Διαμαρτυρία υπέρ του Οτσαλάν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στρασβούργο | Υποστηρικτές του φυλακισμένου από το 1999 ηγέτη της Κουρδικής Αντίστασης Αμπντουλά Οτζαλάν, εισβάλουν στην αίθουσα που διεξάγεται η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κρατώντας φωτογραφίες του και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσής του. Οι “εισβολείς” απομακρύνθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας του κτιρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Οτζαλάν κρατείται από το 1999 στο νησί Ιμραλί, στην θάλασσα του Μαρμαρά, αντιμετωπίζοντας εισόβια κάθειρξη (για την ακρίβεια μετατράπηκε από θανατική ποινή το 2002 σε εισόβια) από το Τουρκικό Κράτος, με τις συνθήκες κράτησής του και την μόνιμη στέρηση των δικαιωμάτων του να αποτελούν μόνιμη αιτία αναταραχής και κινητοποιήσεων, όχι μονάχα ανάμεσα στο Κουρδικό κίνημα και στα ριζοσπαστικά πολιτικά και κοινωνικά κινήματα, ακόμη και σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε τις ευθύνες των ελληνικών αρχών στην πολιτική απόφαση παράδοσης του Οτζαλάν στις τουρκικές, σε μια υπόθεση φιάσκο που εκτυλίχθηκε στο Ναϊρόμπι της Κένυας, τον Φλεβάρη του 1999. Υπόθεση που αποτελεί διαχρονικό πλήγμα για το ελληνικό κράτος και πάρθηκε πάρα τις διαχρονικά άριστες σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ του ελληνικού και του κουρδικού λαού.

Διαμαρτυρία υπέρ του Οτζαλάν στο Ευρωκοινοβούλιο


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ