Βίντεο από τη συγκέντρωση στα γραφεία της Hellenic Train, τις επιθέσεις και την πορεία που ακολούθησε προς τη Βουλή για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς.

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Δεν έχουν καν περάσει λίγες ώρες από την κήρυξη εθνικού πένθους για τους 57 – μέχρι στιγμής – νεκρούς στα Τέμπη, στο αιματηρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα ελληνικά χρονικά και το κράτος-δολοφόνος δείχνει πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται την έννοια “πένθος”. Η ειλικρίνεια του πένθους στην πράξη.

Πνίγοντας ξανά και ξανά στα χημικά και τις κρότου-λάμψης την αυθόρμητη συγκέντρωση από περίπου 1500 ανθρώπους έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στην Συγγρού.

Μετά την πρώτη επίθεση η συγκέντρωση έσπασε σε τρία κομμάτια. Το ένα κατευθύνθηκε προς τον σταθμό του μετρό Συγγρού – Φιξ, το άλλο προς Κουκάκι και το τρίτο ξεκίνησε να κινείται προς τη Βουλή.

Όμως ο κόσμος αψήφησε και τα χημικά και το φόβο. Έπειτα από περίπου μία ώρα, με πορεία, το μεγάλο κομμάτι της συγκέντρωσης από Συγγρού – Φιξ ενώθηκε με το άλλο που περίμενε στις στήλες του Ολυμπίου Διός. Νέα επίθεση με χημικά. Η ενωμένη πλέον πορεία δέχεται ακόμα μία επίθεση στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή. Σπάει πάλι σε τρία κομμάτια. Το πρώτο συνεχίζει προς Προπύλαια στην Πανεπιστημίου. Όταν μετά από περίπου 20 λεπτά το υπόλοιπο μέρος ξεκινά, δέχεται και αυτό επίθεση στην Πανεπιστημίου. Πενθώντας τους ανθρώπους που χάθηκαν. Με κρατική ειλικρίνεια και με συναίσθηση. Ας τα αφήσουμε στην άκρη αυτά τώρα. Το κράτος έχει πένθος. Ειλικρινές πένθος. Για τους ανθρώπους που σκότωσε με αντάλλαγμα το μεγαλύτερο κέρδος.

Videos: Tar, Anonymous
Video Edit: Thiasus

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ