Σχετικά με τα γεγονότα μετά τη λήξη της Γ.Σ. Φυσικού ΑΠΘ στις 20-3. Ανακοίνωση φοιτητ(ρι)ών του Φυσικού ΑΠΘ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε Γ.Σ. του Συλλόγου του Φυσικού με τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής συμμετοχή των 179 ατόμων. Η μαζικότητα αυτή οφείλεται στις γενικευμένες κοινωνικές αντιδράσεις, που ξέσπασαν λόγω του κρατικού-καπιταλιστικού εγκλήματος των Τεμπών. Ο Σύλλογος φοιτητ(ρι)ών Φυσικού είχε λάβει δύο διαδοχικές αποφάσεις κατάληψης της σχολής, τις οποίες ακολούθησε ένα μέιλ-απειλή της κοσμητείας, το όποιο λίγο πολύ έλεγε ότι αν δεν σταματήσει η κατάληψη κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο. Ενώ τα υπόλοιπα πλαίσια πέραν της ΚΝΕ, πρότειναν κατάληψη, η εν λόγω δύναμη μέσω του αιτήματος «όχι κατάληψη», κατάφερε την υπερψήφιση του πλαισίου τους. Το ΚΚΕ με την στάση του αποκλιμακώνει τον αγώνα και ευαγγελίζεται ότι κερδίσαμε και ότι μπορούμε να πάμε σπίτια μας ήσυχοι.

Μετά τη λήξη της γενικής συνέλευσης και ενώ ο κόσμος ζητούσε έντονα οριστεί επόμενη γενική συνέλευση, τα μέλη του ΔΣ το αρνούνταν πεισματικά και απαντούσαν με ειρωνεία και υπεροψία και αποκάλεσαν συμφοιτητές μας «ασφάλεια Θεσσαλονίκης». Σε αυτό το άκουσμα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και η κατάσταση ξέφυγε μέχρι το σημείο να υπάρξει σωματική βία και από τις δυο πλευρές χωρίς αυτή να αποκλιμακώνεται.

Οι λόγοι που μέλος της ΚΝΕ προέβη σε τέτοιους χαρακτηρισμούς προέρχονται από την χρόνια στάση του ΚΚΕ να αφορίζει οποιοδήποτε τρόπο οργάνωσης και αγώνα δεν ελέγχει το ίδιο, και για τον λόγο αυτό αποκαλούν πολλές φορές κόσμο με τον χαρακτηρισμό του «ασφαλίτη», δηλαδή ασκώντας προβοκατορολογία. Ο χαρακτηρισμός «μπάτσου-ασφαλίτη» για ένα αγωνιζόμενο άτομο είναι βαρύνουσας σημασίας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τέτοιες καταστάσεις δεν προωθούν την μαζικοποίηση των αγωνιστικών διαδικασιών του συλλόγου και για αυτό πάντοτε επιλέγουμε την πολιτική αντιπαράθεση εντός των συνελεύσεων, τηρουμένων κάποιων ορίων πολιτικού σεβασμού.

Θα συνεχίσουμε τον αδιαμεσολάβητο αγώνα ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας.

Φοιτητές/Φοιτήτριες/Φοιτητά Φυσικού


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ