Η υποκρισία και ο χλευασμός του Τάκη Θεοδωρικάκου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Βγήκε που λέτε ο Τάκης ο Θεοδωρικάκος, ο υπουργός “Προστασίας του Πολίτη”, κι έκανε δηλώσεις για την ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοέμβρη 2022 και εξύμνησε την ελληνική αστυνομία για το λαμπρό της έργο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επειδή όμως “του λόγου μέτρον εστίν ουχ ο λέγων, αλλ’ ο ακούων”, με άλλα λόγια την ομιλία την αξιολογεί, όχι αυτός που μιλάει, αλλά αυτός που την ακούει, είπαμε να συνθέσουμε τα λόγια του με κάποιες σχετικές εικόνες από το λαμπρό έργο της ελληνικής αστυνομίας, όχι από πολύ παλιά, από τους τελευταίους 4 μήνες, για να “μεταφράσουμε” σε πραγματικές συνθήκες τι πραγματικά εννοεί όταν λέει ότι “για το υπουργείο προστασίας του Πολίτη και την ελληνική αστυνομία κάθε ημέρα είναι ημέρα αποτελεσματικής δράσης ενάντια στη βία απέναντι στις γυναίκες” και γιατί αυτές του οι δηλώσεις αποτελούν χλευασμό προς τα θύματα.

Η πρώτη σκηνή είναι από την πορεία για την ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στο κέντρο της Αθήνας, λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου, (@nikolasgeorgiou9092), η δεύτερη, τρίτη και τέταρτη από το χτύπημα της φεμινιστικής πορείας ενάντια στους βιασμούς στα Εξάρχεια στις 22 Ιουλίου 2022 (@kinimatini, @nikolasgeorgiou9092, @AnnaKavaka), η πέμπτη από την πορεία στην Αθήνα ενάντια στην αστυνομική βία στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 και η έκτη από την φοιτητική πορεία στις 20 Οκτωβρίου 2022 στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ