Θεσσαλονίκη | Εισβολή στην Κατάληψη Mundo Nuevo και συγκέντρωση αλληλεγγύης

Πριν καλά καλά ξημερώσει, όπως το συνηθίζουν άλλωστε οι δυνάμεις καταστολής διαχρονικά, δυνάμεις της ΕΛΑΣ εισέβαλαν σήμερα το πρωί στην κατάληψη Mundo Nuevo στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να την εκκενώσουν.

Κατά την διάρκεια της επιχείρισης συνελήφθησαν 4 σύντροφοι στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ προσήχθησαν άλλοι 3 εκτός του, που “κρίθηκαν ύποπτοι” από τους μπάτσους, καθώς κινούνταν προς το κτίριο. Οι τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι σχετικά σύντομα.

Άμεσα καλέστηκε συγκέντρωση στην οδό Φιλίππου, στην οποία μαζεύτηκαν δεκάδες αλληλέγγυοι/ες. Η συγκέντρωση, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Χαλκέων, συνεχίζεται και πυκνώνει συνεχώς, ενώ οι σύντροφοι/ισσες της Mundo Nuevo καλούν τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει και η πρόσβαση είναι κανονιά ανοιχτή από το κέντρο.

Ταυτόχρονα, καλέστηκε διαδήλωση υπεράσπισης της κατάληψης, σήμερα, 28/11, στις 6μμ στην Καμάρα

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το Κράτος και το Κεφάλαιο θα στοχεύουν πάντα και υπό οποιαδήποτε πολιτική διαχείριση τις δομές του αγώνα, τις καταλήψεις, τους αναρχικούς και τους αγωνιστές, όπως έχει άλλωστε αποδειχθεί και στην πράξη. Στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει το δόγμα “τάξη και ασφάλεια”, προσπαθώντας να συσπειρώσει το συντηρητικό και ακροδεξιό της κοινό ενόψει και των επικείμενων εκλογών. Το αναρχικό κίνημα όμως και οι δομές του έχουν βαθιά ριζώματα στην ιστορία και τους αγώνες του ταξικού και του επαναστατικού κινήματος και δεν πρόκειται να γίνουν παιχνιδάκι κανενός πολιτικού σαλτιμπάγκου, καμίας “Αγίας Οικογένειας”.

Αν νομίζουν ότι ο κόσμος του αγώνα θα το βάλει κάτω και θα λυγίσει μπροστά στην καταστολή. Γελιούνται!

Αλληλεγγύη στην Mundo Nuevo, κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τις δομές του αγώνα!

Κάτω τα χέρια από τους συντρόφους μας!

Όλοι στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης!

(φωτογραφίες από το Land and Freedom και από συντρόφους που μας έστειλαν μηνύματα)

mundo

mundo

mundo

mundo

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ