Εκκένωση της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα.

Με την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων από τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και με την χρήση μάνικας νερού στο εσωτερικό του κτιρίου πραγματοποιήθηκε η εκκένωση της Κατάληψης Ντουγρού στην Λάρισα (Τζαβέλα 52).

Οι σύντροφοι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο αντιστάθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στους μπάτσους πετώντας αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και ταυτόχρονα έκαναν έκκληση για να συγκεντρωθεί αλληλέγγυος κόσμος στο σημείο. Υπήρξε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους συντρόφους, τον αλληλέγγυο κόσμο και την αστυνομία, αλλά τελικά οι δυνάμεις καταστολής κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και να προχωρήσουν σε συλλήψεις και προσαγωγές συντρόφων.

Σύμφωνα με τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι συλλήψεις ανέρχονται στις 8 και οι προσαγωγές στις 4.

Η Κατάληψη Ντουγρού υπήρξε για αρκετά χρόνια ένα σημείο αντίστασης, αυτο-οργάνωσης και αλληλεγγύης στην πόλη της Λάρισας και η εκκένωση της έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες επιθέσεις του κράτους στις δομές του αγώνα τα τελευταία χρόνια, όπως η εκκένωση της Terra Incognita, του Στεκιού στο Βιολογικό κλπ, ενώ μαζί με την ολοένα και αυξανόμενη καθημερινή ταξική βία ενάντια στους καταπιεσμένους, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τις μετανάστριες και τις γυναίκες, αποτελεί κομμάτι της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς απόπειρας καθολικής εφαρμογής του δόγματος “Νομός και Τάξη”, που έχει ως κύριο εκπρόσωπο της την κυβέρνηση των αρίστων της Νέας Παιδεραστίας.

Κράτος και Κεφάλαιο νομίζουν ότι με την βία και την καταστολή μπορούν να τρομάξουν τον κόσμο του αγώνα και να παραδειγματίσουν τους απο-τα-κάτω για να “κάτσουν φρόνημα” και να πειθαρχήσουν. Όσο όμως η εξαθλίωση των πολλών μέσα στα γρανάζια του καπιταλιστικού συστήματος και η σήψη των πολιτικών του μηχανισμών και θεσμών γίνονται όλο και πιο έντονες και πιο φανερές καθημερινά, τόσο πιο γρήγορα θα οξύνονται οι συνειδήσεις των καταπιεσμένων και θα πολλαπλασιάζονται οι αντιστάσεις.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της Κατάληψης Ντουγρού
Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τις δομές του αγωνα
Ντουγρού Κατάληψη για Πάντα


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ