Η Τουρκία συνεχίζει τις επιθέσεις της κατά της Ροζάβα

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι του τουρκικού κράτους, εισέβαλε στοχοποιώντας την στρατιωτική βάση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο χωριό Κοράν, ανατολικά του Κομπάνι.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες της συριακής κυβέρνησης, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Κομπάνι.

Από την άλλη πλευρά, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε σήμερα το χωριό Gozeliye, δυτικά του Til Temir, γύρω στις 11.50 π.μ. τοπική ώρα.

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε επίσης με οβίδες και όλμους το κέντρο της περιοχής Zirgan και τα χωριά Rebîat, Til Werd, Bobî, Mihermele, Dad Ebdal και Esediye γύρω στις 02:45 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τον απολογισμό των 10 τελευταίων ημερών που δημοσίευσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις 30 Νοεμβρίου, 1 σχολείο, 1 κέντρο υγείας και 2 νοσοκομεία έχουν βομβαρδιστεί και 13 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τον τουρκικό στρατό από τις 19 Νοεμβρίου. Ο τουρκικός στρατός φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει βόμβες φωσφόρου κατά τη διάρκεια των επιθέσεων του που έχουν ως άμεσο στόχο υποδομές, συμπεριλαμβανομένων σιλό σιταριού, βενζινάδικων και κοιτασμάτων πετρελαίου.

Πηγή: ANF NEWS


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ