Προσαγωγές μελών της Εργατικής Ομάδας Τ-34 στην Τουρκία.

Το θράσος και ο απολυταρχισμός του Τουρκικού Κράτους φαίνεται πως δεν έχουν όρια. Τρία μέλη της Εργατικής Ομάδας Τ-34, που είχαν σπεύσει στις σεισμόπληκτες περιοχές στην Τουρκία, συγκεκριμένα στην πόλη της Αντιόχειας, προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα συντρίμμια και γενικότερα να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τους σεισμοπαθείς συνανθρώπους μας, προσήχθησαν από την Αντιτρομοκρατική Αστυνομία της χώρας (ΤΕΜ) σύμφωνα με πληροφορίες από τις Σελίδες “Anti-Imperialist Front” και “Ήμουν, Είμαι και θα είμαι” .

Το Τουρκικό Κράτος, μετά τις απαράδεκτες κινήσεις του να παρεμποδίζει και να κατάσχει κατά το δοκούν κομμάτι της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλεται μέσα από κινήσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης από ολόκληρο τον κόσμο, φέρεται τώρα να δείχνει μηδενική ανοχή σε όποιον ασκεί και την παραμικρή κριτική προς την (μη) αποτελεσματικότητα και την αδράνεια του κρατικού μηχανισμού στις περιοχές αυτές, όπου πραγματικά φαίνεται πως οι άνθρωποι έχουν σε αρκετές περιπτώσεις αφεθεί να παλεύουν μόνοι τους με τα χαλάσματα. Ουσιαστικά το Τουρκικό Κράτος στο πρόσωπο των 3 μελών της Τ-34, ποινικοποιεί την αλληλεγγύη που δεν μπορεί να ελέγξει.

Έκτακτο κάλεσμα στην τούρκικη πρεσβεία, σήμερα 17/2, στις 5:00

Καμία δίωξη στους 3 Έλληνες συντρόφους που προσήχθησαν στην Τουρκία για την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη τους.

Σήμερα το πρωί, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας προσήγαγε 3 Έλληνες, μέλη της εργατικής ομάδας «τ34», οι οποίοι ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα για να συμβάλλουν έμπρακτα στη διάσωση και τον απεγκλωβισμό των θυμάτων του σεισμού.

Οι 3 σύντροφοι εξέφρασαν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στον τούρκικο λαό, ο οποίος μετράει ήδη 40.000 νεκρούς, λόγω της δολοφονικής ανυπαρξίας αντισεισμικών μέτρων στα κτίρια που νομιμοποίησε το καθεστώς Ερντογάν δίνοντας «αμνηστία» στους μεγαλοεργολάβους.

Το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, ένα καθεστώς φίμωσης, διώξεων, φυλακίσεων και δολοφονιών των δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων στην Τουρκία, επιχειρώντας να αποποιηθεί των ευθυνών του για τους νεκρούς και να καταπνίξει τις αντιπολιτευτικές φωνές, επιτίθεται στις δομές λαϊκής αλληλοβοήθειας και διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Γι’ αυτό και η διαταγή για την προσαγωγή των 3 συντρόφων, έρχεται μόλις 2 μέρες μετά την εισβολή της τουρκικής αστυνομίας στο «Κέντρο Αλληλεγγύης» που είχε στήσει το ΤΚΡ στην πόλη Οσμανίγιε θέλοντας να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς, συλλαμβάνοντας 10 άτομα.

Η καταστολή δημοκρατικών, αριστερών και διεθνιστικών δυνάμεων αλληλεγγύης αποτελεί μήνυμα τρομοκράτησης του εξοργισμένου τούρκικου λαού που μετράει τους νεκρούς του στο βωμό του κέρδους , είναι μήνυμα συντριβής κάθε απόπειρας να μετατραπεί η λαϊκή οργή σε εξέγερση κατά του δολοφονικού καθεστώτος Ερντογάν.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ
Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ

-Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση-


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ