κατηγορούμενους με μια μόνο κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επίσης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την μήνυση που άσκησαν οι γονείς του Βασίλη στην οποία υπήρχαν και κατέθεταν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες. Τα παραπάνω δηλώνουν ότι πρόκειται για μια δίκη παρωδία που ο μόνος της σκοπός είναι να ρίξει στα μαλακά κάποιους μόνο από τους υπεύθυνους του ξυλοδαρμού του Βασίλη, και να συγκαλύψει τον βασανισμό του. Πρόκειται για ένα ακόμα πλυντήριο της δικαστικής μαφίας προς τους δικούς της ανθρώπους ξεπλένοντας συνάμα τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge – ΑΓΕΤ και τον πόλεμο που έχει αυτή ανοίξει προς την κοινωνία του Βόλου. Ένα πόλεμο που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης των ενεργειακών κολοσσών απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, με το επιχείρημα της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, την ίδια ώρα που εντάσσει την ενέργεια και άλλα βασικά αγαθά στο χρηματιστήριο (όπως το νερό) και τα ιδιωτικοποιεί.

Σε τοπικό επίπεδο γίνεται ξεκάθαρη η επιβολή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εις βάρος του ανθρώπου και της φύσης, με την δημοτική αρχή Μπέου αλλά και με τις εκάστοτε κυβερνήσεις να υποτάσσονται στις προσταγές του κεφαλαίου. Η ιδιωτικοποίηση δημοσίων κοινωνικών αγαθών όπως αυτό του νερού των Σταγιατών, είναι μια από τις μεγάλες πληγές της περιοχής μας. Οι αιρετοί αγκαλιά με μπράβους και επιχειρηματίες αλλά και με τις πλάτες της δικαστικής εξουσίας με κάθε μέσο υπονομεύουν και υποβαθμίζουν το νερό της περιοχής με σκοπό να το πουλήσουν σε ιδιώτες εργολάβους και σε μονοπωλιακούς κολοσσούς. Με μαφιόζικες πρακτικές η δημοτική αρχή προσπαθεί να καταστείλει των αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Αγκάθι στα σχέδια τους είναι η οργανωμένη αντίσταση των κατοίκων.

Ο σχεδιασμός για εγκατάσταση πλωτής εξέδρας χιλιάδων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι του Βόλου έρχεται να προσθέσει στην υπονόμευση του περιβάλλοντος τοποθετώντας μια βόμβα λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης μας.

Ταυτόχρονα στην περιοχή του νοτίου Πηλίου μπαίνει σε τροχιά η εγκατάσταση αιολικών πάρκων χρησιμοποιώντας πάλι την καραμέλα του ενεργειακού οφέλους ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας συμπληρώνοντας την συνολική περιβαλλοντική υπονόμευση και μελλοντική καταστροφή της ευρύτερης περιοχής μέσα από την λεηλασία των φυσικών αγαθών και του περιβάλλοντος.

Τοπική κοινωνία και συλλογικότητες παλεύουνε για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής, αγωνιστές και αγωνίστριες έχουν απέναντι τους όλο τον κρατικό μηχανισμό καταστολής, την δικαστική εξουσία και το τοπικό παρακράτος. Από μαφιόζικους τραμπουκισμούς, στημένες δίκες και αστυνομικές επιχειρήσεις η τοπική κοινωνία βιώνει μια τρομοκρατία, ενδεικτικό της οποίας είναι και μια σειρά δικών που αφορούν ενεργά μέτωπα αγώνα και που έχουν οριστεί να γίνουν τον Οκτώβρη. (Σταγιάτες, καύση σκουπιδιών, ανεμογεννήτριες).

Ανέκαθεν το φίδι της αστικής δικαιοσύνης τσιμπούσε μόνο τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους και κυρίως όσους επιλέγουν να σταθούν ανάχωμα στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης. Μια δικαιοσύνη που δείχνει την μεγαλύτερη της πυγμή όταν αντιμετωπίζει αγωνιστές προχωρώντας σε δικαστικά πραξικοπήματα, σκορπώντας κατά το δοκούν κατηγορίες και χρόνια φυλακής, επιβάλλοντας ακραίους περιοριστικούς όρους, στερώντας άδειες και αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, αποφυλακίζει βιαστές, ένστολους δολοφόνους, φασίστες, μαφιόζους και λοιπούς που έχουν κονέ με την εξουσία (λοιπά εξουσιαστικά σκουπίδια), την ώρα που κάνει τα κλειστά μάτια στα δεκάδες σκάνδαλα και οικονομικά εγκλήματα των εκάστοτε κυβερνώντων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για τον ταξικό χαρακτήρα της ελληνικής δικαιοσύνης και τον ρόλο της, που είναι η διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Σε μια περίοδο σαν την τωρινή όπου η επίθεση προς την κοινωνία γιγαντώνεται, που βασικές κοινωνικές κατακτήσεις & δικαιώματα ποδοπατιούνται, που η φτώχεια αγγίζει όλο και περισσότερους, και η νομιμοποίηση του καθεστώτος κλονίζεται, οι αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν την δομική της χρησιμότητα για το σύστημα. Το δόγμα νόμος και τάξη, η αυταρχικότητα, η γιγάντωση της καταστολής, η αστυνομική αυθαιρεσία και η μονιμοποίηση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, θα ήταν αδύνατες χωρίς τα κρατικοδίαιτα δικαστικά κοράκια. Όλα τα παραπάνω μαζί θωρακίζουν ένα σύστημα όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, εν καιρό κλιμακούμενων και αλυσιδωτών καπιταλιστικών κρίσεων (οικονομικών, περιβαλλοντικών,ενεργειακών, γεωπολιτικών κλπ).

Τον τελευταίο καιρό , απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς και σε διάφορα κοινωνικά πεδία, δημιουργούνται εστίες αντίστασης. Παρά την οργανωμένη προσπάθεια απόκρυψης και συκοφάντησης των συστημικών μέσων πληροφόρησης, τα διάφορα μέτωπα αγώνα που έχουν δημιουργηθεί προσπαθούν να στήσουν αναχώματα στον ακροδεξιό κατήφορο της νεοφιλελεύθερης επέλασης. Ένα μωσαϊκό αντίστασης βρίσκεται σε εξέλιξη, από τους λιμενεργάτες της COSCO, τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και της Μαλαματίνα, μέχρι τους αγώνες για την υπεράσπιση περιοχών από επιχειρηματικά σχέδια, και από τις κινητοποιήσεις της φοιτητικής κοινότητας για ελεύθερα πανεπιστήμια και τα κινήματα υπεράσπισης του περιβάλλοντος (Σκουριές, Άγραφα, Μεσοχώρα κλπ) ως τους αγώνες των πολιτικών κρατουμένων. Η σύνδεση όλων των αγώνων πέρα από αυτονόητη είναι και αναγκαία, οι περιβαλλοντικές διεκδικήσεις οι ταξικές συγκρούσεις, οι αντιπατριαρχικοί και αντιπολεμικοί – αντιμπεριαλιστικοί αγώνες ξεχωριστά και όλοι μαζί αποτελούν κρίσιμο ανάχωμα στην κρατική και καπιταλιστική επέλαση στην εξαθλίωση και την εκμετάλλευση.

Απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν παράγοντες της νύχτας, επιχειρηματικοί όμιλοι, βιομήχανοι, τοπικοί άρχοντες και κεντρική εξουσία υπηρετώντας το διεθνές κεφάλαιο, να αντιπαρατάξουμε την δίψα για ζωή. Να οργανωθούμε οριζόντια και αντιεραρχικά σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο με σωματεία βάσης, και σε κάθε έκφανση και τομέα της ζωής μας, ενισχύοντας την έννοια της αλληλεγγύης, επανοικειοποιώντας τους δημόσιους χώρους, αποκρούοντας την κρατική βία ενώνοντας τις φωνές μας με κοινό στόχο να βάλουμε ένα τέλος στην ατέρμονη δίψα για κέρδη από τα κράτη και τους καπιταλιστές.

Η δίκη των τριών αστυνομικών που ξεκινάει στις 21 Οκτώβρη και η μεθόδευση που την συνοδεύει αποτελούν κομβικό κομμάτι της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Μια πολιτική που στοχεύει τον εσωτερικό εχθρό, τον κόσμο του αγώνα και οποιονδήποτε προσπαθεί να ανατρέψει το ισχύον σύστημα εκμετάλλευσης. Έχουμε χρέος απέναντι στην μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε την λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν την ζωή. Σε καιρούς όπου φαίνεται να κυριαρχεί η παραίτηση, όπου τα δυσεπίλυτα προβλήματα στις πλάτες του λαού για την επιβίωση του τρέφουν την απογοήτευση και την τάση για ατομικές λύσεις, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η πόλη που ζούμε έχει ιστορία αγώνων που η παρακαταθήκη και η εμπειρία τους δεν είναι αμελητέες. Ο ντόπιος πληθυσμός ξέρει να αγωνίζεται και το χει αποδείξει κόντρα στους καιρούς.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΌ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πανελλαδική πορεία, Σάββατο 15 Οκτώβρη, 12:00 στην πλατεία ελευθερίας.

Συγκέντρωση, Παρασκευή 21 Οκτώβρη στις 9:00 στα δικαστήρια Βόλου.

Πρωτοβουλία αναρχικών και κομμουνιστών Βόλου ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλειου Μάγγου

akpv_vm@proton.me

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Πώς να διαβάσουμε τον πόλεμο πολιτικά

Πώς να διαβάσουμε τον πόλεμο πολιτικά “Αυτό το πράγμα που αποκαλούμε Ντονμπάς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει... δεν είναι παρά ένας ορισμός που μας επιβλήθηκε από την Ρωσική Ομοσπονδία”. Oleksyi Danilov, 24/03/2021i “Ο στόχος των Συμφωνιών του Μινσκ είναι να...

Παρέλαση: Με παλαιστινιακές σημαίες έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα στην Πανεπιστημίου [Βίντεο]

Παρέλαση: Με παλαιστινιακές σημαίες έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα στην Πανεπιστημίου [Βίντεο] Με παλαιστινιακές σημαίες στα χέρια έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα στην Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην...

1821: Το ουρλιαχτό της ελευθερίας

1821: Το ουρλιαχτό της ελευθερίας Κανένας δεν επαναστατεί επειδή έτσι του κάπνισε, επειδή δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει, επειδή βαριόταν αφόρητα μια κάποια μέρα της ζωής του. Κανένας δεν εξεγείρεται επειδή το διάβασε σε κάποια βιβλίο, επειδή πέρασε χρόνια να...

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο αναρχικός Ρούντολφ Ρόκερ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο αναρχικός Ρούντολφ Ρόκερ Στις 25 Μαρτίου του 1873 γεννήθηκε στο Μάϊντς της Δυτικής Γερμανίας, ο αναρχικός θεωρητικός και ιστορικός Ρούντολφ Ρόκερ από μια οικογένεια Kαθολικών ειδικευμένων εργατών. Ο Ρόκερ ήταν γνωστός για την ενεργό δράση του...

Η εξέγερση στο Κιλελέρ (Μάρτιος 1910) | Γνωστός – Άγνωστος

Η εξέγερση στο Κιλελέρ (Μάρτιος 1910) Το νέο βίντεο από το κανάλι Γνωστός - Άγνωστος που περιλαμβάνει animated βίντεο ιστορίας (ελληνικής και παγκόσμιας), ψυχολογίας και κοινωνικών θεμάτων. https://www.youtube.com/watch?v=JLN5UWxPdIk Oι έλληνες τσιφλικάδες που...

Συνέντευξη με την Claudia Pinelli, κόρη του Giuseppe του αναρχικού

Συνέντευξη με την Claudia Pinelli, κόρη του Giuseppe του αναρχικού. Αναδημοσίευση από την Αέναη Κίνηση. Σφαγή Capaci, ξεκινά η «στρατηγική της έντασης» με δυναμίτη, δεύτερο επεισόδιο, από τα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος με άρωμα μαφίας. Στις 19 ιουλίου, πάντα...

Τοποθέτηση στην εκδήλωση για την “οργάνωση των αναρχικών” από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγ. Αναργύρων – Καματερού

Τοποθέτηση στην εκδήλωση για την “οργάνωση των αναρχικών” από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγ. Αναργύρων - Καματερού Tην Παρασκευή 1η Μαρτίου παρευρεθήκαμε ως καλεσμένοι ομιλητές, μαζί και με την συλλογικότητα Πέλοτο από την Ξάνθη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η...

Ψυχιατρική Γενικού Νοσοκομείου Χανίων: Η τελευταία πράξη

Ψυχιατρική Γενικού Νοσοκομείου Χανίων: Η τελευταία πράξη Ανακοίνωση ειδικευόμενων ψυχιάτρων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων για την κατάσταση που επικρατεί στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διαχρονικά όπως φαίνεται από τις...

Στις πόσες έρευνες φαίνεται αν είμαστε κορόιδα;

Στις πόσες έρευνες φαίνεται αν είμαστε κορόιδα; Από την Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ. Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή 2 νέων ερευνών (1) σχετικά με τη δυσοσμία στην περιοχή με τη συνεργασία, μεταξύ άλλων φορέων, του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου  και του ΑΠΘ. Χρηματοδότης της μια...

ΠΡΩΤΕΑΣ: τα πολλά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ (και «εμείς»)

ΠΡΩΤΕΑΣ: τα πολλά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ (και «εμείς») «Ο Χέγκελ κάνει κάπου την παρατήρηση ότι όλα τα μεγάλα κοσμοϊστορικά γεγονότα και πρόσωπα παρουσιάζονται σαν να λέμε, δυο φορές. Ξέχασε όμως να προσθέσει: τη μια φορά σαν τραγωδία, την άλλη σαν φάρσα» Κ. Μαρξ, Η 18η...