Αντιφασιστική περιπολία στον Βαρδάρη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/1 ενόψει των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων του Σαββάτου ενάντια στη δημόσια παρουσία φασιστών στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Σήμερα πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική περιπολία στην ευρύτερη περιοχή του Βαρδάρη μαζί με συντρόφους από διάφορες συλλογικότητες της πόλης και κινηθήκαμε μέχρι τα γραφεία των φασιστών της χα. Πετάχτηκαν τρικάκια, κολλήθηκαν αφίσες, φωνάχτηκαν συνθήματα και έγινε μια πρώτη και μικρή υπενθύμιση στους φασίστες ότι ο Bαρδάρης ανήκει στο κόσμο της προσφυγιάς και έτσι θα μείνει.

Αντιλαμβανόμαστε τον μαχητικό αντιφασιστικό αγώνα ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου αδιαμεσολάβητου αγώνα απέναντι στους γδάρτες των ζωών μας που θα τον δώσουμε όλες και όλοι μαζί μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μας.

Για να φύγει η δυσωδία και κάθε ψεγάδι του ναζισμού και του φασισμού και να ανθίσει στις γειτονιές μας η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και το χαμόγελο.

Αλληλεγγύη σε όσες/όσους κρατάνε την σημαία του αντιφασισμού ψηλά και πολεμάνε καθημερινά κάθε τι ρατσιστικό, ξενοφοβικό, ομοφοβικό και γενικότερα εχθρικό απέναντι στην ζωή.

ΥΓ: Θα ανταμώσουν οι δρόμοι μας κάποια στιγμή φασιστάκια, ο δρόμος δεν έχει ψέματα.

ΖΗΤΩ Ο ΕΜΠΡΑΚΤΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

Αντιφασιστική πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Βίντεο από την παρέμβαση: https://www.facebook.com/infolibregr/videos/578544270785909

Αντιφασιστική περιπολία στον Βαρδάρη

Αντιφασιστική περιπολία στον Βαρδάρη

Αντιφασιστική περιπολία στον Βαρδάρη

Αντιφασιστική περιπολία στον Βαρδάρη

Αντιφασιστική περιπολία στον Βαρδάρη

Αντιφασιστική περιπολία στον Βαρδάρη


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ