Χαιρετισμός των Τούρκων αγωνιστών απεργών πείνας από τις ελληνικές φυλακές. Γεια σας σύντροφοι, γεια σας φίλοι [...]

Χαιρετισμός των Τούρκων αγωνιστών απεργών πείνας από τις ελληνικές φυλακές

από | 15 Οκτ, 2022

Χαιρετισμός των Τούρκων αγωνιστών απεργών πείνας από τις ελληνικές φυλακές

Γεια σας σύντροφοι, γεια σας φίλοι…

Χαιρετίζουμε, από τις ελληνικές φυλακές, τους συμμετέχοντες στο 20ο Επετειακό συνέδριο του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση του συνεδρίου.

Αυτή τη στιγμή στις φυλακές της Τουρκίας κάνουν απεργία πείνας μέχρι θανάτου η Sibel Balaç και o İleri Kızılaltun.

Εδώ και 38 χρόνια ο σύντροφός μας Ali Osman Köse κρατείται στις φυλακές της Τουρκίας. Ο σοβαρά άρρωστος καρκινοπαθής σύντροφός μας, αλλά και όλοι οι κρατούμενοι που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία τους.

Χαιρετίζουμε επίσης και όλους τους καταδιωκόμενους Παλαιστίνιους που είναι κρατούμενοι και αντιστέκονται στις φυλακές του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ.

Αγαπητοί φίλοι

Την 7η Οκτωβρίου 2022 οι επαναστάτες κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές άρχισαν απεργία πείνας αόριστης διαρκείας.

Γιατί αρχίσαμε απεργία πείνας; Η κυβέρνηση της Ελλάδας του Μητσοτάκη, υπακούοντας στον Τουρκικό φασισμό, στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε., πραγματοποιεί συνεχώς επιθέσεις εναντίον μας.

Τα Ελληνικά δικαστήρια έκριναν σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο και μας επέβαλαν με την απόφαση τους ποινή κράτησης στις φυλακές συνολικά 333 χρόνων. Αυτή δεν είναι δίκαιη κρίση, είναι τρομοκρατία.

Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

Η επανάσταση δεν γεννά τρομοκρατία, οι επαναστάτες δεν είναι τρομοκράτες.

Δεν είμαστε τρομοκράτες! Είμαστε Μαρξιστές – Λενινιστές και αγωνιζόμαστε κατά του Ιμπεριαλισμού και του φασισμού.

Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό με όλα τα μέσα και τις μεθόδους δεν είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι δίκαιη, θεμιτή και αναγκαία.

Μάλιστα, τι είναι τρομοκρατία; Ποιοι είναι τρομοκράτες;

Τρομοκρατία είναι: Η κατά το όνομα και όχι κατά την ουσία δημοκρατία, η καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας, η κατοχή χωρών, η δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, στο Αφγανιστάν και σε πολλές άλλες χώρες.

Τρομοκράτες: Είναι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ και οι συνεργάτες τους, οι φασιστικές κυβερνήσεις, που εκμεταλλεύονται όλους τους λαούς του κόσμου, που τους καταπιέζουν και που τους πίνουν το αίμα.

Αντιτρομοκρατικοί νόμοι, είναι οι νόμοι των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους φασιστικών δυνάμεων, για να αποκρύψουν τον τρόμο τους και να νομιμοποιήσουν την τρομοκρατία τους. Είναι νόμοι επίθεσης τους, στους εθνικοκοινωνικούς απελευθερωτικούς αγώνες των λαών.
Είναι νόμοι για την καταστολή του αγώνα των εργαζομένων για δίκιο, δικαιώματα και ελευθερία.

Φίλοι μας,

Θα θέλαμε να δώσουμε μερικά παραδείγματα της νομιμοφανούς τρομοκρατίας που μας επέβαλε το ελληνικό κράτος στο όνομα της δίκης:

– Το δικαίωμά μας να παρουσιάσουμε μάρτυρα εμποδίστηκε, με τον περιορισμό της παρουσίασης 1 μάρτυρα ανά άτομο.

-Μας περιόρισαν (έκοψαν) τους μάρτυρες, επίσης δεν τους άφησαν να μιλήσουν μέχρι το τέλος.

– Ομοίως, μας εμπόδισαν να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με το να μας αποκόψουν.

– Οι δικηγόροι μας δεν είχαν αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή μας και διακόπτονταν συνεχώς κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης.

– 11 άτομα σε δίκη

Μόνο 1 μεταφραστής βρέθηκε σε ένα δικαστήριο (εκτός 2 ακροάσεων).

Ένας μεταφραστής δεν ήταν αρκετός. Το δικαστήριο δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν πλήρως όλοι οι κατηγορούμενοι.

-Ούτε το κατηγορητήριο, η το σκεπτικό της απόφασης, ούτε οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο σχετικό με τη δίκη έχει μεταφραστεί στη μητρική μας γλώσσα.

– Ενώ μας πήγαιναν από τη φυλακή στο δικαστήριο, ήμασταν εκτεθειμένοι στις επιθέσεις και τις απειλές της αστυνομίας.

– Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την έγκριση του, μπροστά στους δικηγόρους μας και στους συγγενείς μας που προσήλθαν στο δικαστήριο, η αστυνομία μας επιτέθηκε και μας βασάνισε.

– Ο φίλος μας Sinan Oktay Özen, ο οποίος έχει υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, λόγω εμφράγματος, λιποθύμησε από την επίθεση και τα βασανιστήρια και έμεινε αναίσθητος στο πάτωμα της αίθουσας του δικαστηρίου για δύο ώρες. Παρ’ όλη την επιμονή μας, δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

-Θέλαμε να εντοπίσουμε τα ίχνη βασανιστηρίων στα σώματά μας, δεν έγινε.

-Θέλαμε να κάνουμε μήνυση κατά των βασανιστών, αλλά το δικαστήριο παράνομα και αρνήθηκε και αργότερα ξεκίνησε έρευνα εναντίον μας για «επίθεση στην αστυνομία».

-Κλάπηκαν τα αρχεία μας, οι υπολογιστές, ο τεχνικός εξοπλισμός με τον οποίο εκπέμπουμε στην τηλεόραση και τα χρήματα που είχαμε.

-Κατασχέθηκαν οι υπολογιστές και τα αρχεία μας, τα οποία χρησιμοποιούμε στις δραστηριότητες εκπομπής βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων και τηλεόρασης.

-Κατά τη διάρκεια της κράτησής μας, μας εμποδίζουν να καταθέσουμε χρήματα για τις ανάγκες μας με βάση τους αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί συγγενών μας που κατέθεσαν χρήματα και σε βάρος τους ξεκινά έρευνα με την κατηγορία της «υποστήριξης και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας»…

Έχουμε εφετείο στις 16 Νοεμβρίου 2022.

Δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει δίκαιη και νόμιμη δίκη στο δικαστήριο αυτό της 16ης Νοεμβρίου.

Γνωρίζουμε ότι θα κερδίσουμε το δικαίωμά μας σε δίκαιη δίκη και υπεράσπιση μας, μόνο με αντίσταση.

Γι’ αυτό ξεκινήσαμε απεργία πείνας επ’ αόριστον.

Τα αιτήματα της απεργίας πείνας μας είναι:

1-Οι επαναστάτες δεν μπορούν να διωχθούν σύμφωνα με τους νόμους κατά της τρομοκρατίας. Ο φάκελος πρέπει να αφαιρεθεί από το πεδίο εφαρμογής της αντιτρομοκρατικής και να ακυρωθεί η ποινή φυλάκισης 333 ετών που μας επιβλήθηκε βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

2- Δεν έγινε δίκαιη δίκη στο δικαστήριο. Ήταν μια πολιτική απόφαση, όχι νομική. Απαιτούμε μια δίκαιη δίκη.

3- Το δικαίωμά μας στην άμυνα έχει σφετεριστεί. Απαιτούμε να μην εμποδίζεται η άμυνά μας.

4-Είμαστε πολιτικοί πρόσφυγες. Έχουμε σταθερές διευθύνσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαφύγουμε. Θέλουμε το δικαστήριο να συνεχίσει χωρίς κράτηση.

5- Στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την έγκριση του δικαστηρίου, η αστυνομία μας επιτέθηκε και μας βασάνισε. Απαιτούμε να τιμωρηθούν, η δικαστική επιτροπή που διέταξε τα βασανιστήρια και οι βασανιστές αστυνομικοί.

6- Κατά τη διάρκεια της κράτησης, τα χρήματα, οι υπολογιστές και τα αρχεία μας σφετερίστηκαν. Απαιτούμε να επιστραφούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία μας.

Τελικά:

1- Η ποινή φυλάκισης 333 ετών που μας επιβλήθηκε είναι επίθεση στον επαναστατικό λαϊκό απελευθερωτικό πόλεμο των λαών της Τουρκίας. Είναι νομιμοφανής τρομοκρατία επ’ ευκαιρία της δίκης. Δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε αυτές τις επιθέσεις.

2- Δεν πρέπει να μας καταδικάσουν για τον μαρξιστικό λενινιστικό επαναστατικό αγώνα μας. Δεν θα τα καταφέρουν, δεν θα το επιτρέψουμε!

3- Τα ελληνικά δικαστήρια δεν μπορούν να μας καταδιώκουν για λογαριασμό του αμερικανικού και του τουρκικού ιμπεριαλισμού φασισμού με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους τους. Εμείς θα κρίνουμε τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό!

Αναμένουμε πολύ ισχυρή αλληλεγγύη από όλους τους φίλους μας για το δικαστήριο που θα διεξαχθεί στις 16 Νοεμβρίου.

Το πιο ισχυρό μας όπλο ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους φασιστικών δυνάμεων είναι η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΣ!

Ας διευρύνουμε το Διεθνιστικό Μέτωπο

ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΖΗΤΩ Ο ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ!

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΖΗΤΩ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ!

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...