Χαιρετισμός των Τούρκων αγωνιστών απεργών πείνας από τις ελληνικές φυλακές. Γεια σας σύντροφοι, γεια σας φίλοι [...]

Χαιρετισμός των Τούρκων αγωνιστών απεργών πείνας από τις ελληνικές φυλακές

από | 15 Οκτ, 2022

Χαιρετισμός των Τούρκων αγωνιστών απεργών πείνας από τις ελληνικές φυλακές

Γεια σας σύντροφοι, γεια σας φίλοι…

Χαιρετίζουμε, από τις ελληνικές φυλακές, τους συμμετέχοντες στο 20ο Επετειακό συνέδριο του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση του συνεδρίου.

Αυτή τη στιγμή στις φυλακές της Τουρκίας κάνουν απεργία πείνας μέχρι θανάτου η Sibel Balaç και o İleri Kızılaltun.

Εδώ και 38 χρόνια ο σύντροφός μας Ali Osman Köse κρατείται στις φυλακές της Τουρκίας. Ο σοβαρά άρρωστος καρκινοπαθής σύντροφός μας, αλλά και όλοι οι κρατούμενοι που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία τους.

Χαιρετίζουμε επίσης και όλους τους καταδιωκόμενους Παλαιστίνιους που είναι κρατούμενοι και αντιστέκονται στις φυλακές του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ.

Αγαπητοί φίλοι

Την 7η Οκτωβρίου 2022 οι επαναστάτες κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές άρχισαν απεργία πείνας αόριστης διαρκείας.

Γιατί αρχίσαμε απεργία πείνας; Η κυβέρνηση της Ελλάδας του Μητσοτάκη, υπακούοντας στον Τουρκικό φασισμό, στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε., πραγματοποιεί συνεχώς επιθέσεις εναντίον μας.

Τα Ελληνικά δικαστήρια έκριναν σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο και μας επέβαλαν με την απόφαση τους ποινή κράτησης στις φυλακές συνολικά 333 χρόνων. Αυτή δεν είναι δίκαιη κρίση, είναι τρομοκρατία.

Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

Η επανάσταση δεν γεννά τρομοκρατία, οι επαναστάτες δεν είναι τρομοκράτες.

Δεν είμαστε τρομοκράτες! Είμαστε Μαρξιστές – Λενινιστές και αγωνιζόμαστε κατά του Ιμπεριαλισμού και του φασισμού.

Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό με όλα τα μέσα και τις μεθόδους δεν είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι δίκαιη, θεμιτή και αναγκαία.

Μάλιστα, τι είναι τρομοκρατία; Ποιοι είναι τρομοκράτες;

Τρομοκρατία είναι: Η κατά το όνομα και όχι κατά την ουσία δημοκρατία, η καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας, η κατοχή χωρών, η δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, στο Αφγανιστάν και σε πολλές άλλες χώρες.

Τρομοκράτες: Είναι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ και οι συνεργάτες τους, οι φασιστικές κυβερνήσεις, που εκμεταλλεύονται όλους τους λαούς του κόσμου, που τους καταπιέζουν και που τους πίνουν το αίμα.

Αντιτρομοκρατικοί νόμοι, είναι οι νόμοι των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους φασιστικών δυνάμεων, για να αποκρύψουν τον τρόμο τους και να νομιμοποιήσουν την τρομοκρατία τους. Είναι νόμοι επίθεσης τους, στους εθνικοκοινωνικούς απελευθερωτικούς αγώνες των λαών.
Είναι νόμοι για την καταστολή του αγώνα των εργαζομένων για δίκιο, δικαιώματα και ελευθερία.

Φίλοι μας,

Θα θέλαμε να δώσουμε μερικά παραδείγματα της νομιμοφανούς τρομοκρατίας που μας επέβαλε το ελληνικό κράτος στο όνομα της δίκης:

– Το δικαίωμά μας να παρουσιάσουμε μάρτυρα εμποδίστηκε, με τον περιορισμό της παρουσίασης 1 μάρτυρα ανά άτομο.

-Μας περιόρισαν (έκοψαν) τους μάρτυρες, επίσης δεν τους άφησαν να μιλήσουν μέχρι το τέλος.

– Ομοίως, μας εμπόδισαν να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με το να μας αποκόψουν.

– Οι δικηγόροι μας δεν είχαν αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή μας και διακόπτονταν συνεχώς κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης.

– 11 άτομα σε δίκη

Μόνο 1 μεταφραστής βρέθηκε σε ένα δικαστήριο (εκτός 2 ακροάσεων).

Ένας μεταφραστής δεν ήταν αρκετός. Το δικαστήριο δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν πλήρως όλοι οι κατηγορούμενοι.

-Ούτε το κατηγορητήριο, η το σκεπτικό της απόφασης, ούτε οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο σχετικό με τη δίκη έχει μεταφραστεί στη μητρική μας γλώσσα.

– Ενώ μας πήγαιναν από τη φυλακή στο δικαστήριο, ήμασταν εκτεθειμένοι στις επιθέσεις και τις απειλές της αστυνομίας.

– Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την έγκριση του, μπροστά στους δικηγόρους μας και στους συγγενείς μας που προσήλθαν στο δικαστήριο, η αστυνομία μας επιτέθηκε και μας βασάνισε.

– Ο φίλος μας Sinan Oktay Özen, ο οποίος έχει υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, λόγω εμφράγματος, λιποθύμησε από την επίθεση και τα βασανιστήρια και έμεινε αναίσθητος στο πάτωμα της αίθουσας του δικαστηρίου για δύο ώρες. Παρ’ όλη την επιμονή μας, δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

-Θέλαμε να εντοπίσουμε τα ίχνη βασανιστηρίων στα σώματά μας, δεν έγινε.

-Θέλαμε να κάνουμε μήνυση κατά των βασανιστών, αλλά το δικαστήριο παράνομα και αρνήθηκε και αργότερα ξεκίνησε έρευνα εναντίον μας για «επίθεση στην αστυνομία».

-Κλάπηκαν τα αρχεία μας, οι υπολογιστές, ο τεχνικός εξοπλισμός με τον οποίο εκπέμπουμε στην τηλεόραση και τα χρήματα που είχαμε.

-Κατασχέθηκαν οι υπολογιστές και τα αρχεία μας, τα οποία χρησιμοποιούμε στις δραστηριότητες εκπομπής βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων και τηλεόρασης.

-Κατά τη διάρκεια της κράτησής μας, μας εμποδίζουν να καταθέσουμε χρήματα για τις ανάγκες μας με βάση τους αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί συγγενών μας που κατέθεσαν χρήματα και σε βάρος τους ξεκινά έρευνα με την κατηγορία της «υποστήριξης και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας»…

Έχουμε εφετείο στις 16 Νοεμβρίου 2022.

Δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει δίκαιη και νόμιμη δίκη στο δικαστήριο αυτό της 16ης Νοεμβρίου.

Γνωρίζουμε ότι θα κερδίσουμε το δικαίωμά μας σε δίκαιη δίκη και υπεράσπιση μας, μόνο με αντίσταση.

Γι’ αυτό ξεκινήσαμε απεργία πείνας επ’ αόριστον.

Τα αιτήματα της απεργίας πείνας μας είναι:

1-Οι επαναστάτες δεν μπορούν να διωχθούν σύμφωνα με τους νόμους κατά της τρομοκρατίας. Ο φάκελος πρέπει να αφαιρεθεί από το πεδίο εφαρμογής της αντιτρομοκρατικής και να ακυρωθεί η ποινή φυλάκισης 333 ετών που μας επιβλήθηκε βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

2- Δεν έγινε δίκαιη δίκη στο δικαστήριο. Ήταν μια πολιτική απόφαση, όχι νομική. Απαιτούμε μια δίκαιη δίκη.

3- Το δικαίωμά μας στην άμυνα έχει σφετεριστεί. Απαιτούμε να μην εμποδίζεται η άμυνά μας.

4-Είμαστε πολιτικοί πρόσφυγες. Έχουμε σταθερές διευθύνσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαφύγουμε. Θέλουμε το δικαστήριο να συνεχίσει χωρίς κράτηση.

5- Στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την έγκριση του δικαστηρίου, η αστυνομία μας επιτέθηκε και μας βασάνισε. Απαιτούμε να τιμωρηθούν, η δικαστική επιτροπή που διέταξε τα βασανιστήρια και οι βασανιστές αστυνομικοί.

6- Κατά τη διάρκεια της κράτησης, τα χρήματα, οι υπολογιστές και τα αρχεία μας σφετερίστηκαν. Απαιτούμε να επιστραφούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία μας.

Τελικά:

1- Η ποινή φυλάκισης 333 ετών που μας επιβλήθηκε είναι επίθεση στον επαναστατικό λαϊκό απελευθερωτικό πόλεμο των λαών της Τουρκίας. Είναι νομιμοφανής τρομοκρατία επ’ ευκαιρία της δίκης. Δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε αυτές τις επιθέσεις.

2- Δεν πρέπει να μας καταδικάσουν για τον μαρξιστικό λενινιστικό επαναστατικό αγώνα μας. Δεν θα τα καταφέρουν, δεν θα το επιτρέψουμε!

3- Τα ελληνικά δικαστήρια δεν μπορούν να μας καταδιώκουν για λογαριασμό του αμερικανικού και του τουρκικού ιμπεριαλισμού φασισμού με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους τους. Εμείς θα κρίνουμε τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό!

Αναμένουμε πολύ ισχυρή αλληλεγγύη από όλους τους φίλους μας για το δικαστήριο που θα διεξαχθεί στις 16 Νοεμβρίου.

Το πιο ισχυρό μας όπλο ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους φασιστικών δυνάμεων είναι η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΣ!

Ας διευρύνουμε το Διεθνιστικό Μέτωπο

ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΖΗΤΩ Ο ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ!

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΖΗΤΩ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ!

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Κράτος και γραφειοκρατία

Κράτος και γραφειοκρατία Του Camillo Berneri*. Αναδημοσίευση από Ούτε θεός - Ούτε αφέντης. Τα σκάνδαλα που συνέβησαν σε υπουργικούς και στρατιωτικούς κύκλους, τα εκατομμύρια που απορρόφησαν βαμπιρικά οι κλέφτες με το παράσημο, η φάρσα και η αγωνία, τα γραφειοκρατικά...

Πύλος: Οι νεκροί απαιτούν δικαιοσύνη

Πύλος: Οι νεκροί απαιτούν δικαιοσύνη Στις 10 Ιουνίου του 2023, ένα αλιευτικό σκάφος μήκους περίπου 20 έως 30 μέτρων αναχωρεί από το Τομπρούκ στα ανατολικά παράλια της Λιβύης μεταφέροντας περίπου 700 μετανάστες, υπερβαίνοντας κατά πολύ τη χωρητικότητά του, με προορισμό...

Μπάνια και παγωτά

Μπάνια και παγωτά Όσες και όσοι μετράνε πάνω από 30-35 χρόνια ζωής στην ελληνική επικράτεια αλλά και σε διάφορα άλλα μέρη του πλανήτη Γη γνωρίζουν ότι στην παιδική ηλικία οι μονάδες μέτρησης ενός επιτυχημένου καλοκαιριού ήταν δύο και μόνο δύο: Μπάνια και παγωτά. Οι...

Εκκένωση του στεκιού Primavera στο ΑΠΘ

Εκκένωση του στεκιού Primavera στο ΑΠΘ Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere για την εκκένωση του κατειλημμένου ελευθεριακού στεκιού Primavera σήμερα το πρωί: ( Σήμερα, Δευτέρα 3/6 τα ξημερώματα έγινε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα πανεπιστήμια με σκοπό να...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο υποκατάστημα της Γιαννίτσης Group

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο υποκατάστημα της Γιαννίτσης Group Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο υποκατάστημα της Γιαννίτσης Group Α.Ε. στις Αχαρνές. Κράτος, παρακράτος, κεφάλαιο και μαφία. Τέσσερις πυλώνες που για δεκαετίες ανήκαν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας για μεγάλο...

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γιώργο Καλαϊτζίδη στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γιώργο Καλαϊτζίδη στη Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γιώργο Καλαϊτζίδη από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας καλούν αναρχικές συλλογικότητες στη Θεσσαλονίκη ενόψει της αυριανής (Τρίτη 28/5) δίκης. Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης...

Η μαζικότερη και πιο «βρώμικη ανάκληση» ιατρικών μηχανημάτων που δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα. 16.027 επικίνδυνες αναπνευστικές συσκευές 9.532 μη-ανιχνεύσιμες ζωες

" Αυτά τα ζητήματα μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρό τραυματισμό που μπορεί να απειλήσει ζωές" "Ένα από τα δύο ή τρία χειρότερα πράγματα που έχω δει ποτέ…", Δρ. Sidney Wolfe Στις 21 Ιουνίου 2021, εν μέσω πανδημίας η “ολλανδική” πολυεθνική Philips Respironics ανακοίνωσε...

Απεργία πείνας για την Παλαιστίνη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα

Ονομάζομαι Léa Courtois Dakpa και είμαι 1 από τους 9 διεθνείς Ευρωπαίους κρατούμενους/ες που βρισκόμαστε σήμερα υπό απέλαση στο κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας, μετά την παράνομη απαγωγή μας από την ελληνική αστυνομία κατά τη διάρκεια πολιτικής δράσης για την Παλαιστίνη....

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων 28/5 κτήριο 2

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων 28/5 κτήριο 2 ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΗ, ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (10:00, κτήριο 2) Συνέχεια της δίκης του συντρόφου και μέλους μας Γιώργου Καλαϊτζίδη, που συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική και διώκεται με τον 187Α για...