Νίκη στον αγώνα των καλλιτεχνών | Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στέκεται αλληλέγγυο στα Σωματεία των Καλλιτεχνών και στους μαθητές των Καλλιτεχνικών Σχολών που πάνω από σαράντα μέρες τώρα βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμισης των καλλιτεχνικών σπουδών την οποία μεθόδευσε η κυβέρνηση μέσω της υπογραφής προεδρικού διατάγματος.

Μετά την σύσσωμη αντίδραση του καλλιτεχνικού κόσμου, αντί η κυβέρνηση να αποσύρει το κατάπτυστο προεδρικό διάταγμα, ο πρωθυπουργός, κάτω από την πίεση της γενικής κατακραυγής, υπόσχεται περίπλοκες νομικές ακροβασίες, που θα «παρακάμπτουν» το προεδρικό διάταγμα.

Όπως καταγγέλλουν τα Σωματεία των καλλιτεχνών, δεν πρόκειται παρά για μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει στάχτη στα μάτια των καλλιτεχνών, εν όψη των εκλογών και να αποδυναμώσει τον μαζικό και μαχητικό αγώνα τους. Ειδικότερα εν όψη της 48ώρης απεργίας που έχει κηρυχθεί για την Τετάρτη ½ & την Πέμπτη 2/2 και την προγραμματισμένη μεγάλη συγκέντρωση της Πέμπτης στην πλ. Συντάγματος.

Μαζί με τους καλλιτέχνες & τους σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών διεκδικούμε:

· ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ  ΤΟΥ Π.Δ.  85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

· Επαναφορά των επαγγελμάτων μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

· Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής  Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ