Ανακοίνωση μαθητ(ρι)ών του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ
ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Τρίτη 1 Μαρτίου, μια επιβατική και μια εμπορική αμαξοστοιχία της Hellenic Train συγκρούονται στα Τέμπη. Πάνω από 50 άνθρωποι, στην πλειονότητα τους φοιτητές και φοιτήτριες, έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες τραυματίστηκαν και πολλοί ακόμα αγνοούνται. Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος και να μας πείσει πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, είναι πλέον εμφανές πως προσπαθούν οι ίδιοι να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Πραγματικά αίτια του δυστυχήματος δεν είναι φυσικά το ανθρώπινο λάθος. Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς γενικότερα οδήγησαν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, δίνοντας ουσιαστικά σε εταιρίες τον πλήρη έλεγχο του σιδηροδρομικού δικτύου. Υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες και προειδοποιήσεις από τους εργαζόμενους του τομέα που εξηγούσαν την τραγική κατάσταση των υποδομών αλλά το κράτος και οι εταιρίες δεν έδωσαν καμία σημασία. Είναι ξεκάθαρο πως την ευθύνη έχει οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από την εξουσία και οι εταιρίες που βάζουν το κέρδος πάνω από τις ζωές μας.

-μονοήμερη κατάληψη του σχολείου 16/3
-συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Γενική συνέλευση Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση μαθητ(ρι)ών του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ