Συγκέντρωση και πορεία για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου

Συγκέντρωση και πορεία για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου

από | 5 Δεκ, 2022

Συγκέντρωση και πορεία για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου

5 Δεκέμβρη 2022. Σφαίρα στο κεφάλι 16 χρόνου μετά από καταδίωξη από τα ένστολα καθάρματα της ελληνικής αστυνομίας. 14 χρόνια μετά από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ο κρατικός μηχανισμός έχει πλέον αφομοιώσει πλήρως στην φαρέτρα του τις εν ψυχρω δολοφονίες οι οποίες πλέον αποτελούν καθημερινότητα.
Το αίμα κύλησε ξανά. Όλοι στους δρόμους. Κανένας Δεκέμβρης δεν τελείωσε ποτέ.
Μόνο οργή.

13:00 Ιπποκράτειο
19:00 Κάμαρα

Ομάδα Δράσης & Αλληλεγύης ΑνάρεςΔΕΥ- 05/12 ΚΑΜΑΡΑ
19:00 ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ

Η Ελ.ας ρίχνει στο ψαχνό, για είκοσι ευρώ.

Τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου προστίθεται στη λίστα άλλο ένα “μεμονωμένο περιστατικό” αστυνομικής αυθαιρεσίας.Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης, δέχεται σφαίρα στο κεφάλι, μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνης. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου μετά από πολύωρη επέμβαση, παλεύει για τη ζωή του.

Μια ημέρα πριν την 14η επέτειο απο τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου απο σφαίρα μπάτσου και λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του Σαμπάνη η αστυνομία δείχνει για άλλη μια φορά το πρόσωπο της. Οι δολοφόνοι του Σαμπάνη κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Κράτος και αστυνομία , μας (υπεν)θυμίζουν πως κρατούν τις ζωές μας στα χέρια τους, πως το παιχνίδι το θέλουν άνισο, πως αυτοί έχουν τα όπλα και εμείς το άδικο.

Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε ένα κράτος που οπλίζει τα χέρια των ένστολων μπράβων του, έναν θεσμό που στόχο έχει την καταστολή, τον πλήρη έλεγχο και την υποβάθμιση των ζώων μας;

Η “δηκεοσινη” διεκδικείται στο δρόμο, σήμερα, αύριο και πάντα, μέχρι να μην ταξιδέψει ξανά καμία σφαίρα, μέχρι ο φόβος να αλλάξει πλευρά.

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

Δύναμη και συμπαράσταση στην οικογένεια του Κ. Φραγκούλη

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


 ΕΔΩ Η ΖΩΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΙΚΟΣΙ ΕΥΡΩ ΜΕ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΡΟΜ Τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη 16χρονος Ρομ πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, για απλήρωτη βενζίνη 20 ευρώ. ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΑΖΩΝΟΥΝ, ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΓΑΖΩΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑ 05/12 ΚΑΜΑΡΑ 19:00 Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

ΕΔΩ Η ΖΩΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΙΚΟΣΙ ΕΥΡΩ ΜΕ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΡΟΜ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη 16χρονος Ρομ πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, για απλήρωτη βενζίνη 20 ευρώ.

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΑΖΩΝΟΥΝ, ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΓΑΖΩΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ 05/12 ΚΑΜΑΡΑ 19:00

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


Χθες το βράδυ 16χρονος Ρομ σε βενζινάδικο στη Μοναστηρίου έφυγε χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ για τα καύσιμα. Ακολούθησε καταδίωξη του αμαξιού από περιπολικό και μηχανές ομάδες ΔΙ.ΑΣ μέχρι που ένας από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ πυροβόλησε δύο φορές με τη μία σφαίρα να καταλήγει στο κεφάλι του 16χρονου.

Το κράτος και οι λοιποί μηχανισμοί του απέδειξαν για άλλη μια φορά πως αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά και χωρίς κανένα δισταγμό είναι να σπείρουν τον θάνατο. Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από την κρατική δολοφονία του Ν. Σαμπάνη ,το οποίο έρχεται να αποδείξει ότι για το κράτος υπάρχουν ζωές που δεν έχουν σημασία και στο όνομα της ιδιοκτησίας και του κέρδους δε διστάζουν να δολοφονήσουν. Η οργή μας ξεχυλίζει και θυμόμαστε πως δεν έχουνε αλλάξει πολλά από τον Δεκέμβρη του 08 μέχρι σήμερα.Να βρεθούμε ξανά στους δρόμους .

ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΏΝΕΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7μμ. ΚΑΜΑΡΑ

Ανοιχτή συνέλευση Stop War on Migrants


ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝΕ ΡΟΜΑ

Τα ξημερώματα της 5 Δεκέμβρη, ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης πυροβολήθηκε στο κεφάλι από μπάτσο. Ο λόγος, μας λένε, είναι ότι έφυγε χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ.

Το ότι δεν σταμάτησε στον έλεγχο και προσπάθησε να διαφύγει από την αστυνομία ήταν η πιο λογική αντίδραση, αφού είναι γνωστό ποια είναι η αντιμετώπιση της αστυνομίας απέναντι στους Ρομά και σε κάθε μη προνομιούχο, “παραβατικό” άτομο.

Ζούμε καθημερινά τις επιπτώσεις της ακρίβειας και του πληθωρισμού που μας λένε ότι συμβαίνουν από μόνα τους. Οι τιμές αυξάνονται κάθε μέρα, κρυώνουμε στα σπίτια μας και δεν ξέρουμε αν θα έχουμε λεφτά για το νοίκι. Πολλά από μας δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να “κάνουμε υπομονή” για να περάσει με κάποιον μαγικό τρόπο κι αυτή η κρίση. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, η προσπάθεια ενός ατόμου να καλύψει τις ανάγκες του, η κλοπή σαν τελευταία -και για πολλούς μόνη- λύση, είναι το παραβατικό, το παράλογο, αυτό που τιμωρείται. Στις 5 Δεκέμβρη μάθαμε ότι είκοσι κλεμμένα ευρώ βαραίνουν όσο και μια ζωή.

Δεν έφταιγε όμως μόνο η κλοπή.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ήταν ένα ρατσιστικό έγκλημα μίσους από θέση εξουσίας.

Η ρομά ταυτότητα κατασκευάζεται κοινωνικά ως παραβατική, παρασιτική και επικίνδυνη. Γιατί αυτό χρειάζεται η κυριαρχία για να συντηρείται• να απομονώνει, να περιθωριοποιεί και να στιγματίζει τις μειονότητες. Συχνά βέβαια και να τις εξαφανίζει είτε δολοφονώντας τις είτε αφομοιώνοντάς τις. Οτιδήποτε λοιπόν ξεφεύγει από το κυρίαρχο παρουσιάζεται ως απειλή για την κοινωνική ομαλότητα και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Άρα για τους μπάτσους αλλά και για πολλούς ανάμεσά μας το παραμικρό παράπτωμα είναι αρκετό για να δικαιολογήσει τη δολοφονία ενός Ρομά.

Όλα αυτά είναι που όπλισαν το χέρι των μπάτσων και κατέστησαν τόσο εύκολη τη δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη όπως και στον Νίκο Σαμπάνη καθώς και την ακόλουθη αδιαφορία ή και επιδοκιμασία της κοινής γνώμης. Η ζωή των Ρομά φαίνεται να μην έχει καμία αξία σε αντίθεση με την ιδιοκτησία, η προστασία της οποίας αξίζει περισσότερο από την ζωή τους.

Μια ημέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, 14 χρόνια μετά, κράτος και μπάτσοι συνεχίζουν και προσθέτουν θύματα στη λίστα της καταστολής. Η βία τους δεν θα μείνει αναπάντητη.

Στεκόμαστε δίπλα στις κοινότητες των Ρομά.

Μπάτσοι-ρατσιστές θα μας βρείτε απέναντι σας

Μέρα με την μέρα το μίσος μεγαλώνει

Μπάτσοι, σκουπίδια, δολοφόνοι

Στηρίζουμε το κάλεσμα πορείας σήμερα στις 19:00 Καμάρα

Αυτόνομο Σχήμα ΨυχολογίαςΞημερώματα 5ης Δεκεμβρίου ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης πυροβολείται στο κεφάλι από μπάτσους, επειδή δεν πλήρωσε 20€ βενζίνης. Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μία μέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Σαμπάνη, η αστυνομία αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι αποτελεί δολοφονική συμμορία. Η στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων που ζουν στο περιθώριο δεν είναι καινούργιο φαινόμενο και προφανώς δεν μας εκπλήσσει, μετανάστες, Ρομά, τοξικοεξαρτημένοι, βασσανίζονται καθημερινά. Κάθε καταπιεσμένο και αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας δεν πρέπει να αφήσει αυτή τη δολοφονική επίθεση αναπάντητη.

ΚΟΥΜΗΣ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΜΠΑΝΗΣ, ΚΑΛΤΕΖΑΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους Μηχανολόγους

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Ρουβίκωνας: Δεύτερη παρέμβαση στην κατασκευαστική Grey House

Ρουβίκωνας: Δεύτερη παρέμβαση στην κατασκευαστική Grey House, ιδιοκτησίας Β. Τσιμπράκη, στο Μετς. Η υπόθεση του Βασίλη Τσιμπράκη μας είχε αρχικά απασχολήσει με αφορμή την δημόσια καταγγελία του εργαζομένου Χ.Σ. αλλά και εξαιτίας μαρτυριών και άλλων εργαζομένων του που...

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων | Πέμπτη 30/11, 19:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων | Πέμπτη 30/11, 19:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου Την Πέμπτη 30/11, συλλογικότητες και οργανώσεις του αναρχικού χώρου καλούν σε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων, 19:00, στη...

Πόλα Ρούπα: 17 Νοέμβρη 2023 50 χρόνια Πολυτεχνείο και αποφυλακίστηκα

Πόλα Ρούπα: 17 Νοέμβρη 2023 50 χρόνια Πολυτεχνείο και αποφυλακίστηκα Ύστερα από 7 χρόνια συνεχόμενη φυλάκιση (σύλληψη στις 5/1/2017), 8,5 χρόνια μαζί με την προφυλάκιση (σύλληψη στις 10/4/2010) και 13,5 χρόνια μικτά, ποινή που εξέτισα για τη συμμετοχή μου στον...

Γιατί Spinoza;

Γιατί Spinoza; Αναδημοσίευση από το fragmentary program Ένα ερώτημα κατακλύζει καθημερινά κανάλια, ιστοσελίδες, εφημερίδες και social media, κοντράροντας στα ίσα τις ενημερώσεις για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, τα νέα από την καινούρια,...

Rabbia Viola | Κάλεσμα για την πορεία ενάντια στην έμφυλη βία (25/11)

Rabbia Viola | Κάλεσμα για την πορεία ενάντια στην έμφυλη βία (25/11) Κείμενο, αφίσα και κάλεσμα της συλλογικότητας για τον ελευθεριακό φεμινισμό Rabbia Viola (Θεσσαλονίκη) για την πορεία ενάντια στην έμφυλη βία - Σάββατο 25/11, 18:30, Καμάρα. (Δείτε όλα τα καλέσματα...

Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστ(ρι)ών & Αλληλέγγυων – Όχι στο όνομά μας!

Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστ(ρι)ών & Αλληλέγγυων - Όχι στο όνομά μας Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλβανών Μεταναστ(ρι)ών και Αλληλέγγυων για την επαίσχυντη συμφωνία Ράμα-Μελόνι. (Aπό την σελίδα της πρωτοβουλίας στο facebook) Όχι στο όνομά μας! Με μεγάλη...

Cry for me Argentina

Cry for me Argentina Ο 53χρονος Χαβιέρ Μιλέι είναι ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής μετά την «καθαρή» νίκη με 55,7% έναντι του περονιστή αντιπάλου του Σέργκιο Μάσσα που συγκέντρωσε 44,3% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή. Είναι άγνωστο τι...

[Βίντεο] Παλαιστινιακή μαντίλα στον Λόρδο Βύρωνα στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του

[Βίντεο] Παλαιστινιακή μαντίλα στον Λόρδο Βύρωνα στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του   Βύρωνας: Παρέμβαση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκε από τη Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου (ΒΚΠ) το πρωί της Κυριακής 19 Νοέμβρη 2023, στα...

500 χιλιάδες αναρχικοί αποχαιρετούν τον Ντουρούτι που πεθαίνει σαν σήμερα [VIDEO]

500 χιλιάδες αναρχικοί αποχαιρετούν τον Ντουρούτι José Buenaventura Durruti Dumange (14 Ιουλίου 1896 – 20 Νοεμβρίου 1936) «Εχθρός μας είναι όποιος αντιτίθεται στις κατακτήσεις της επανάστασης» Στις 7 Ιανουαρίου του 1921, ένας νεαρός μηχανικός των σιδηροδρόμων, ονόματι...

Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι 14/7/1896-20/11/1936

Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι 14/7/1896-20/11/1936 «Εχθρός μας είναι όποιος αντιτίθεται στις κατακτήσεις της επανάστασης» Στις 7 Ιανουαρίου του 1921, ένας νεαρός μηχανικός των σιδηροδρόμων, ονόματι Μπουοναβεντούρα Ντουρρούτι, εγγραφόταν στους καταλόγους των μελών της...