Το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο άνοιξε ξανά έπειτα από σφράγισμα ετών και ζητά τη στήριξη του κόσμου.

Παραθέτουμε το σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia:

49 Νοέμβρηδες μετά το Πολυτεχνείο Ζει!

Στους σύγχρονους αγώνες του προλεταριάτου και της νεολαίας ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, τον κρατικό ολοκληρωτισμό, τον φασισμό, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Στη μνήμη των εξεγερμένων που δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν. 49 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο είναι πάλι εδώ: Για να μας δώσει με την ανεξίτηλη του παρακαταθήκη τη δύναμη να αναμετρηθούμε με τις πολλαπλές κάννες που «σημαδεύουν τη ζωή μας» : Από τα εργασιακά κάτεργα ως τις γειτονίες της μητρόπολης και από τα πανεπιστήμια και τις διαδηλώσεις ως τα αστυνομικά τμήματα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις φυλακές.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου κρατούμε ανοιχτό το ιστορικό κτίριο Γκίνη και καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 21:00 στο σημείο δολοφονίας του Μιχάλη Καλτεζά ενάντια στη Χούντα που έχουμε δίπλα μας. Αυτή που έχει επιβάλει στο όνομα του εξευγενισμού, ο αστυνομικός στρατός κατοχής της αστικής δημοκρατίας, στα Εξάρχεια”.

(Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1621794/)

Πρόγραμμα Ανοιχτού κατειλημμένου κτηρίου Γκίνη

* Τρίτη 15/11/20222

15:00 – Εργασίες καθαριότητας του κτηρίου Γκίνη απέναντι στην εγκατάλειψη του από το κράτος.
17:00 – Προβολή ντοκιμαντέρ “Καινούργιος ουρανός: Οι γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος”
18:00 – Ανοιχτή συνέλευση κατειλημμένου κτηρίου Γκίνη
Κάλεσμα για πλαισίωση του εγχειρήματος (εκδηλώσεις, υλικό, παρουσία)
Οργάνωση της παρουσίας μας στο τριήμερο του Πολυτεχνείου

* Τετάρτη 16/11/2022

17:00 – Εκδήλωση – Συζήτηση: Οι αντιστάσεις στην γειτονιά των Εξαρχείων απέναντι στον εξευγενισμό, την εμπορευματοποίηση και την κρατική καταστολή.
19:00 – Ανοιχτή συνέλευση κατειλημμένου κτηρίου Γκίνη
21:00 – Συγκέντρωση τιμής και μνήμης στο σημείο δολοφονίας του Μιχάλη Καλτεζά (Στουρνάρη)

(Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1621799/)

Μουσική υπόκρουση: Εντροπία – 25 Μαίου (μελοποιημένο ποίημα από την Κατερίνα Γώγου)


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ