Ταξικό ανάχωμα απέναντι στο σύστημα της ακρίβειας, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης | Κίνηση Αναρχικών Κομμουνιστών ”Azadi”

Ανάρτηση πανό και ανακοίνωση από την Κίνηση Αναρχικών Κομμουνιστών ”Azadi”, ενάντια στις ανατιμήσεις βασικών αγαθών, την φτώχεια, την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση.

Η κατακόρυφη αύξηση των τιμών το τελευταίο διάστημα σε βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, έχει φέρει σε δυσμενέστερη θέση τα φτωχοποιημένα στρώματα της κοινωνίας. Πέρα από την άμεση υποτίμηση της εργατικής δύναμης μέσα από την ψήφιση μιας σειράς αντεργατικών νομοσχεδίων, οι ανατιμήσεις των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, οι αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα και στην ενέργεια, συμβάλλουν ξεκάθαρα στην έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων. Οι καθημερινές εικόνες από λειψά καλάθια με ψώνια, από σκοτεινά και παγερά σπίτια με κομμένα ρεύματα, αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα εντός των σύγχρονων μητροπόλεων.

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση αποτέλεσε το έναυσμα για να ενορχηστρώσουν και να εξαπολύσουν οι κεφαλαιοκράτες με πιο οξυμένους όρους, την επίθεση στις κατακτήσεις, τις ελευθερίες και τα συλλογικά δικαιώματα δεκαετιών, που κερδήθηκαν με ανυποχώρητους αγώνες από τις εκμεταλλευόμενες τάξεις. Στην προσπάθεια τους να επιτύχουν με αμείωτη ένταση την κερδοφορία τους, να επιφέρουν τα ”πολυπόθητα” πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακεφαλαιοποιήσουν τις υπερχρεωμένες τράπεζες και να ανοίξουν το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, επιδίδονται σε ένα κρεσέντο εργασιακής εκμετάλλευσης και εργοδοτικής – κρατικής τρομοκρατίας, χωρίς προσχήματα και αναστολές.

Από τις εισπρακτικές εταιρείες που με εκβιασμούς και απειλές εναντίον χρεωμένων φτωχών, αναλαμβάνουν ρόλο νόμιμων μαφιόζων για λογαριασμό πολυεθνικών επιχειρηματικών κολοσσών, ιδιωτικών παρόχων ενέργειας και τραπεζών, μέχρι τις ένστολες κρατικές συμμορίες της αστυνομίας που με ξύλο, χημικά και συλλήψεις, καταστέλλουν κινητοποιήσεις και αγώνες απεργών, ανοίγουν με τη βία και υπό τις εντολές της εργοδοσίας, κατειλημμένα εργοστάσια, κατανοούμε ότι διαμορφώνεται μια συνθήκη όπου η κρατική τρομοκρατία είναι το απαραίτητο δομικό στοιχείο για να πραγματοποιείται ανεμπόδιστα, η καθημερινή εκμετάλλευση και καταπίεση των από τα κάτω της κοινωνικής και ταξικής πυραμίδας.

Απέναντι στο σύστημα της φτώχειας, της ακρίβειας, της εξαθλίωσης, της εκμετάλλευσης και των πολέμων, οι από τα κάτω καλούμαστε να ορθώσουμε συλλογικά αναχώματα αντίστασης και πάλης, και να βάλουμε στο στόχαστρο το κεφαλαιοκρατικό σύστημα παραγωγής και τους πολιτικούς του εκφραστές. Με όπλο τις ακηδεμόνευτες γενικές απεργίες διαρκείας, την ταξική αλληλεγγύη και την πρακτική της αυτομείωσης σε ρεύμα, σίτιση, στέγαση και μετακινήσεις, καλούμαστε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο.

Η οργάνωση σε πρωτοβάθμια σωματεία βάσης και εργατικές πρωτοβουλίες εντός των χώρων δουλειάς, η συγκρότηση μετωπικών ταξικών πρωτοβουλιών σε γειτονιές, απέναντι στους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις και τα κοψίματα ρευμάτων και η συσπείρωση σε οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό πεδίο είναι το απαραίτητο βήμα που θα πρέπει να κάνει η τάξη μας για να αποκτήσει καλύτερους συσχετισμούς στην αναμέτρηση της με τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ ΤΑΞΙΚΗ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΜΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Κίνηση Αναρχικών Κομμουνιστών ” Azadi”

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ