Ανακοίνωση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για την επίθεση του τουρκικού κράτους στη βόρεια και ανατολική Συρία: Θα απαντήσουμε αποτελεσματικά στον κατάλληλο χρόνο και τόπο.

Η Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το τελευταίο κύμα τουρκικών επιθέσεων στη βορειοανατολική Συρία, το οποίο δεν αποτέλεσε έκπληξη μετά τις επανειλημμένες απειλές της Τουρκίας να κΑαταλάβει την περιοχή εν μέσω διεθνούς σιωπής για τα εγκλήματα που διαπράττει το εισβάλλον κράτος στην περιοχή.

Η ανακοίνωση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 20/11 αναφέρει τα ακόλουθα:

Το τουρκικό κατοχικό κράτος προετοιμάζεται εδώ και καιρό, για να εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας, ειδικά αφότου το ίδιο ενορχήστρωσε το σχέδιο βομβιστικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα, για να απειλήσει τις περιοχές μας.

Με βάση αυτές τις προετοιμασίες, στις 12:00 μ.μ. της 19ης Νοεμβρίου, το τουρκικό κράτος εξαπέλυσε μια βάναυση αεροπορική επίθεση στις περιοχές μας, χρησιμοποιώντας μαχητικά αεροσκάφη, με στόχο τις περιοχές Derik / al-Malikiyah, al-Darbasiya, Zarkan / Abu Racin, Kobane, Tal Rifa’at και al-Shahba’a. Οι αεροπορικές επιθέσεις συνεχίστηκαν σποραδικά μέχρι σήμερα το πρωί.

Οι τουρκικές επιθέσεις στην πόλη Derik και την ύπαιθρό της προκάλεσαν μεγάλη σφαγή στο χωριό Taqil Baqil. Κατά την πρώτη επίθεση στο χωριό Taqil Baqil σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Όταν οι πολίτες προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν και να τον ανασύρουν, τα τουρκικά κατοχικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν άλλη μια επίθεση, προκαλώντας νέο αιματοκύλισμα, αυτήν τη φορά έχοντας ως στόχο τους άμαχους γιατρούς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο 11 πολίτες έπεσαν μάρτυρες και άλλοι 6 τραυματίστηκαν. Επιπλέον, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην περιοχή Darbasiya δύο φρουροί των σιλό σιτηρών και των γεωργικών κέντρων έπεσαν μάρτυρες. Στην περιοχή Zarkan/Abu Rasin ένας από τους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων έπεσε, επίσης, μάρτυρας.

Όπως τεκμηριώθηκε και επαληθεύτηκε, τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων αεροπορικών βομβαρδισμών στο Kobane, όπου σημειώθηκαν, επίσης, σοβαρές ζημιές σε σπίτια και περιουσίες πολιτών.

Όπως επιβεβαιώθηκε, 15 μέλη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις.

Για άλλη μια φορά, το τουρκικό κατοχικό κράτος έδειξε το πραγματικό φασιστικό, γενοκτονικό και αντιλαϊκό του πρόσωπο. Δεν αντέχει να βλέπει τη σταθερότητα και τη συνύπαρξη των ανθρώπων στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας. Αυτές οι επιθέσεις δε στοχεύουν μόνο τον κουρδικό λαό, αλλά όλες τις συνιστώσες της βόρειας και ανατολικής Συρίας.

Εμείς στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, όπως ακριβώς υπερασπιστήκαμε τον λαό μας και τις περιοχές μας ενάντια στις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS και του τουρκικού κατοχικού κράτους, από εδώ και στο εξής θα επιτελέσουμε το ιστορικό μας καθήκον και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με μεγάλη αποφασιστικότητα. Αυτές οι επιθέσεις δε θα μείνουν αναπάντητες. Θα απαντήσουμε αποτελεσματικά στον κατάλληλο χρόνο και τόπο.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο λαός μας θα ενισχύσει τη συνοχή του με μεγάλη αποφασιστικότητα, δυναμώνοντας την κοινωνική του ενότητα, αυξάνοντας την προσήλωσή του στο έδαφος της πατρίδας του και τη σταθερότητα της περιοχής του ακόμα περισσότερο από πριν, επιδεικνύοντας ισχυρότερη στάση απέναντι στις βάναυσες επιθέσεις του τουρκικού κατοχικού κράτους και των συνεργατών του.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον λαό μας και σε όλες τις οικογένειες των μαρτύρων αυτής της σφαγής. Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να επιμείνουμε στους αγώνες και τις θυσίες τους. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Πηγή: ANF News


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ