Ηλιούπολη | Ένοχος ο μπάτσος για μαστροπεία & επεισόδια στα δικαστήρια με τα ΜΑΤ [VIDEO]

Ένοχος για την κατηγορία της μαστροπείας για την υπόθεση του trafficking στην Ηλιούπολη κρίθηκε ο μπάτσος για την περίπτωση της 19χρονης Ε. Αντίθετα κρίθηκε αθώος για την περίπτωση της δεύτερης καταγγέλουσας. Αθώος κρίθηκε ο πατέρας της 19χρονης που καταδικάστηκε μόνο για παράνομη οπλοκατοχή ενώ ένοχος κρίθηκε κι ο τρίτος κατηγορούμενος.

Την ώρα που ανακοινώθηκε η αθωωτική απόφαση για τον μπάτσο, ανακοίνωση που προηγήθηκε της ενοχοποιητικής, επεισόδια ξέσπασαν στην αίθουσα του δικαστηρίου με το κοινό να φωνάζει “Ντροπή σας σκουπίδια” και να συγκρούεται στη συνέχεια σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσα στο κτίριο.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν:

Μπουγιούκος (μπάτσος):

Εμπορία ανθρώπων: 5 έτη με πλειοψηφία 6-1

Ενδοικογενειακή σωματική βλάβη: 6 μήνες

Οπλοκατοχή: 6 μήνες

Ντανιέλ:

Εμπορία ανθρώπων: 10 έτη

Μαστροπεία: 5 έτη

Ναρκωτικά: 10 μέρες

Πατέρας: 6 μήνες και 600€ για οπλοκατοχή.

Τελικές ποινές κατά συγχώνευση:

Μπουγιούκος: 5 έτη και 6 μήνες.

Ντανιέλ: 10+2 έτη και 10 μέρες εξαγοράσιμες προς 5€/μέρα.

Πατέρας: 6 μήνες και 600€.

Ο εισαγγελέας Χρήστος Καραγιάννης είχε προτείνει για τον Μπουγιούκο ποινή 3 χρόνων. Μετά την ανακοίνωση των ποινών πρότεινε αναστολή της ποινής του μπάτσου Μπουγιούκου λόγω πρότερου σύννομου βίου. Σύννομος βίος κατά τον κύριο εισαγγελέα που έκανε τα πάντα σε αυτή τη δίκη για να υπερασπιστεί τον μαστροπό μπάτσο ήταν οι φωτογραφίες με τα όπλα και τις κόκες. Ο Χρήστος Καραγιάννης λειτούργησε ξεκάθαρα σαν συνήγορος υπεράσπισης του μπάτσου κι όχι σαν κατηγορούσα αρχή. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρότασή του κι ο μπάτσος σωματέμπορας αποφυλακίζεται σε άλλη μια ντροπιαστική απόφαση για το ελληνικό ποινικό-δικαστικό σύστημα που προφανώς έχει βαλθεί να αφήσει ελεύθερο κάθε σκουπίδι που βιάζει ή δολοφονεί αρκεί να είναι μπάτσος.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ