Κάλεσμα των αυτόχθονων λαών, των αφρικανών απογόνων και των λαϊκών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

από | 13 Απρ, 2020

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου του 2020 από το CADTM

Η κρίση που προκάλεσε παγκοσμίως ο COVID-19 αποτελεί ένα σταυροδρόμι για τους λαούς του Abya Yala – Λατινικής Αμερικής. Οι λαϊκές οργανώσεις είναι η πρώτη γραμμή αντίστασης ενάντια στις χειρότερες εκφράσεις του συστήματος αποσύνθεσης.

Βιώνουμε μια πλήρη κρίση που απειλεί τη ζωή σε όλες τις μορφές της. Ο COVID-19 έχει γίνει μια πανδημία σε μια εποχή όπου η καπιταλιστική κρίση εντείνεται και οι οικονομικές δυνάμεις προσπαθούν επανειλημμένα να κάνουν την εργατική τάξη να αναλάβει το βάρος της αποκατάστασης του ποσοστού κέρδους των εταιρειών. Αυτό συμπίπτει με την αποδυνάμωση των συστημάτων υγείας, την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης και την καταστροφή του δημόσιου τομέα ως αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης λογικής. Ασφυκτιώντας από το εξωτερικό χρέος, τους διεθνείς οργανισμούς και τη μόνιμη καταπίεση του ιμπεριαλισμού ενάντια στην κυριαρχία μας, κατευθυνόμαστε προς ένα σενάριο με πολύ σοβαρές συνέπειες.

COP25, social movements and climate justice. | e-mc2.gr

Σε μια Αμερική, όπου αρνούμαστε να δεχθούμε τη διαρθρωτική προσαρμογή και την επιβολή νέων ιμπεριαλιστικών πολιτικών και όπου οι λαοί μας είχαν απο πρώτο χέρι την εμπειρία από τις μεγάλες λαϊκές εξεγέρσεις τους τελευταίους μήνες, η πανδημία αποτέλεσε πρόσχημα για να νομιμοποιήσει την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων στις γειτονιές μας και για να εφαρμοστούν μέτρα προσαρμογής μαζί με την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης για την εργατική τάξη. Ομοίως, αυτή η κρίση αποκάλυψε και πάλι τη βιαιότητα της πατριαρχικής βίας κατά των γυναικών και των σεξουαλικών αντιφρονούντων, καθώς και τον ιστορικό αποκλεισμό των αυτόχθονων λαών και των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής, οι οποίοι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν την πανδημία σε συνθήκες εξαιρετικής ευπάθειας.

Στην καλύτερη παράδοση του λαού μας, είμαστε οργανώσεις που εκπροσωπούν τους ανθρώπους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτόχθονες λαούς, τις φεμινίστρες, τους αφρικανικούς απογόνους, τους πικετέρος και τους γείτονες. Όλοι βάζουν το σώμα τους, τα κεφάλια και τις καρδιές τους για να επεξεργαστούν τις άμεσες απαντήσεις, αλλά και να σχεδιάσουν μια διέξοδο από αυτή την κρίση μέσα από μια πορεία προς μια καλύτερη κοινωνία αντί να επιστρέψουν στην καπιταλιστική κανονικότητα. Αυτό θα είναι εφικτό αν δώσουμε το καλύτερό μας ως λαοί. Οι κοινοτικοί δεσμοί και η λαϊκή, εδαφική και περιφερειακή ενότητα που διατηρούμε κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης θα είναι μέρος του υφάσματος που θα χτίσει τους ορίζοντες του μετασχηματισμού της Abya Yala America.

Είμαστε αυτοί που αντιμετωπίζοντας την έλλειψη στέγης, καταλαμβάνουμε εδάφη και χτίζουμε σπίτια, που αντιμετωπίζουν την έλλειψη εργασίας, διοργανώνουμε συνεταιρισμούς, ανακτούμε τα εργοστάσια και αντιμετωπίζουμε το κλείσιμο και τις απολύσεις. Στεκόμαστε αντιμέτωποι με τις επιθέσεις των αφεντικών, αγωνιζόμαστε για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αντιμετωπίζουμε την έλλειψη εκπαίδευσης, δημιουργούμε σχολεία.και  αντιμέτωποι με την καταπίεση των γυναικών και των αντιφρονούντων, οικοδομούμε ένα λαϊκό φεμινισμό.. Είμαστε αυτοί που αντιμετωπίζουν την εκμετάλλευση, χτίζοντας συνδικαλιστικές οργανώσεις λαϊκής βάσης και καταπολεμούμε την εργασιακή ανασφάλεια και την αναξιοπρεπή αμοιβή. Που αντιμετωπίζοντας την κλιματική κρίση, αναπτύσσοντας την αγρο-οικολογία. αντιμέτωποι με τη μονοκαλλιέργεια και τα μονοπώλια τροφίμων, χτίζουμε χωριά αγροτικών τροφίμων για να διασφαλίσουμε την κυριαρχία και την αυτονομία των τροφίμων. Που στεκόμαστε αντιμέτωποι με την στρατιωτικοποίηση και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και την διακίνηση ναρκωτικών, Αντικαθιστούμε τους πολιτισμούς και αγωνιζόμαστε για την ειρήνη. Η εναλλακτική λύση είναι η ζωή ενάντια σε εκείνους που μας προσφέρουν το θάνατο.

Μπροστά στην πολιτική του κλεισίματος των συνόρων και του κατακερματισμού, και ενόψει της ξενοφοβίας και του νεοφασισμού που προτείνονται απο τους απο πάνω, επιστρέφουμε στον ορίζοντα της ηπειρωτικής αλληλεγγύης και της ενότητας των λαών

.Until the Rulers Obey: the growing strength of Latin America's ...

Αντιμέτωποι με τις πολιτικές των καπιταλιστών που στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν την κρίση ως κάλυψη για την προσαρμογή, ας εντατικοποιήσουμε και να επανεξετάσουμε τους ιστορικούς μας αγώνες για την υπεράσπιση των εδαφών, της ζωής και της κοινωνικοποίησης του πλούτου, ας οικοδομήσουμε τη λαϊκή και την κοινοτική εξουσία.

Ως εκ τούτου, ζητούμε από τις κυβερνήσεις και καλούμε τους ανθρώπους να:

  1. Δώσουν προτεραιότητα στη ζωή πάνω από το χρέος. Όχι στην πληρωμή του εξωτερικού χρέους. Χρειαζόμαστε διεξοδική έρευνα (πλήρη έλεγχο) και ακύρωση του εξωτερικού χρέους. Είναι εγκληματική η απώλεια της υγείας και των δικαιωμάτων για να είναι δυνατή η αποπληρωμή του ΔΝΤ και άλλων πιστωτών. Τα συστήματα υγείας και κοινωνικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελούν προτεραιότητα. Πρέπει να ανακτήσουμε τον στρατηγικό μας πλούτο και τη διαχείριση των τραπεζών μας και το εξωτερικό εμπόριο, τη μόνιμη πηγή οικονομικής διαρροής από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μόνο μια πολιτική οικονομικής κυριαρχίας, που πηγάζει από την εξέλιξη της λαϊκής εξουσίας, μπορεί να μετριάσει την οικονομική και παγκόσμια κρίση που αρχίζουμε να βιώνουμε.

  2. Να καταπολέμησουν την ανισότητα. Εξαιρετική φορολόγηση των πλουσίων, των κερδών των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, εκείνων που διοργάνωσαν την πτήση του κεφαλαίου. Οι κυβερνήσεις αυτές πρέπει να αναλάβουν το ρόλο της εξάλειψης των ανισοτήτων που οφείλονται στην αγορά. Οι απαραίτητες επενδύσεις σε πολιτικές έκτακτης ανάγκης πρέπει να χρηματοδοτούνται με την αντιμετώπιση της συγκέντρωσης του πλούτου στα χέρια λίγων και όχι με τη μείωση των μισθών των εργαζομένων. Οι αλυσίδες παραγωγής των μεγάλων εταιρειών πρέπει να αναπροσανατολιστούν για να παράγουν αυτό που απαιτείται για την καταπολέμηση του κοροναϊού, καθώς και για τις ασθένειες που υπομένουμε χωρίς κρατική προσοχή, όπως ο υποσιτισμός, ο πυρετός του δάγγειου πυρετού, η νόσος του ύπνου (νόσος Chagas) και η φυματίωση.

  3. Επείγουσα ενίσχυση των συστημάτων δημόσιας υγείας: Επείγουσα και άμεση επένδυση στο σύστημα δημόσιας υγείας, εθνικοποίηση της ιδιωτικής υγείας και ενίσχυση των κρατικών μέτρων για τη συγκράτηση της πανδημίας. Η πανδημία επαναβεβαιώνει την ανάγκη καθολικής υγειονομικής περίθαλψης για όλους, ενισχύοντας τη δημόσια προώθηση αυτών των υπηρεσιών. Τα κράτη πρέπει να αναλάβουν τον έλεγχο της παραγωγής και της διοίκησης όλων των αγαθών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης με τη συμμετοχή και τον έλεγχο των εργαζομένων. Το σύστημα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα φάρμακα πρέπει να εξαλειφθεί προκειμένου να αναπτυχθεί πλήρως η έρευνα και οι επιστημονικές εφαρμογές για την επίλυση των ανθρώπινων προβλημάτων. Πρέπει να αναγνωριστεί η αρχική και παραδοσιακή ιατρική.

  4. Να βεβαιωθεί ότι κάθε εργασία δίδει στον εργαζόμενο πλήρη δικαιώματα. Εξασφάλιση ένος καθολικού εισοδήματος για όλους,, απαγόρευση των απολύσεων και των αναστολών. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων ώστε να μπορούν να ζουν σε αξιοπρεπή περιορισμό. Ας επιτραπεί αυτό το επείγον να μην χρησιμεύσει ως πρόσχημα για να συνεχίσει να αναπτύσσεται η εργασιακή ανασφάλεια. Όχι στο κλείσιμο εταιρειών. Το κράτος πρέπει να στηρίζει την κατάληψη και ανάκτηση των εταιρειών από τους εργαζόμενους.

  5. Διεκδικήστε τη στέγαση και την αξιοπρεπή διαβίωση ως κοινωνικό δικαίωμα. ο περιορισμός μπορεί να επιτευχθεί μόνο κάτω από μια στέγη, με εγγυημένες βασικές υπηρεσίες και σε μια υγιή γειτονιά. Οι εξώσεις, η πληρωμή των μισθωμάτων και των υπηρεσιών πρέπει να ανασταλούν. οι πολιτικές στέγασης πρέπει να προσανατολίζονται προς μια συνολική αστική μεταρρύθμιση που να εγγυάται την πρόσβαση στη στέγαση σε αξιοπρεπείς συνοικίες για όλες τις εργαζόμενες οικογένειες Παγκόσμια πρόσβαση στο νερό, το φως και το φυσικό αέριο και η βελτίωση των γειτονιών της εργατικής τάξης: δεν υπάρχει αγώνας κατά της πανδημίας, εκτός αν όλοι οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση στο πόσιμο νερό, το φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό στο σπίτι, στη γειτονιά ή στην κοινότητα. Κανένα σπίτι χωρίς ένα άνθρωπο, κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι. Δέσμευση άδειων ιδιοκτησιών για τον άστεγο πληθυσμό και για προσωρινά καταλύματα.

  6. Καταπολέμηση της πείνας και εγγύηση της καθολικής πρόσβασης στα τρόφιμα. Δώστε προτεραιότητα στη χρηματοδότηση της αγρο-οικολογικής γεωργίας με βάση την κοινότητα και την οικογένεια που θα τους επιτρέψει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον εφοδιασμό των πληθυσμών, των κυλικείων, των χώρων πικ-νικ και των κοινοτικών κουζινών. Απαιτείται πρόοδος όσον αφορά την πρόσβαση στα τρόφιμα, ως μέσο αναζωογόνησης της οικονομίας και αποφυγής κρίσης εφοδιασμού. Εξασφαλίστε ένα βασικό καλάθι τροφίμων με ρυθμιζόμενες και αφορολόγητες τιμές. Ζητήστε κυρώσεις για την κερδοσκοπία των τιμών και τη μονοπώληση από τα σούπερ μάρκετ και τους μεσάζοντες. Ακυρώστε το χρέος των αγροτών, αναδιανείμετε την παραγωγική γη και δημιουργήστε συστήματα προστασίας και αγρο-οικολογικές κοινότητες που θα χρηματοδοτούνται από το κράτος.

  1. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της φύσης, να αναζωογονήσουμε την κυριαρχία μας στα κοινά μας αγαθά , όπως το νερό, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, τη γη, τον στρατηγικό πλούτο που σφετερίζεται από οικονομικούς βαμπίρ με τη συμπαιγνία τοπικών κυβερνήσεων και επιχειρηματιών. Ζητήστε απόλυτο σεβασμό για τα εδάφη των ιθαγενών λαών και επανεξετάστε το οικονομικό και εξορυκτικό μοντέλο. Η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων πρέπει να σέβεται τη μητρική γη και τους λαούς που την κατοικούν.

  2. Ενίσχυση της προστασίας της υγείας και ανθρωπιστική βοήθεια με εγγύηση της κυριαρχίας για τα εδάφη των ιθαγενών λαών, των αυτόχθονων και των αφρικανικών εθνικοτήτων, ιδίως εκείνων των οποίων το οικοσύστημα βρίσκεται σε ζωτικά οικοσυστήματα όπως ο Αμαζόνιος, για τους οποίους η επιδημιολογική απειλή θα μπορούσε να σημαίνει εθνοκτονία. Να ενισχυθεί η αυτοδιεύθυνση και τα συστήματά της για την εδαφική και την πολιτιστική επιβίωση της ζωής των αυτόχθονων . Απαγόρευση των εξώσεων και των πράξεων που παραβιάζουν την κυριαρχία των αυτόχθονων λαών.

  3. Να επιβληθούν αυθεντικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της βίας των ανδρών. Με τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, η ενδοοικογενειακή βία και άλλες μορφές βίας κατά των γυναικών μπορεί να αυξηθούν. Για τις γυναίκες, με αμφίδρομο σεξουαλική επιλογή όσο και τους τρανσέξουαλ, η χρήση της τεχνολογίας των πληροφοριών δεν αρκεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Πρέπει να προληφθεί και να εξαλειφθεί. Προϋπολογισμός για την πρόληψη των δολοφονιών και των γυναικών και των τρανς γυναικών. Παρέχετε καταφύγια για άτομα σε καταστάσεις βίας και ειδικές οικονομικές επιδοτήσεις για επιζώντες. Κάνετε σχέδια απασχόλησης και εκπαίδευσης για τις γυναίκες και τους σεξουαλικά αντιφρονούντες.

  4. Περισσότερη πρόληψη και όχι καταστολή: Πολλές κυβερνήσεις έχουν χρησιμοποιήσει το πλαίσιο του κορωναϊού για να εντείνουν τη λογική της καταστολής και της επιτήρησης και να αυξήσουν τη φυλάκιση των πολύ φτωχών, των ηγετών της κοινότητας, των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των υπερασπιστών της μητρικής γης. Είναι καιρός να μειωθεί ο πληθυσμός των φυλακών ως πρόβλημα δημόσιας υγείας. Υπάρχει επίσης ανάγκη αναβάθμισης των ίδιων των αρχών και των κοινοτικών φρουρών που φροντίζουν τα προγονικά εδάφη και αποτελούν αποτελεσματικό κοινοτικό όργανο επιφορτισμένο με τη διατήρηση της ζωής.

  5. Πείτε όχι στην ιμπεριαλιστική πολιτική, οικονομική και στρατιωτική επέμβαση: απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη χρήση της κρίσης ως δικαιολογία για τη στρατιωτική παρέμβαση στη Βενεζουέλα από τον κρατικό ιμπεριαλισμό και τους εταίρους του, τις συνεχείς δολοφονίες των αυτόχθονων και λαϊκών ηγετών στην Κολομβία, την έντονη καταστολή απο το καθεστώς του Putsch στη Βολιβία και την Ονδούρα και η αντιλαϊκή κυβέρνηση της Piñera στη Χιλή, την επέκταση των έργων εξόρυξης σε αυτόχθονες και αγροτικές περιοχές. Απαιτούμε την άρση των αποκλεισμών κατά της Κούβας και της Βενεζουέλας.

  6. Φέρτε στη Διεθνιστική Ανθρωπιστική Βοήθεια: Καλούμε τις κυβερνήσεις να ζητήσουν ανθρωπιστική βοήθεια από την Κούβα και άλλες χώρες που διαθέτουν τεχνική εμπειρία στον αγώνα κατά της πανδημίας και που μπορούν να βοηθήσουν στην περιορισμό της επιδημίας Covid-19 στις πόλεις όπου η πανδημία έχει εξαπλωθεί περισσότερο, όπως το Guayaquil και το Σάο Πάολο.

Ενάντια στον πλούτο μερικών, για την κυριαρχία του λαού! Για τη ζωή! Όχι στο ΔΝΤ!

Ενώ οι Λαοί της Λατινικής Αμερικής αγωνίζονται:

Διεθνιστική αλληλεγγύη!

Κατάλογος των υπογραφόντων οργανισμών:

CONAIE Confederación de Nacionalidades Indígenas del Ecuador-Ecuador
Congreso de los Pueblos-Colombia
MTST Movimiento de Trabajadores Sin Techo-Brasil
CONFENIAE Confederación de Nacionalidades Indígenas de la Amazonía Ecuatoriana-Ecuador
FPDS Frente Popular Darío Santillán-Argentina
ONIC Organización Nacional Indígena de Colombia-Colombia
FOL Frente de Organizaciones en Lucha- Argentina
Ukamau-Chile
Comité por la Abolición de las deuda ilegítimas CADTM Abya Yala Nuestra América (Colombia, Haití, Uruguay, Argentina, Venezuela, Brasil y Puerto Rico)
CRBZ Corriente Revolucionaria Bolívar y Zamora-Venezuela
CNTE-SNTE Sindicato Nacional de Trabajadores de la Educación-México
AUTE sindicato electricista-Uruguay
Coordinación y Convergencia Nacional Maya Waqib’Kej- Guatemala
CNA Coordinador Nacional Agrario-Colombia
Movimiento de los Pueblos/por un socialismo feminista desde abajo.(Frente Popular Darío Santillán Corriente Nacional-Movimiento por la Unidad Latinoamericana y el Cambio Social -Izquierda Latinoamericana Socialista-Movimiento 8 de Abril)-Argentina
CLOC (ANAMURI, Ranquil, Conaproch, Red Apícola Nacional, ANMI)-Chile
FENASIBANCOL Federación Nacional de Sindicatos Bancarios Colombianos-Colombia
MPA Movimiento de Pequeños Agricultores -Brasil
CRIC Consejo Regional Indígena del Cauca-Colombia
UTT Union de Trabajadores de la Tierra-Argentina
PCN Proceso de Comunidades Negras-Colombia
CONAMURI Organización de Mujeres Campesinas e Indígenas – Paraguay
União Nacional de Trabaladoras(es) Camelôs, Feirantes e Ambulantes do Brasil-Brasil
MICC Movimiento Indigena y Campesino de Cotopaxi – Ecuador
PAPDA Plate-forme haïtienne de Plaidoyer pour un Développement Alternatif-Haiti
Comisión Intereclesial de Justicia y Paz-Colombia
Feminismo Comunitario Antipatriarcal – Bolivia
Movimiento Insurgente – Bolivia.
MNCI Movimiento Nacional Campesino Indígena “Somos Tierra”- Argentina
CENPAZ Coordinación Nacional de Paz-Colombia
MBL Movimiento de Barrios en Lucha-Ecuador
Brigadas Populares-Brasil
Zona humanitaria de San pedro del Ingara Chocó Territorio de paz-Colombia
UNORCAC – Unión de Organizaciones Campesinas de Cotacachi – Ecuador
MTD Aníbal Verón-Argentina
FOB Autónoma-Argentina
FOB La Libertaria-Argentina
MTR por la democracia directa-Argentina
FAR Frente Arde Rojo/COPA-Argentina
Frente Popular – Ecuador
Coordinadora Simón Bolívar-Venezuela
Radio al Son del 23-Venezuela
Plataforma de Lucha Campesina- Venezuela
Colectivo Caminos Verdes-Venezuela
FNL Frente Nacional de Lutas -Brasil
Movimiento de Mujeres por la Vida de Cajibio y Popayán-Colombia
Red Emancipa de Educación Popular-Brasil
Feministas del Abya Yala
MPLT Movimiento Pueblo Lucha y Trabajo-Argentina
Pañuelos en Rebeldía-Argentina
Red de la Diversidad-Bolivia
Escuela Popular Permanente-Chile
Juntos! – Juventud en Lucha-Brasil
Fabrika Zurda – Ecuador
FECAOL Movimiento Nacional Campesino – Ecuador
Asociación de Trabajadores y Trabajadoras del Transporte (ASOTRASET) – Ecuador
Corriente Sindical Carlos Chile-Argentina
Colectivo Whipala-Bolivia
Plataforma por la Auditoría Ciudadana de la Deuda de Colombia
OLP Resistir y Luchar-Argentina
Colectivo Alexis Vive-Venezuela
Venceremos Partido de Trabajadores-Argentina
Corriente Social y Política Marabunta-Argentina
Convergencia 2 de Abril-Chile
Democracia Socialista-Argentina
ASL Accion Socialista Libertaria-Argentina
La Junta-Peru.
Venceremos Abriendo Caminos-Argentina
ORG Organización Revolucionaria Guevaristas-Argentina
Organización Política Presentes por el Socialismo «PPS» – Colombia
CPI Corriente Política de Izquierda -Argentina
Secretaria Migrantes y Refugiados UTEP-Argentina
Asamblea Pachamama-Uruguay
Comunidad Mapuche Los Toldos-Argentina
Federación de Estudiantes Universitarios del Ecuador-Ecuador
Movimiento Mujeres Por la Vida-Venezuela
Unión Comunera-Venezuela
Voces Urgentes-Venezuela
Espacio Pedagógico Cultural Fenix-Argentina
Movimiento de Jóvenes por la Patria (JPP-PPT)-Venezuela
Amigos da Terra-Brasil
Centro de Derechos Económicos y Sociales CDES-Ecuador
Red Feminista Ecosocialista de Ecuador-Ecuador
Coordinadora de Pueblos y Organizaciones del Oriente del Estado de México en Defensa de la Tierra, el Agua y su Cultura (CPOOEM)-México
Red de Medios Digitales de comunicación comunitaria y alternativa del Ecuador Infórmate Pueblo-Ecuador
FURIA TRAVA colectiva de travestis feministas abolicionistas-Argentina
Sindicato Mexicano de Electricistas (SME)-Mexico
Nueva Central de Trabajadores (NCT)-Mexico
ANUEE (Asamblea Nacional de Usuarios de Energía Eléctrica)-Mexico
Confederación de Jubilados, Pensionados y Adultos Mayores-Mexico
Partido Revolucionario de los Trabajadores (PRT)-Mexico
Organización Política del Pueblo y los Trabajadores (OPT)-Mexico
Frente Socialista-Mexico
Confederación Unitaria de Comerciantes Minoristas y Trabajadores Autónomos del Ecuador CUCOMITAE-Ecuador
Fórum da Amazônia Oriental FAOR-Brasil
ICA Iglesia Cristiana Ágape-Honduras
Comité de Solidaridad Latinoamericana de Mendoza-Argentina
Asamblea Vecinal ( vecinos en lucha)-Argentina
Fuera la subestación Rigolleau ( contra la contaminación de los campos CEM)-Argentina
Red de barrios irradiados de la R. A.-Argentina
FUNDACIÓN AUDIOVISUAL INDÍGENA WAYAAKUA-Venezuela
MUESTRA INTERNACIONAL DE CINE INDÍGENA DE VENEZUELA MICIV-Venezuela
FUNDACIÓN PUEBLO INDIO DEL ECUADOR-Ecuador
Amigos da Terra America Latina e Caribe-ATALC
Conselho indigenista Milionário-CIMI-Brasil
UNIDAD POPULAR DE ECUADOR-Ecuador
Grupo Carta de Belém-Brasil
Jubileo Sur/Américas
Jubileu Sul Brasil
Asociación Colombiana de Educación al Consumidor-Colombia
Tatagua Colectiva Feminista Conurbano sur Bs.As- Argentina
Comité Oscar Romero de Cádiz-España
Espacio cultural, político y social La Casita en Marabunta-Argentina
Comité Oscar Romero-SICSAL-Chile.
Fundación Helmut Frenz de Educación en Derechos Humanos-Chile.
Observatorio por el Cierre de la Escuela de las Américas-Chile.
Colectivo de Geografía Crítica del Ecuador-Ecuador
TALLER DE “J”ORMACIÓN ESTUDIANTIL RAÍCES – TJER-Colombia
Coordinadora indígena Popular Autónoma (CINPA) Oaxaca -Mexico
Colectivo de mujeres en Resistencia “Sinchi Warmi” – Ecuador
SOA Watch – Observatorio de la Escuela de las Américas
Propuesta TATU
VÓRTICE ESTUDIANTIL ALTERNATIVO
Red Intercontinental de Promoción de la Economía Social Solidaria para Latinoamérica (RIPESS LAC)
Instituto de Desarrollo de la Economía Asociativa (IDEAC)-Republica Dominicana
La Red Nacional de Organizaciones de Economía Solidaria (REDESOL)-Republica Dominicana.
Movimiento Rebelión o Extinción-Argentina
Observatorio Minero Ambiental y Social del Norte del Ecuador OMASNE-Ecuador
Fuerza de Bases-Chile 
MPL (Movimiento Popular Liberación)-Argentina
CCRS (Corriente Clasista René Salamanca)-Argentina

https://mronline.org/2020/04/04/call-of-the-indigenous-peoples-afro-descendants-and-peoples-organizations-of-latin-america/

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...