Ημερολόγια καραντίνας #2 από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

από | 14 Απρ, 2020

Ημερολόγια καραντίνας #2
Δευτέρα 13/4

Ακόμα μία εβδομάδα έχει περάσει, και η φιλέσπλαχνή μας κυβέρνηση πήρε ακριβώς μηδέν (0) μέτρα για τον πραγματικό περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Cov-19, πέραν, φυσικά, από το μας μαντρώσει σπίτι μας και να γεμίσει τον τόπο μπάτσους, drones, περιπολικά, μηχανές και ελικόπτερα.

~Έως και εχθές, Κυριακή 12/4, είχαν γίνει συνολικά μόνο 42.261 τεστ για τον ιό (ναι, σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων). Σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που εκδηλώνουν συμπτώματα εξαναγκάζονται από το ΕΟΔΥΥ να παραμείνουν σπίτι τους, με συνέπεια αυτοί και ο κύκλος τους να μην καταγραφούν ποτέ ως κρούσματα. Κάπως έτσι έχουμε το κάπως… ύποπτο αποτέλεσμα να έχουμε ήδη 98 θανάτους από τον ιό σε μόλις… 2.114 επιβεβαιωμένα κρούσματα (!).

~Συνεχίζοντας με την υγεία, μετά από ενδελεχής έρευνα και μελέτη, φαίνεται ότι 0 (ναι, και πάλι μηδέν) είναι οι νέες προσλήψεις επικουρικών γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η «δραματική έκκληση» του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που καλούσε τους γιατρούς «να υποβάλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», μεταφράστηκε με κάπως παράδοξο τρόπο σε μια προκήρυξη (έληξε στις 15/3) η οποία δεν περιλαμβάνει ούτε μία (1) θέση επικουρικού γιατρού. Επιπλέον αντί να μονιμοποιήσει τους ήδη υπηρετούντες γιατρούς, η θητεία των οποίων είτε έληξε το Μάρτιο είτε λήγει μέχρι και το Σεπτέμβριο (!), παρατείνει απλώς τη σύμβασή τους μόνο για 4 μήνες. Για όσους γιατρούς η θητεία έχει λήξει πριν το Μάρτιο και για τους οποίους έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διορισμού τους (!), περιμένοντας να περάσει… το τρίμηνο (!) από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.

~Αλλά “δραστικά” επίσης ήταν και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση σχετικά με την αποσυμφόρηση των ιδρυμάτων και λοιπών χώρων που υπάρχει συνωστισμός, καθώς και για την προστασία των ευάλωτων ομάδων:

~Μηδέν (0) φυλακές αποσυμφορήθηκαν.
Την ίδια στιγμή που τέτοια μέτρα λαμβάνονται σε όλο τον κόσμο, τίποτα δεν έχει γίνει στην πράξη ακόμα (μας συγχωρείτε… τίποτα πέρα από την αποφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου από τις φυλακές χωρίς καν να καταβάλει την εγγύηση που του είχε εκδικαστεί!). Μέχρι και σήμερα το μόνο “μέτρο” που εφαρμόζεται είναι η πλήρης περιστολή των δικαιωμάτων σε άδειες και επισκεπτήρια, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι οι ανθρωποφύλακες αναφέρουν ότι δεν έχουν προμηθευτεί μέσα προστασίας.

~Στις 10/4 μία νέα γυναίκα, κρατούμενη στον Ελαιώνα Θηβών, πεθαίνει στο κελί της, αφού επί ώρες αφέθηκε να εκλιπαρεί για βοήθεια αναφέροντας πόνους στο στήθος, δύσπνοια και πυρετό. Ένα μήνα νωρίτερα μία ακόμα γυναίκα είχε πεθάνει στην ίδια φυλακή έχοντας παρόμοια συμπτώματα. Ξεσπά εξέγερση με τις κρατούμενες να ζητούν αποσυμφόρηση της φυλακής, με αποφυλάκιση υπό όρους, ειδικά των ευπαθών ομάδων και των μητέρων με τα μωρά. Η απάντηση του κράτους είναι άμεση: τα ΜΑΤ πραγματοποιούν επιδρομή μέσα στη νύχτα, ξυλοκοπούν ανελέητα τις κρατούμενες στέλνοντας αρκετές από αυτές στο νοσοκομείο.

~Μηδέν (0) ψυχιατρεία και ψυχιατρικές κλινικές αποσυμφωρήθηκαν.
Την ίδια στιγμή μέλος της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές του υπουργείου Υγείας καταγγέλλει δημόσια ότι στα νοσοκομεία “Δρομοκαΐτειο” και “Δαφνί”, στα ψυχιατρικά τμήματα των Γενικών Νοσοκομείων και στις στεγαστικές δομές κυρίως των ΝΠΔΔ έχουν επιβληθεί απάνθρωπα μέτρα στους ψυχικά “ασθενείς”. Οι κλειδωμένες πόρτες, η στέρηση κινητών τηλεφώνων (!), η απαγόρευση προμήθειας φαγητού μέσω ντελίβερι και άλλα ακραία μέτρα περιορισμού έχουν γίνει κανονικότητα.

~Μηδέν (0) γηροκομεία αποσυμφορήθηκαν

~Μηδέν (0) νέες δομές αστέγων έγιναν από το κράτος, πέραν των ελάχιστων που δημιούργησαν οι δήμοι την προηγούμενη εβδομάδα

~Μηδέν (0) υποδομές έχουν δημιουργηθεί εντός των καταυλισμών ρομά που να εξασφαλίζουν την πρόσβαση όλων των κατοίκων σε καθαρό νερό και μέσα υγιεινής. Αποτέλεσμα ήταν να τεθεί σε καραντίνα καταυλισμός ρομά, στη Νέα Σμύρνη (Λάρισα). Όπως μάθαμε από γνωστό δημοσιογράφο, άλλωστε, τα κρούσματα σε ρομά μετριούνται χωριστά από αυτά των υπόλοιπων “κανονικών”, (κατά τον ίδιο και τους ομοίους του) ανθρώπων. Ενώ, απ’ ότι φαίνεται, στην Ελλάδα μάλλον έχουμε εξοικειωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό με κάθε είδους ρατσιστική ρητορική –και από κυβερνητικά χείλη- που τα αυτονόητα που είπε ο Τσιόρδας (ότι δηλαδή οι ρομά δεν είναι απειλή αλλά ευάλωτη ομάδα που οφείλουμε να προστατέψουμε) σχεδόν… σόκαραν!

~Και πάμε τώρα στο μεταναστευτικό, όπου το να τονίσουμε ότι “μηδέν (0) καταυλισμοί αποσυμορφορήθηκαν” μάλλον φαντάζει μικρό μπροστά σε αυτό κρεσέντο απανθρωπιάς που βλέπουμε από την αρχή της εξάπλωσης του ιού Cov-19 στη χώρα μας.

~Απολύτως κανένα προληπτικό μέτρο δεν έχει παρθεί στα camps πέραν της χυδαίας πολιτικής περιορισμού των ανθρώπων εντός των καταυλισμών, απλά περιμένοντας μέχρι να υπάρξει το πρώτο κρούσμα ώστε να θέσουν όλο τον καταυλισμό σε καραντίνα. Κάτι που ήταν προφανέστατα θέμα χρόνου να γίνει με την πολιτική που εφαρμόζουν και έγινε στους καταυλισμούς της Ριτσώνας, της Μαλακάσας και του Κουτσόχερου, με χιλιάδες μετανάστες να κλείνονται σε καραντίνα. Με χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός καταυλισμών και στρατοπέδων συγκέντρωσης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης αξιολόγησε, μάλλον, ότι είναι πρέπουσα ώρα για αστεϊσμούς στέλνοντας, στις 12/4, μήνυμα προς τους μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας. Το μήνυμα: “Stay in Camps” (!!!) (εκ του “Μένουμε Σπίτι” ορμώμενο για όποια/ον δεν κατανόησε το ευρηματικότατο αυτό χωρατό).

~Την ίδια στιγμή συνεχίζει η εξωφρενική πολιτική στέρησης του επιδόματος από τους πρόσφυγες που ζουν στα νησιά…. μέχρις ότου τοποθετηθούν ΑΤΜ μέσα στα camp (!) ώστε οι άνθρωποι να μη βγαίνουν καθόλου από τα στρατόπεδα.

~Μέσα στην τελευταία βδομάδα μηδέν (0) ΑΤΜ έχουν τοποθετηθεί με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μην έχουν λάβει κανένα επίδομα από τις 1/4. Στη Μόρια οι 25.000 “φιλοξενούμενοι” (!) πρέπει να περιμένουν 3 φορές την ημέρα επί 3 ώρες έκαστη φορά για να λάβουν το συσσίτιο του καταυλισμού. Υποθέτουμε ότι δε χρήζει επισήμανσης ότι η επί 9 ώρες την ημέρα συμφόρηση 25.000 ανθρώπων σε μία ουρά μάλλον δε φαντάζει ενδεδειγμένο υγειονομικό μέτρο.

~Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αδιανόητη χυδαιότητα στη Λέσβο όπου οι νεο-εισερχομενοι μετανάστες σταματιούνται όπου βρεθούν και τοποθετούνται σε καραντίνα για 14 ημέρες… στο σημείο που σταματήθηκαν. Εκατοντάδες άνθρωποι εξαναγκάζονται να μείνουν καθηλωμένοι στο σημείο που αρχικά εντοπίστηκαν, μόνοι, στη μέση του πουθενά, δίπλα σε δρόμους και χωρίς καμία κάλυψη από τα καιρικά φαινόμενα, χωρίς φαγητό ή κάποιου είδους υποδομή σε ένα μαρτύριο που βαφτίστηκε “καραντίνα”. Η απάντηση του Υπουργείου μάλλον βασίστηκε στο σκεπτικό “Δε βαριέσαι; Κι αμά… απλά πούμε ψέματα, ποιος θα το ψάξει;” Και ήρθε διά στόματος Μηταράκη (12/4) ο οποίος μας ενημέρωσε ότι στα νησιά έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι απομόνωσης για τις νέες αφίξεις “μακριά από τις δομές φιλοξενίας, αλλά και τις νησιωτικές κοινωνίες”. Αν υπάρχουν αυτές οι δομές, τότε θα πρέπει λογικά να είναι αόρατες.
Μηδέν χώροι υποδοχής νέο-εισερχόμενων μεταναστών, λοιπόν.

~Οι κρατούμενοι στο προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.) της Μόριας στη Λέσβο ξεκίνησαν απεργία πείνας από τις 5 Απριλίου 2020. Εντός του ΠΡΟΚΕΚΑ κρατούνται 196 άντρες, οι οποίοι βρίσκονται σε διοικητική κράτηση χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Επιλέγοντας το ύστατο μέτρο της απεργίας πείνας απαίτησαν την απελευθέρωση τους προκειμένου να αποφύγουν τη διασπορά του ιού μέσα στη φυλακή. Οι μπάτσοι απάντησαν άμεσα με εξευτελισμό, εκφοβισμό και βία, περιγελώντας, ανακρίνοντας και χτυπώντας τους απεργούς, αφαιρώντας την κλωστή από τα ραμμένα χείλη 4 απεργών με τη βία και παρενοχλώντας και απειλώντας τους κρατούμενους. Στις 8/4 και μέσα σε ένα ακραίο κλίμα τρομοκρατίας οι πρόσφυγες εξαναγκάστηκαν να διακόψουν την απεργία. Σύμφωνα με την Ομάδα Παρατήρησης Απελάσεων στο Αιγαίο, «οι συνθήκες σε σχέση με το τέλος της απεργίας παραμένουν ασαφείς επειδή η αστυνομία έχει μπλοκάρει κάθε δίαυλο επικοινωνίας των κρατουμένων μεταξύ τους και με τον έξω κόσμο. Τα κρατούμενα άτομα δεν έχουν πρόσβαση στα τηλέφωνά τους τις καθημερινές, επομένως δεν έχουν πρόσβαση στα δίκτυα υποστήριξης. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η αστυνομία εμπόδισε την επικοινωνία μεταξύ των δωματίων στη φυλακή.”

~Ο κος Μηταράκης μας ενημέρωσε, τέλος, ότι είναι προτεραιότητα του υπουργείου “ο δραστικός περιορισμός κάθε παράνομης εισόδου στη χώρα μας”. Την ίδια στιγμή βέβαια η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα γεγονότα στον Έβρο αποτελεί κόλαφο για την Ελλάδα. Η Διεθνής Αμνηστία κατέγραψε βία, πλιάτσικο και κακομεταχείριση προσφύγων/μεταναστών και στην ελληνική πλευρά των συνόρων. Καμία έρευνα δεν έχει διαταχθεί, φυσικά, από τις ελληνικές αρχές, με την κυβέρνηση να εξακολουθεί να αγνοεί τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες και να μιλά για fake news. Να υπογραμμιστεί, εδώ, ότι η έκθεση αναφέρει την ύπαρξη δύο νεκρών από πυρά και μιας αγνοούμενης, κάτι που, επίσης φυσικά, η ελληνική πλευρά σταθερά έχει μέχρι και σήμερα αρνηθεί.

~Αλλά και τα πήγαινε έλα αξιοσημείωτων ποσών σε αξιοσημείωτα φουσκωτές τσέπες συνεχίστηκε κανονικά και αυτή τη βδομάδα, με δωράκι ύψους 72 χιλιάδων € να δίνεται στην ιδιωτική εταιρία Interweave, για την κατασκευή και την δημιουργία εικαστικού υλικού για αναρτήσεις στα Social media της ιστοσελίδας του υπουργείου “Μαθαίνουμε στο σπίτι”. Να αναφέρουμε εδώ ότι φυσικά και η κατασκευή θα μπορούσε να είχε ανατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που -μαντέψτε- θα ήταν δωρεάν!

~Τέλος, μία αναφορά σαφώς αξίζει στους άγρυπνους φρουρούς των πόλεων μας, που φροντίζουν να επιτελούν το ύψιστο εθνικό τους καθήκον… τσεκουρώνοντας με 150άρια παππούδες και γιαγιάδες που δε γράψαν σωστά τη δήλωση τους ή μετανάστες που δυσκολεύονται λόγω γλώσσας αλλά και άλλους ανάλογους “κακοποιούς” (!).

~Στις 7/4 κομβόι μηχανών της ΔΙ.ΑΣ. μπούκαραν στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” (το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας), μη τηρώντας τους κανονισμούς ασφαλείας, για να παρενοχλήσουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας για την υγεία (την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας). Να σημειώσουμε εδώ ότι την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εκατοντάδες μέρη της υφηλίου.

~Την ίδια στιγμή, το άγρυπνο βλέμμα τους “έπιασε επ’ αυτοφώρω” και γιατρούς -μέλη του Συντονισμού για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό οι οποίοι πήγαιναν στις 9/4 στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου για να εξετάσουν δωρεάν τους μετανάστες που, σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν νωρίτερα κυκλοφορήσει, κρατούνταν συνωστισμένοι στο ίδιο κελί και οι οποίοι, φοβούμενοι για την υγεία τους, είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας. Οι γιατροί είχαν μαζί τους τις ιατρικές τους ταυτότητες, ιατρικά εργαλεία για εξετάσεις, καθώς και μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια) για να τα διαθέσουν στους κρατούμενους. Ενώ όλοι είχαν συμπληρώσει βεβαιώσεις μετακίνησης Β4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, οι μπάτσοι όχι μόνο αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για το αν οι κρατούμενοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έκοψαν πρόστιμο σε όλους τους για άσκοπη μετακίνηση!

~Πέραν από τους εθελοντές γιατρούς, όμως, και οι φιλόζωοι πήραν αυτό που τους “άξιζε” αυτή τη βδομάδα από τους μηχανοκίνητους ζορό μας. Όταν μέλη του “Διαδημοτικού Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσ/νίκης” βρίσκονταν έξω προκειμένου να σιτίσουν αδέσποτα ζώα, και φέροντας μαζί τους πρωτότυπα έγγραφα από τον Σύνδεσμο, είδαν περαστικό να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και να πετά έξω νεογέννητο κουτάβι και κάλεσαν το 100… έφαγαν μια “καμπάνα” 150 € έκαστος ενώ είδαν τον δράστη να φεύγει χαλαρός!

~Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, μέσα σε όλο αυτό το όργιο ασυδοσίας που ο κάθε μπάτσος κάνει κυριολεκτικά ότι του καπνίσει και κόβει πρόστιμα σε όποιον γουστάρει, ακόμα και το περιστατικό στο Λευκοχώρι Γαστούνης Ηλείας, όπου ένας 22χρονος νεαρός ΑμεΑ δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό έξω από το σπίτι του από μπάτσους, οι οποίοι τον πέρασαν για διαρρήκτη.

~Και η βδομάδα δε θα μπορούσε να κλείσει χωρίς τον απερίγραπτο Άδωνι Γεωργιάδη και τις απίστευτες δηλώσεις του που θα μείνουν στη ιστορία με τον τίτλο “Τι να τα κάνει σήμερα ο Έλληνας τα λεφτά; Πόσο να φάει πια;”. Παραθέτουμε τα λόγια του αυτούσια, χωρίς δικές μας παρεμβάσεις, για να μην χαθεί η “μαγεία”: “Και εγώ σας λέω λοιπόν ότι με κάποιο μαγικό τρόπος στέλνουμε στο σπίτι κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας 5.000 €. Τι θα τα κάνει σήμερα μπορείτε να μου πείτε; Αφού δεν μπορεί να κάνει… ταξίδια δε μπορεί να κάνει, σε εστιατόρια δε μπορεί να πάει. Σε κατάστημα να ψωνίσει δε μπορεί να πάει. Τι να την κάνει την ρευστότητα;” Όταν δε ο, γελοιωδέστατα γλοιώδης να πούμε εδώ, “δημοσιογράφος”, τόλμησε επιτέλους να ψελλίσει “για τρόφιμα!” εκείνος δε δίστασε να συνεχίσει: “Ωραία. Πόσο θα φάει πια; 300 κιλά να γίνει; Άρα το πρόβλημα σήμερα δεν είναι η ρευστότητα!”. Δεν μπαίνουμε στο κόπο να σχολιάσουμε κάτι. Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε!

~Τι κάνουν τα ΜΜΕ όσο γίνονται όλα αυτά; Ε… κυριώς συνεχίζουν τα Life style άρθρα για τον Χαρδαλιά, τον Τσιόδρα και τον Κούλη οπότε… δε μένει και πολύς χρόνος για τις παραπάνω “λεπτομέρειες”. Είναι αρκετά, άλλωστε, τα 32 εκατομμύρια δωράκι από την κυβέρνηση.

~Μια ειδική αναφορά αξίζει σε μια γιατρό, η οποία –μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο- δήλωσε παθιασμένα σε όλους τους τόνους σε συνέντευξη (και “τυχαία” έγινε πρωτοσέλιδο) ότι “Δεν μας έχει λείψει υγειονομικό υλικό”. Όπως αποκαλύφθηκε μετά, βέβαια, η γιατρός ήταν η Ασημίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία και…. υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με την ΝΔ !

~Κλείνοντας το δεύτερο Ημερολόγιο Καραντίνας θα θέλαμε και να απονείμουμε το βραβείο του “γλίνα της εβδομάδας” * στην εταιρία Cosmote η οποία -εκμεταλλευόμενη την αναγκαιότητα αποστολής μηνυμάτων στο 13033- εξαναγκάζει όλους τους πελάτες της να βάλουν κάρτα θέλουν δε θέλουν … καθώς δεν τους επιτρέπει να στείλουν το δωρεάν (!) μήνυμα στο 13033 αν έχουν αρνητικό υπόλοιπο!

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
email: lib_thess@hotmail.com
blog: libertasalonica.wordpress.com

* “γλίνας της εβδομάδας” : ειδικός θεσμός σχεδιασμένος για να βραβεύει τους συμπολίτες μας που κρατάν το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα ζωντανό, όπως αυτούς που άρπαζαν της μηχανές από τις βάρκες των νέο-εισερχόμενων μεταναστ(ρι)ών για να τις πουλήσουν ή αυτούς που ζητούσαν 5 € από εξαθλιωμένους πρόσφυγες για να φορτίσουν το κινητό τους ή για ένα μπουκαλάκι νερό… αυτούς που αποδεικνύουν ότι σε κάθε κρίσιμη στιγμή υπάρχει και μια ευκαιρία να πατήσεις τον διπλανό σου στο λαιμό.

τεύχος2
Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

ΕΚΤΑΚΤΟ|Συνέλευση σήμερα στην ΑΣΟΕΕ στις 19:00 για τον απεργό πείνας σύντροφο Νίκο Μαζιώτη

ΕΚΤΑΚΤΟ|Συνέλευση σήμερα στην ΑΣΟΕΕ στις 19:00 για τον απεργό πείνας σύντροφο Νίκο Μαζιώτη Σήμερα στις 19:00 στην ΑΣΟΕΕ καλούμε ως Συνέλευση Αλληλεγγύης στα καταδικασμένα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα, έκτακτη διαδικασία με αφορμή την απεργία πείνας που από σήμερα...

Έγινε κατάληψη στη Νομική Αθήνας ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα [Βίντεο]

Έγινε κατάληψη στη Νομική Αθήνας ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα [Βίντεο] Σε κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας φοιτήτριες και φοιτητές ενάντια στη γενοκτονία που συντελείται από το Ισραήλ στη Γάζα κατά των Παλαιστινίων. Διαβάστε...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνα. Κάθε χρόνο βλέπουμε κάθε δημόσια υπηρεσία να ρημάζεται ολοένα και περισσότερο και η πυρόσβεση δεν αποτελεί εξαίρεση. Η...

Η κατάργηση της πλ. Εξαρχείων αφορά τους κατοίκους και τους θαμώνες της

Η κατάργηση της πλ. Εξαρχείων αφορά τους κατοίκους και τους θαμώνες της Το έργο του μετρό στην πλ. Εξαρχείων δεν μπορεί να περιμένει… εκτός κι αν το ζητά ο ΟΠΑΠ. Η κατάργηση της πλ. Εξαρχείων αφορά τους κατοίκους και τους θαμώνες της. Η επέκταση του εργοταξίου δεν...

Φεστιβάλ – Περιβαλλοντικό Διήμερο: ΑΠΕ & Οικο-Κοινότητες του Μέλλοντος

Φεστιβάλ - Περιβαλλοντικό Διήμερο: ΑΠΕ & Οικο-Κοινότητες του Μέλλοντος Τα Γεράνεια για άλλη μια φορά βάλλονται για τα επιχειρηματικά σχέδια της μετατροπής της Ελλάδας σε "μπαταρία" της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Η υπερυψηλή τάση που έρχεται να αντικαταστήσει την υψηλή,...

Θεσσαλονίκη | Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια σε δήθεν “σωματείο”

Θεσσαλονίκη | Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια σε δήθεν "εργατικό σωματείο" Αντιφασιστική συγκέντρωση καλείται στην Θεσσαλονίκη αύριο, Τρίτη 7/5, στις 11:00 στην συμβολή των οδών Τσιμισκή με Γούναρη (Ναυαρίνου). Η συγκέντρωση καλείται επ' αφορμής της ίδρυσης...

Το ξέσπασμα των Αμερικάνων φοιτητών

Το ξέσπασμα των Αμερικάνων φοιτητών Τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/5/24 η αστυνομία διέλυσε την κατάληψη των φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης στο Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνιας την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υπογράμμιζε την ανάγκη επικράτηση της τάξης. Πώς φτάσαμε σε αυτό...

Υπάρχει ελπίδα για τους Παλαιστίνιους;

Υπάρχει ελπίδα για τους Παλαιστίνιους; - “Μπορείτε να νικήσετε μόνοι σας;”, έκανα την κρίσιμη ερώτηση χωρίς περιστροφές. Ο Ντουρούτι δεν απάντησε. Χάιδεψε το πηγούνι του. Τα μάτια του γυάλιζαν. - “Ακόμα κι αν νικήσετε το μόνο που θα έχει μείνει στο τέλος θα είναι ένας...

Θεσσαλονίκη | Καλέσματα σωματείων & ταξικών σχημάτων για την Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη | Καλέσματα σωματείων & ταξικών σχημάτων για την Πρωτομαγιά Η ημέρα της Πρωτομαγιάς είναι απεργία και όχι αργία! Όσο κι αν θέλει το Κράτος να την καταστήσει ακίνδυνη μεταφερόμενη εορτή, η συγκεκριμένη ημέρα θα τιμά πάντα τους ταξικούς αγώνες και των...

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Παρέμβαση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Παρέμβαση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Παρέμβαση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία σε ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις/καταλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. (Έχουν...