Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει η σελίδα στο Facebook “Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη” τη νύχτα της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου στα Εξάρχεια άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να παραβιάσουν πόρτα οικίας. Σε γυναίκα που τους απευθύνεται λέγοντας: «Τι κάνετε; Σπίτι είναι. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα» η απάντηση από τα ΜΑΤ είναι «άι γαμήσου μωρή».

Η επιδρομή της αστυνομίας και η διασπορά τους χάους με ασφυξιογόνα χημικά, ξυλοδαρμούς, τυχαίες συλλήψεις και επιθέσεις σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στα Εξάρχεια ήρθε ως συνέχεια της απαγόρευσης της πορείας συλλογικοτήτων της γειτονιάς που αντιδρούν στο μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και στην «ανάπλαση» του λόφου Στρέφη και στη διάλυσή της με ξύλο και χημικά πριν καν αρχίσει.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ