Φεμινιστική πορεία για την παγκόσμια ημέρα κατά της έμφυλης βίας | Θεσσαλονίκη.

Εχθές 25/11 πραγματοποιήθηκε μαζική, φεμινιστική διαδήλωση στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά της έμφυλης βίας.

Στη διαδήλωση που ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου (είχε προηγηθεί ξεχωριστή συγκέντρωση νωρίτερα στην Καμάρα) και κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης συμμετείχαν περίπου 1000 άτομα.

Φεμινιστικές συλλογικότητες συγκρότησαν τα δικά τους μπλοκ, ενώ στη διαδήλωση υπήρχαν και μπλοκ συλλογικοτήτων και οργανώσεων του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, της αριστεράς, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι.

Η διαδήλωση αποτέλεσε ένα ηχηρό και δυναμικό μήνυμα κατά της πατριαρχίας και του συστήματος που την τροφοδοτεί. Κατέδειξε πως οι γυναίκες και η LGBTI+ κοινότητα συλλογικοποιούνται, οργανώνονται, αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στην πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο.

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ