Ας υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις χημικές επιθέσεις! Ανακοίνωση της Επιτροπής Υγείας της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων.

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιούνται χημικά όπλα από τον τουρκικό στρατό, ενάντια στο Απελευθερωτικό Αντάρτικο. Πρόσφατα, 17 μέλη του Κουρδικού Απελευθερωτικού Αντάρτικου έπεσαν μαρτυρικά εξ’ αιτίας των χημικών επιθέσεων. Οι τελευταίες αντιδράσεις και δηλώσεις, αφότου βγήκαν στη δημοσιότητα βίντεο σχετικά με το θέμα, αποτελούν μια φωνή λογικής. Μια τέτοια στάση είναι η βασικότερη αρετή και το βασικότερο κριτήριο ανθρωπιάς.

Το μέγιστο αυτό έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας και σοβαρότερο όλων τωνεγκλημάτων πολέμου, διεξάγεται με οδηγίες του στρατού της Τουρκίας και του αρχηγού τους, του φασίστα Ερντογάν. Εξαιρετικής σημασίας και άξια λόγου, η πρόσφατη δήλωση της Şebnem Korur Fincancı, προέδρου του TTB [Türk Tabipler Birliği- Τουρκικού Οργανισμού Υγείας] που είναι μια από τους εκατοντάδες σκεπτόμενους ανθρώπους που παίρνουν θέση ενάντια σε αυτά τα εγκλήματα.

Η Şebnem Korur δήλωσε ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν χημικά όπλα, που τα χημικά αυτών των επιθέσεων επηρεάζουν άμεσα το ανθρώπινο νευρικό σύστημα και χρησιμοποιούνται παρά το γεγονός ότι απαγορεύονται. Επιπλέον, είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις να διεξάγει έρευνα στην πληγείσα περιοχή κάποια ανεξάρτητη αντιπροσωπεία και – στο πλαίσιο της εφαρμογής των διεθνών συμβάσεων και της Συνθήκης της Γενέυης όσον αφορά την απαγόρευση της χρήσης χημικών όπλων – οι αρχές του Πρωτοκόλλου της Μινεσότα πρέπει να λαμβάνονται υπ’όψιν όταν προκύπτει ένας τέτοιος ισχυρισμός. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν μαζί με τα τσιράκια της, που θέλουν να κρύψουν αυτά τα γεγονότα έχουν πλέον ξεκινήσει ποινική έρευνα για να καταστείλουν και να αποσιωπήσουν αυτή την φωνή της λογικής. Ως εκ τούτου, πρόθεση μας είναι να καταδικάσουμε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Η πρόεδρος του Τουρκικού Οργανισμού Υγείας Şebnem Korur Fincancı είναι μια διεθνούς φήμης ειδικός στην ιατροδικαστική και αξιοσέβαστη επιστήμονας. Υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που με θάρρος λέει αλήθειες εδώ και χρόνια. Η Şebnem Korur Fincancı ήταν και είναι πάντα στην πλευρά της ανθρώπινης ζωής και επιβίωσης. Πάντα επεδίωκε να λέει την αλήθεια, χρησιμοποιώντας την επιστήμη της ως μέσο για να την αποκαλύπτει. Πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι της δημοκρατίας και των επιστημών, ιδιαίτερα οι φυσικοί και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οφείλουν αυτή τη στιγμή να πάρουν θέση κατά των επιθέσεων εναντίον της από το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν και από τα τσιράκια του.Η Şebnem Korur Fincancı είναι η φωνή της λογικής και όλης της ανθρωπότητας. Το να προστατέψουμε αυτή τη φωνή λογικής, σημαίνει την προστασία της τιμής μας.

Καλούμε λοιπόν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, που προασπίζει τη ζωή και την επιβίωση, να υψώσει τη φωνή του και να δράσει ενάντια στις χημικές επιθέσεις, που αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.

Επιτροπή Υγείας της K.C.K.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ