Σκληρό στιγμιότυπο από την επίθεση της ομάδας ΔΡΑΣΗ και των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στην Πανεπιστημίου, την Κυριακή 5 Μάρτη, στην πορεία για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

 

Σκηνές τρομοκρατίας σ’ έναν ανελεύθερο τόπο, όπου δολοφονούνται 57 άνθρωποι κι όσοι αντιδρούν ματώνουν από καλοπληρωμένους αστυνομικούς που έχουν πάρει θέση. Με το έγκλημα στα Τέμπη. Με τους δολοφόνους. Δε γίνεται να έχει συμβεί μια τέτοια τραγωδία με ευθύνη του κράτους και των οικονομικών συνεργατών της κι εσύ να επιτίθεσαι με τέτοιο μένος και χωρίς καμία απολύτως αφορμή σε εκείνους κι εκείνες που αντιδρούν στο έγκλημα. Έχεις πάρει θέση.

Κι είναι κι αυτοί που τάχα μου πονάνε για τα 57, νέα κυρίως δολοφονημένα παιδιά, και σπεύδουν να κατηγορήσουν ως προβοκάτορες και παρακρατικούς κάποιους άλλους νέους ανθρώπους δίπλα τους. Στην ίδια διαδήλωση. Που από οργή για αυτό που συνέβη στη δικιά τους γενιά, αντέδρασαν συγκρουσιακά. Γιατί αυτοί οι κάποιοι που τάχα μου πονάνε, είδαν στο θάνατο μια σπουδαία ευκαιρία για μια προεκλογική συγκέντρωση. Μια ειρηνική συγκέντρωση με το βλέμμα στην κάλπη. Που τους τη “χάλασαν”. Και διαδίδουν fake φωτογραφίες με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο από το 2009. Σιχαμένοι! Λες και η ελληνική αστυνομία χρειαζόταν ποτέ προβοκάτορες για να επιτεθεί αναίτια, όπως στο βίντεο που βλέπετε. Λες και ζείτε σ’ ένα κράτος δικαίου όπου βασιλεύει η δικαιοσύνη… Έλεος! Δεν πίστευα ποτέ ότι θα αναγκαστώ να γράψω κάτι τέτοιο σε βίντεο.

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ