Απεργιακή πορεία, ανακατάληψη της Mundo Nuevo, εκκένωση & επεισόδια στη Θεσσαλονίκη [VIDEO].

Φοιτητές, Σωματεία Βάσης , η ΣΕ ΒΙΟΜΕ, οργανώσεις και συλλογικότητες του α/α χώρου, συγκεντρώθηκαν από τις 10:30 στην Καμάρα. Από την προσυγκέντρωση πέρασαν κορνάροντας και εργαζόμενοι οδηγοί δικύκλων, ντελιβερι και κούριερ. Χιλιάδες κόσμου για ακόμη μια φορά στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Εγνατία, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, συναντήθηκαν οι δύο προσυγκεντρώσεις, με αυτή του Αγάλματος Βενιζέλου να είναι ιδιαίτερα μαζική και να συσπειρώνει τις μεγάλες μάζες των σωματείων και συνδικάτων, καθώς και των δυνάμεων της Αριστεράς. Σχεδόν 10 χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας βρέθηκαν στον δρόμο, ενώ η πορεία κατευθύνθηκε προς τον ΟΣΕ.

Πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, εντελώς απροκάλυπτα, είχε μαζευτεί ένα τσούρμο ασφαλητών με την γνωστή… undercover ενδυμασία.

Στο τέλος της απεργιακής πορείς ανακαταλήφθηκε η κατάληψη Mundo Nuevo. Η ανακοίνωση βρίσκεται ΕΔΩ.

Ακολούθησε ντου της αστυνομίας με κροτου λάμψης και χημικά, τόσο στους συντρόφους που μπήκαν και περιφρουρουσαν την συγκεντρωση, όσο και πάνω στο σώμα των αλληλεγγυων! Τα ΜΑΤ για άλλη μία φορά προπηλάκισαν δημοσιογράφους που κατέγραφαν την επίθεση τους στον κόσμο. Οι μπάτσοι, αφού επιτέθηκαν στο συγκεντρωμενο κόσμο και κυκλωσαν το τετράγωνο, μπούκαραν (μετα από πολύωρη προσπάθεια) στο κτίριο και έβγαλαν τους συντρόφους, τους έβαλαν σε μεταγωγικά οχήματα και τους απομακρυναν. Την ίδια ώρα, αλληλέγγυος κόσμος προσέγγισε ξανά το σημείο και προσπάθησε να στηρίξει τους συντρόφους με συνθήματα.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ