Συγκέντρωση στη Λάρισα για το δικαστήριο των Χατζηαγγέλου, Καλαϊτζή και Βούλγαρη

Συγκέντρωση στη Λάρισα για το δικαστήριο των Χατζηαγγέλου, Καλαϊτζή και Βούλγαρη

από | 3 Απρ, 2023

Συγκέντρωση στη Λάρισα για το δικαστήριο των Χατζηαγγέλου, Καλαϊτζή και Βούλγαρη. Αναδημοσίευση από το kinimatorama.

Την Τρίτη 8/2, λίγο μετά τις 6 το ξημέρωμα, λαμβάνει χώρα επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην περιοχή της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Μπάτσοι εισβάλλουν στο σπίτι όπου βρίσκονταν εκείνη την στιγμή οι αναρχικοί Γεωργία Βούλγαρη και Θάνος Χατζηαγγέλου. Αφορμή η τοποθέτηση εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στη Θεσσαλονίκη και η έκρηξη που πραγματοποιήθηκε. λίγο μετά τις 2. Αργά το απόγευμα γίνεται προσαγωγή η οποία μετατρέπεται σε σύλληψη ενός ακόμα ατόμου, του Παναγιώτη Καλαϊτζή, ο οποίος συνδέθηκε με την υπόθεση λόγω συσχετισμού με το σπίτι στο οποίο συνελήφθησαν τα δύο άτομα και εντοπίστηκαν τα ενοχοποιητικά ευρήματα που κατασχέθηκαν, και λόγω συντροφικών, φιλικών και συναδελφικών σχέσεων με τον έτερο συλληφθέντα. Και οι 3 μεταφέρονται και παραμένουν στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής για 28 ώρες με κουκούλες, αλυσίδες και σε καθεστώς απομόνωσης. Άμεσα από το πρωί ξεκινούν οι έφοδοι-έρευνες στις κατοικίες όλων και στο χώρο εργασίας δύο εκ των συλληφθέντων, με τα όργανα καταστολής να επιδίδονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους, προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Την Τετάρτη 9/2 και οι τρεις οδηγούνται στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου και παίρνουν προθεσμία για να απολογηθούν. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών και έκρηξη, και οπλοκατοχή στο πλαίσιο του τρομονόμου (187Α). Σύμφωνα με το αφήγημα των μπάτσων και τη διάδοσή του από τα καθεστωτικά, η δικογραφία κατασκευάζεται περίτεχνα από την εξουσία και τους κομπάρσους της, έτσι ώστε και τα τρία άτομα που συνελήφθησαν -αναγκαίος αριθμός για να στηθεί ποινικά το άρθρο 187Α που αφορά τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης- να συνδεθούν με την οργάνωση “Αναρχική Δράση”, κατηγορώντας τους για επιθέσεις που χρονολογούνται από το 2016 μέχρι και το τελευταίο διάστημα πριν την σύλληψή τους.

Την Παρασκευή 11/2, οδηγούνται στην ανακρίτρια όπου, ο Θάνος Χατζηαγγέλου αναλαμβάνει την ευθύνη του εμπρησμού της 8/2 και των ευρημάτων του σπιτιού, η Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίζεται την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας και ο Παναγιώτης Καλαϊτζής αρνείται όλες τις κατηγορίες. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφασίζουν την προφυλάκιση και των τριών ατόμων, έπειτα μεταφέρονται και οι 3 στα κολλαστήρια του Κορυδαλλού.

Στις 10/03/2022 ο αναρχικός Θάνος Χατζηαγγέλου αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Αναρχική Δράση».

Έπειτα από 7 μήνες κράτησης, τον Αύγουστο, το συμβούλιο του εξαμήνου αποφάσισε την αποφυλάκιση του Π.Κ. με περιοριστικους όρους παρόν κάθε 1 και 15 του μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, και με κατηγορίες συνέργεια σε απλή κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου. Επιπλέον αποφασίστηκε η κράτηση σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι της Γ.Β. με πλέον τις κατηγορίες έκρηξη από πρόθεση από κοινού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμός από από κοινού, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και απείθεια. Τέλος, την συνέχιση της προφυλάκισης του μέλους της οργάνωσης Θ.Χ. με κατηγορίες έκρηξη από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών, βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, εμπρησμός από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση από κοινού, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου από κοινού, απείθεια. Όλες οι κατηγορίες συνοδεύονται από τον τρομονόμο 187Α.

Τα χαράματα της 19/12, απάγεται από τα κολαστήρια του Κορυδαλλού ο αιχμάλωτος Θάνος Χατζηαγγέλου και μετάγεται στις φυλακές της Νιγρίτας. Αυτή η εκδικητική μεταγωγή οφείλεται στην ενεργή συμμετοχή του στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, που στοχεύει στην περαιτέρω εξαθλίωση των συνθηκών κράτησης των αιχμαλώτων. Το ίδιο βράδυ ο αγωνιστής Θ. Χατζηαγγέλου ανακοινώνει ότι προχωράει σε απεργία πείνας και δίψας, με αιτήματα τη γνωστοποίηση του λόγου της μεταγωγής του στις φυλακές Νιγρίτας, καθώς και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 25 Δεκέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης, το οποίο ο ίδιος αρνείται με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Μετά από 18 μέρες απεργίας πείνας και δίψας, στις 05/01 εκδίδεται παραπεμπτικό για τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Τότε ο Θ.Χ. ανακοινώνει την αναστολή της απεργίας δίψας συνεχίζοντας όμως την απεργία πείνας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων του. Με την μεταφορά του στις 15/01 στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού(όπου παραμένει μέχρι και σήμερα),η οποία γίνεται με όρους ειδικής μεταγωγής και όχι διακομιδής απεργού πείνας, ο Θ.Χ. να ανακοινώνει τη λήξη της απεργίας πείνας.

Με τη δημοσίευση ενός άρθρου σε καθεστωτικό site της Λάρισας, που φωτογραφίζει την υπόθεσή τους, γνωστοποιείται ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην Λάρισα στις 04/04 χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση τόσο στους κατηγορούμενους όσο και στους συνηγόρους. Ο ορισμός της δίκης σε μια πόλη εκτός της Θεσσαλονίκης, όπου θα ήταν αναμενόμενο να λάβει χώρα, σύμφωνα με τα άρθρα γίνεται για λόγους ασφαλείας. Αυτό ως μόνο στόχο έχει την αποδυνάμωση της αλληλεγγύης μας απέναντι στους 3 κατηγορούμενους, αλλά και την ψυχολογική τους εξασθένιση. Εμείς στεκόμασταν και θα στεκόμαστε πάντα δίπλα στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες, ό,τι και να κάνουν τα σκουπίδια αυτού του κράτους.

Από τις στοχοποίησεις πολιτικών υποκειμένων μέχρι τις συλλήψεις και τα στησίματα δικογραφιών, γνωρίζουμε πολύ καλά τα μέσα, τις τακτικές και τις στοχεύσεις του κατασταλτικού κράτους και των εκτελεστικών σκουπιδιών του. Κάμερες, ρουφιάνοι και ασφαλίτες αφθονούν όταν η εξουσία αγωνιά να ενοχοποιήσει και να αιχμαλωτίσει αγωνιστές και αγωνίστριες και να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας για κάθε άτομο που αντιστέκεται σε αυτήν με την σκέψη και τη δράση του. Μπάτσοι, δημοσιογράφοι και δικαστικοί παίρνουν τη θέση τους θρέφοντας την συνεχή και ποικιλόμορφη διάχυση της εξουσίας και όλων αυτών που μισούμε σε αυτήν την κοινωνία.

Στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη βρεθήκαμε όσο πιο κοντά μπορούσαμε στους 3 κατηγορούμενους με ματιές, χαμόγελα και συνθήματα που σπάνε τους φραγμούς του κατασταλτικού μηχανισμού. Αυτό θα κάνουμε και τώρα με μόνη διαφορά την αλλαγή της τοποθεσίας. Ξεπερνώντας τα τείχη, τα κάγκελα και τις αλυσίδες τους, η σκέψη μας, η φωνή μας και το πάθος μας για αγώνα και ελευθερία ενώνεται μαζί τους και δυναμώνουν εμάς και τις αντιστάσεις μας.Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο στις 04/04 στα δικαστήρια της Λάρισας στις 9:00.

*Για τα άτομα από τη Θεσσαλονίκη θα πάμε στη Λάρισα με λεωφορείο που θα φύγει από Καμάρα στις 6:30 για πληροφορίες και θέσεις στείλτε στο παρακάτω mail: larisa0404@tutanota.com

Δύναμη στους Θάνο Χατζηαγγέλου ,Πάνο Καλαϊτζή και την Γεωργία Βούλγαρη.

Μόνο όπλο η αλληλεγγύη.

Μπουρλότο και φωτιά.

κάλεσμα : Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών


Στις 4 Απριλίου ξεκινάει το δικαστήριο των Παναγιώτη Καλαϊτζή, Θάνου Χατζηαγγέλου και Γεωργίας Βούλγαρη στα δικαστήρια της Λάρισας. Έχουν περάσει δεκατέσσερις μήνες από τη σύλληψη και προφυλάκιση του Πάνου και των δύο συγκατηγορούμενων του. Μετά από τους εφτά μήνες αναίτιου εγκλεισμού του στις φυλακές Κορυδαλλού (Φεβρουάριος – Αύγουστος 2022), καλούμαστε για ακόμα μια φορά να ζήσουμε αυτό το θέατρο του παραλόγου, που ξεκίνησε στις 8 Φλεβάρη του 2022.

Εφτά μήνες κράτησης, χωρίς να έχει υπάρξει ούτε ένα στοιχείο που να συνδέει τον Πάνο με όσα τον κατηγόρησαν. Εφτά μήνες φυλακής μόνο και μόνο γιατί χρειαζόταν ένα χρήσιμος τρίτος ώστε να μπορεί πιο εύκολα να στηθεί η κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Άδικος κόπος όπως αποδείχτηκε, αφού το ίδιο το δικαστικό συμβούλιο που έγινε τον Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη, ανέδειξε τη σαθρότητα του κατηγορητηρίου αποσύροντας την κατηγορία της οργάνωσης.

Η μεταφορά της δίκης από τη Θεσσαλονίκη στη Λάρισα αποδεικνύει πως στόχος είναι η αποδυνάμωση της αλληλεγγύης με χιλιομετρικά, και όχι μόνο, εμπόδια σε όσους/όσες θα θελήσουν να είναι εκεί. Ακόμα, το κλίμα τρομοκρατίας, το οποίο καλλιεργείται μέσω δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου αποτελεί μέρος του επικοινωνιακού show που στήνεται, ταυτόχρονα με την επίδειξη δύναμης μέσω της “προαναγγελθείσας” αστυνομοκρατίας που επίκειται να επιβληθεί στην πόλη. Άλλωστε, είναι πλέον πιο ξεκάθαρο από ποτέ, πως το δόγμα της τάξης και της ασφάλειας είναι και θα παραμένει το βασικό εργαλείο της εκάστοτε εξουσίας. Ακόμα και τώρα που η οργή για την δολοφονία στα Τέμπη δεν λέει να κοπάσει, η βία και η καταστολή αποτελεί την μοναδική απάντηση του κράτους απέναντι στην κοινωνία.

Απέναντι στη νοσηρότητα και την αυθαιρεσία που τείνει να παγιωθεί, εμείς για ακόμα μια φορά προτάσσουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης. Στεκόμαστε ενωμένοι ο ένας δίπλα στην άλλη, για να φωνάξουμε πως οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κανενός. Για εμάς κάθε θέση αντίστασης απέναντι στον ολοκληρωτισμό είναι από μόνη της μια μικρή νίκη της κοινωνίας που ζει και αγωνίζεται. Τη θέση μας αυτή θα τη στηρίξουμε ανεξαρτήτως μέρους, χρόνου και αναλογιών.

  • Ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων και το ολοκληρωτικό καθεστώς των προφυλακίσεων.
  • Ενάντια στις κρατικές σκευωρίες και μεθοδεύσεις.
  • Απαλλαγή του Παναγιώτη Καλαϊτζή από όλες τις κατηγορίες.
  • Κανένας/καμία μόνος/μόνη στα χέρια του κράτους.

κάλεσμα : Πρωτοβουλία φίλων συγγενών, συντρόφων/ισσών του Παναγιώτη Καλαϊτζή (#freepanoulis)

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Μαρτίου 17h


Τα ξημερώματα της Τρίτης 8/2/2022 συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ο Θάνος Χατζηαγγέλου και η Γεωργία Βούλγαρη, για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, που βρίσκεται στην οδό Μουσών 37 στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθην και ακόμα ένα άτομο, ο Παναγιώτης Καλαϊτζής, ο οποίος συνδέθηκε με την υπόθεση λόγω συσχετισμού με το σπίτι στο οποίο συνελήφθησαν τα δύο άτομα, αλλά και λόγω συντροφικών, φιλικών και συναδελφικών σχέσεων με τον πρώτο συλληφθέντα.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία που τους αποδίδει συγκρότηση και ένταξη στην οργάνωση “Αναρχική Δράση”. Ειδικότερα, κατηγορούνται για από κοινού πρόκληση έκρηξης με χρήση εκρηκτικών υλών, για από κοινού κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών, για από κοινού εμπρησμό, κατοχή, κατασκευή και προμήθεια πιστολιού, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας με χρήση εκρηκτικών υλών.

Ο Θάνος Χατζηαγγέλου ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εμπρηστική ενέργεια, καθώς και την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση Αναρχική Δράση. . Η Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίστηκε την επιλογή της να έχει υποστηρικτικό ρόλο στην ενέργεια και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Ο Πάνος Καλαϊτζής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, δηλώνοντας πως δε σχετίζεται επ’ ουδενί με την εν λόγω υπόθεση και ότι βρέθηκε στα δίχτυα των διωκτικών αρχών, επειδή διατηρεί φιλική και συναδελφική σχέση με το Θάνο Χατζηαγγέλου.

Και οι τρεις προφυλακίστηκαν και οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Τον Αύγουστο του 2022, μετά από 7 μήνες κράτησης, αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του Παναγιώτη Καλαϊτζή, με περιοριστικούς όρους (“παρών” κάθε 1 και 15 του μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα) και η κράτηση σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι της Γεωργίας Βούλγαρης. Η προφυλάκιση του Θάνου Χατζηαγγέλου συνεχίζεται.

Λίγους μήνες μετά, οι κρατούμενοι ξεκινούν κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα που προσπαθεί να κάνει ακόμα περισσότερο τις φυλακές της χώρας τσιμεντένιους τάφους. Την 19η Δεκεμβρίου πραγματοποιείται απαγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του για τις Φυλακές Νιγρίτας, λόγω της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νόμο έκτρωμα. Την ίδια μέρα, ο Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκινά απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 25 Δεκέμβρη εισάγεται στο νοσοκομείο Σερρών ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης. Μετά από 18 μέρες απεργίας πείνας και δίψας, 5 Ιανουαρίου εκδίδεται παραπεμπτικό για τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και ο Θ. Χατζηαγγέλου αναστέλλει την απεργία δίψας συνεχίζοντας την απεργία πείνας, μέχρι την μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού (όπου παραμένει μέχρι και σήμερα), που γίνεται τελικά στις 15 Ιανουαρίου, οπότε σταματά και την απεργία πείνας.

Ένα βαρύ κατηγορητήριο σαν και αυτό που αντιμετωπίζουν και οι τρεις συλληφθέντες είναι σαφές πως εξυπηρετεί την κατασταλτική στρατηγική του κράτους. Αποσκοπεί στην εκτόνωση όλης της εκδικητικότητας που τρέφει η κρατική εξουσία και τα καπιταλιστικά συμφέροντα που αυτή εξυπηρετεί απέναντι σε όσους αγωνίζονται με κάθε μέσο για το δίκαιο και τις ανάγκες των καταπιεσμένων. Η κρατική εξουσία επιζητεί με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική απομόνωση και τη φυσική εξόντωση των αγωνιστών και του στενού τους κύκλου, αλλά και τον κοινωνικό στιγματισμό ολόκληρων πολιτικών χώρων μέσα από τις καθεστωτικές λιβελογραφίες. Νομίζουν, άραγε, οι κυρίαρχοι πως η κοινωνική βάση έχει ξεχάσει τις κρατικές ευθύνες για την εγκληματική και πολύνεκρη διαχείριση της πανδημίας, για τις αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων, τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, την υποτίμηση της εργασίας, τη διόγκωση της ανεργίας και της ανέχειας, τη διαρκώς εντεινόμενη αστυνομοκρατία, τον μιλιταρισμό, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό των μεταναστών; Νομίζουν, άραγε, πως με τα κηρύγματά τους κατά της «τρομοκρατίας», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν την κοινωνικά δίκαιη αντι-βία των καταπιεσμένων, θα ξεχάσουμε σε τι κόσμο ζούμε, θα ξεχάσουμε ποιοι ασκούν καθημερινά τη μεγαλύτερη βία, την οικονομική, που αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του καπιταλιστικού συστήματος; Αυτοί που κατέχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία και μονοπωλούν θεσμικά τη βία για την προάσπιση των ταξικών τους συμφερόντων, άραγε, νομίζουν πως θα είναι για πάντα στο απυρόβλητο; Νομίζουν ότι οι καταπιεσμένοι δεν νιώθουν στο πετσί τους κάθε μέρα ότι η μόνο πραγματική τρομοκρατία είναι αυτή του κράτους και του κεφαλαίου; Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, με όσα λεφτά κι αν ταΐζουν τα «δημοσιογραφικά» τους φερέφωνα, όσες διώξεις κι αν ασκήσουν, όσες ποινές κι αν επιβάλλουν σε όσους και όσες αγωνίζονται.

Μέσα σε αυτό το υπερ-διογκωμένο κατηγορητήριο εν γένει, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει για τη δίωξη και προφυλάκιση για 7 μήνες του Παναγιώτη Καλαϊτζή, σε βάρος του οποίου δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και εμπλέκεται από την αντιτρομοκρατική στην υπόθεση λόγω της συσχέτισης του με το σπίτι που έγινε η σύλληψη και των κοινωνικών του σχέσεων με ένα εκ των κατηγορουμένων. Η διώξη του αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στο να “δεθεί” η υπόθεση, μιας και το άρθρο 187Α (ο γνωστός “αντι”-τρομοκρατικός νόμος) θέτει τα 3 άτομα ως αναγκαίο αριθμό για τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης. Στο πρόσωπο του Πάνου Καλαϊτζή βλέπουμε μια ακόμη κρατική απόπειρα ποινικοποίησης των προσωπικών σχέσεων και την ένταξη προσώπων του φιλικού ή επαγγελματικού κύκλου αγωνιστών σε δικογραφίες με βαρύτατες κατηγορίες, και αρα, βαρύτατες ποινές σε περίπτωση καταδίκης.

Είμαστε αταλάντευτα στο πλευρό όσων αγωνίζονται, όσων διώκονται, όσων ασφυκτιούν από τον ζυγό της κρατικής καταπίεσης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Δε θα αφήσουμε κανέναν σύντροφο μόνο, καμία συντρόφισσα μόνη απέναντι στην κρατική καταστολή. Υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και το καθήκον του αγώνα των καταπιεσμένων.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΝΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΔΡΑΣΗ”

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 04 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΙΣ 09:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
blog: libertasalonica.wordpress.com
mail: lib_thess@hotmail.com


ΛΕΥΤΕΡΙΑ σε Γ. Βούλγαρη, Π. Καλαϊτζή, Θ. Χατζηαγγέλου

ΔΙΚΗ ΤΡΙΤΗ 4/4, 9:00πμ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα ξημερώματα της Τρίτης 8/2/22 συνελήφθησαν, μία συντρόφισσα και ένας σύντροφος, έπειτα από επιχείρηση της «αντιτρομοκρατικής». Αφορμή ήταν ο εμπρησμός του «Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» στην Θεσσαλονίκη. Στο σπίτι όπου συνελήφθησαν βρέθηκαν «ενοχοποιητικά» στοιχεία που στα πλαίσια του τρομονόμου αποκτάνε «κακουργηματικό» χαρακτήρα. Αργότερα, συνελήφθη ακόμα ένας σύντροφος. Και οι 3 κρίθηκαν προφυλακιστέοι στις φυλακές Κορυδαλλού, διωκόμενοι με τον τρομονόμο (187α) για την συμμετοχή τους στην οργάνωση «Αναρχική Δράση», τον εμπρησμό στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» και άλλων ενεργειών.

Ο αναρχικός Θ. Χατζηαγγέλου ανέλαβε την ευθύνη του συγκεκριμένου εμπρησμού και των ευρημάτων του σπιτιού, ενώ αργότερα στις 10/3/22 αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Αναρχική Δράση».

Η αναρχική Γ. Βούλγαρη υπερασπίστηκε την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας. Παρέμεινε προφυλακισμένη για 7 μήνες και έπειτα αποφασίστηκε από το συμβούλιο φυλακών η συνέχιση της κράτησης της σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Ο Π.Καλαϊτζής, που το μόνο που τον συνδέει με την υπόθεση είναι η σχέση του με το σπίτι και οι συντροφικές, φιλικές και συναδελφικές σχέσεις με τον Θ.Χ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και έπειτα από 7 μήνες προφυλάκισης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους παρόν κάθε 1 και 15 του μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

ΔΙΚΗ ΤΡΙΤΗ 4/4, 9:00πμ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο πόλεμος ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο είναι αδιάλειπτος, ανυποχώρητος και πολύμορφος. Ο αγώνας για την ισότητα, την ελευθερία και την αλληλεγγύη μπορεί να έχει απώλειες, αλλά θα έιναι νικηφόρος γιατί το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Καμία ποινικοποίηση των συντροφικών, κοινωνικλων και φιλικών σχέσεων.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1624607/


Την Τρίτη 4 Απριλίου στις 9 η ώρα το πρωί, καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, λόγω της εκδίκασης της υπόθεσης “αναρχική δράση”.

ΚΆΤΩ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΑΠ’ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΊΖΟΝΤΑΙ

ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΏΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΣΧΈΣΕΩΝ ΩΣ ΜΈΣΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉΣ

Κατάληψη Ντουγρού

πηγή : https://www.facebook.com/ntougrou/?locale=el_GR


Στις 4 Απρίλη ξεκινάει η δίκη των 3ων συντρόφων μας Θ.Χατζηαγγέλου, Γ.Βούλγαρη και Π.Καλαϊτζή στη Λάρισα. Ο Θ.Χατζηαγγέλου και η Γ.Βούλγαρη είχαν συλληφθεί στις 8/2/2022, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο Ίδρυμα του Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στην Άνω Πόλη, ενώ το απόγευμα πραγματοποιείται η προσαγωγή του Π.Καλαϊτζή, η οποία αργότερα μετατρέπεται σε σύλληψη. Στις 12/2 περάσαν από την διαδικασία ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της συμμετοχής τους στην Οργάνωση “Αναρχική Δράση”(187Α), τον εμπρησμό στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» και άλλων κατηγοριών. Από την πρώτη στιγμή ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου ανέλαβε την ευθύνη του εμπρησμού και των ευρημάτων του σπιτιού και μετέπειτα στις 10 Μάρτη τη συμμετοχή του στην οργάνωση, η συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίστηκε την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας στο ΙΕΘΠ και ο σύντροφος Πάνος Καλαϊτζής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Για μία ακόμη φορά η κρατική εκδικητικότητα είναι φανερή. Η αντιτρομοκρατική για να “στήσει” ποινικά το άρθρο 187Α που αφορά τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, ψάχνει μανιωδώς ένα τρίτο άτομο, για να παρουσιάσει μία ακόμη επιτυχία, με μόνα στοιχεία το συσχετισμό του Π.Καλαϊτζή με το σπίτι όπου συνελήφθησαν οι άλλοι δύο και λόγω των συντροφικών, φιλικών και συναδελφικών σχέσεων με τον Θ.Χατζηαγγέλου. Στο βούλευμα του 6μήνου όμως η συγκεκριμένη κατηγορία “έπεσε”. Πλέον ο Π.Καλαϊτζής είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, η Γ.Βούλγαρη βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό με βραχιολάκι και ο Θ.Χατζαηγγέλου βρίσκεται ακόμη προφυλακισμένος στα μπουντρούμια της “Δημοκρατίας”.

Στις 4 Απρίλη η δικαστική εξουσία θα καταδικάσει τις επαναστατικές πράξεις της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, της οποίας οι επιθέσεις ήταν σε κρατικούς, εξουσιαστικούς, καπιταλιστικούς στόχους και σε αντίστοιχα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν τους εχθρούς όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται για την συνολική απελευθέρωση. Μία δικαστική εξουσία που δίνει ελαφρυντικά, χαμηλές ποινές και αναστολές σε όλους αυτούς που πρεσβεύουν την εκμετάλλευση και την υποτίμηση των ζωών μας, σε κακοποιητές, βιαστές και δολοφόνους, σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις ζωές του κοινωνικού συνόλου. Ούτως ή άλλως δεν περιμένουμε καμία επιείκεια, καμία δικαιοσύνη από τους εχθρούς της ελευθερίας, απλά κάθε φορά οφείλουμε να αναδεικνύουμε τους πραγματικούς ενόχους και τους πραγματικούς υπεύθυνους των καταστροφικών συνεπειών που επωμιζόμαστε.

Το κράτος κατέχει το μονοπώλιο της «νόμιμης» βίας, καταστέλλοντας κάθε πράξη αντιβίας του ριζοσπαστικού πολύμορφου κινήματος, κάθε εστία αντίστασης, ανατρεπτικού λόγου και πράξης. Επεμβαίνει στις κοινωνικές σχέσεις, χρησιμοποιώντας την ωμή κρατική βία και τα μέσα αφομοίωσης, υποδουλώνει συνειδήσεις, επιδιώκει να αποσπάσει την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση απέναντι σε όποιες “μεταρρυθμίσεις”, χειραγωγόντας έτσι την κοινωνία ώστε να λειτουργεί για χάρη αυτού. Προωθούνται έτσι νόμοι που βασίζονται πάνω σε μία ολόκληρη βιομηχανία επιτήρησης, ελέγχου, πειθαρχίας και εγκλεισμού που όχι μόνο χλευάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά εκμεταλλεύονται και λεηλατούν όλο το φυσικό κόσμο. Κύριος στόχος της εκάστοτε κυβέρνησης, πόσο μάλλον της παρούσας, είναι η πάταξη της εγχώριας τρομοκρατίας ενώ στην ουσία ο πραγματικός τρομοκράτης ενσαρκώνεται στην ίδια μέσα από την κρατική αδιαφορία που οδηγεί σε τραγικά γεγονότα, με τελευταίο παράδειγμα το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών με δεκάδες νεκρούς. Η μηδενική κρατική ευθύνη απέναντι στα χαμηλά ταξικά κοινωνικά στρώματα είναι μία τρανή απόδειξη της θανατοπολιτικής του ελληνικού κράτους.

Η στάση μας απέναντι σε κάθε λογής εξουσιαστές-κανίβαλους είναι ξεκάθαρη και η στήριξη μας προς τον πολύμορφο αγώνα αδιαμφισβήτητη. Ως αναρχικές/οι έχουμε το χρέος απέναντι στους ίδιους μας τους αγώνες, απέναντι στην ίδια την πολιτική μας ύπαρξη να μην εγκαταλείπουμε ο ένας την άλλη ακόμη και όταν οι καιροί δυσκολεύουν. Οι ιδέες μας και οι δεσμοί μας θα είναι για πάντα ένα όπλο που δεν θα μπορέσουν ποτέ να κατανοήσουν. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε έναν άλλο κόσμο γιατί μόνο όταν θα περπατήσουμε όλοι και όλες μαζί πάνω στα συντρίμμια του γερασμένου αυτού κόσμου, πορευόμενοι/ες προς μια επαναστημένη κοινωνία με τις δικές μας αξίες και ιδανικά, θα είμαστε ελεύθεροι/ες.

Αλληλεγγύη στους 3 συντρόφους Θ. Χατζηαγγέλου, Γ. Βούλγαρη και Π. Καλαϊτζή

Οι μαχόμενες επαναστατικές δυνάμεις δεν κάμπτονται , δεν λυγίζουν

Η Αναρχική Δράση δεν δικάζεται

Πόλεμο στην κρατική τρομοκρατία

Τρίτη 4/4, 9:00|Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Δικαστήρια Λάρισας

κατάληψη Terra Incognita


Τη Δευτέρα το πρωί στις 4 Απριλίου στα δικαστήρια Λάρισας εκδικάζεται η υπόθεση του Πάνου Καλαϊτζή, της Γεωργίας Βούλγαρη και του Θάνου Χατζηαγγέλου. Οι τρεις τους συνελήφθησαν σε επιχείρηση που ακολούθησε μετά την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού το Φεβρουάριο του 2023. Αρχικά κατηγορήθηκαν ως “τρομοκρατική οργάνωση” με βάση τον τρομονόμο 187Α κατηγορία η οποία όμως στη συνέχεια αποσύρθηκε από το δικαστικό συμβούλιο που έγινε τον Αύγουστο του 2022. 14 μήνες ήδη πέρασαν από την σύλληψή τους, διάστημα κατά το οποίο ο Πάνος Καλαϊτζής προφυλακίστηκε για 7 μήνες χωρίς την ύπαρξη του παραμικρού στοιχείου που να τον συνδέει με την υπόθεση. Το μόνο στοιχείο είναι η παραχώρηση για ένα διάστημα του σπιτιού του στον συνάδελφό του, Θ. Χατζηαγγέλου. Ο Πάνος Καλαϊτζής αποφυλακίστηκε εντέλει το Σεπτέμβριο μετά από απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η Γ. Βούλγαρη βρίσκεται σε κατ’ οίκον κράτηση με βραχιολάκι, ενώ ο Θ. Χατζηαγγέλου βρίσκεται σε καθεστώς προφυλάκισης νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο φυλακών του Κορυδαλλού μετά πολυήμερη απεργία δίψας που πραγματοποίησε.

Μέσα σε κλίμα τρομοϋστερίας τοπικές φυλλάδες της Λάρισας δημοσιεύουν ότι το δικαστήριο θα πραγματοποιηθεί εκεί, μεταφέροντας το μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι επίκειται δικαστήριο “τρομοκρατών” προκαταλαμβάνοντας έτσι την κοινή γνώμη. Ο στόχος διττός: αφενός το δικαστήριο να διεξαχθεί σε καθεστώς αστυνομοκρατίας δηλαδή να λάβει χώρα ένα ακόμα τρομοσόου από αυτά που δεκάδες έχουν παιχτεί τα τελευταία χρόνια, αφετέρου να σπάσει το κλίμα αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους και να τους κάμψει το ηθικό. Εκπέμπεται μήνυμα και στις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος.

Το κράτος επιχειρεί να δείξει την πυγμή του σε μια παρατεταμένη περίοδο επίθεσης στην κοινωνία και ενώ η οργή μετά το έγκλημα των Τεμπών δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει. Παράλληλα διανύουμε προεκλογική περίοδο οπότε κράτος και κεφάλαιο δεν έχουν τίποτε να υποσχεθούν στην κοινωνία που μαστίζεται από την φτώχεια και την εξαθλίωση. Το κράτος ποντάρει στην καταστολή, στο καθεστώς εξαίρεσης, στην απόδοση βαρύτατων κατηγοριών απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, αποσκοπώντας στον εκφοβισμό όλου του κοινωνικού συνόλου και συσπειρώνοντας το ακροδεξιό του ακροατήριο.

Από την άλλη πλευρά η αστική δικαιοσύνη δεν μπορεί να κρύψει την ταξική της θέση και φύση. Υπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης με πολλά πρόσφατα παραδείγματα που η αστική δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους μπάτσους/βιαστές/μαφιόζους ενώ τιμωρεί παραδειγματικά παρίες, μετανάστες όσους/όσες αγωνίζονται κλπ.

Τη στιγμή που οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας αρχίζουν να οξύνονται, ας αντεπιτεθούμε σε κράτος και κεφάλαιο με οργάνωση πείσμα και αγώνα, με όραμα την κοινωνική απελευθέρωση.

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους.

Παύση κάθε δίωξης στον Πάνο Καλαϊτζή.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Τρίτη 04 Απρίλη

9:00 π.μ στα δικαστήρια Λάρισας

κάλεσμα : αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός


Στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στα δικαστήρια Λάρισας για Γ. Β., Π.Κ. και Θ.Χ.

Αλληλεγγύη στα διωκόμενα συντρόφια Γ. Βούλγαρη, Π. Καλαϊτζή και Θ. Χατζηαγγέλου
Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Λάρισας
Τρίτη 4 Απρίλη, 9:00π.μ.

Στις 4 Απριλίου 2023, όπως γνωστοποιήθηκε από τοπική ιστοσελίδα της Λάρισας και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση στους κατηγορούμενους ή/και στους δικηγόρους, θα πραγματοποιηθεί στα δικαστήρια της Λάρισας η δίκη του αναρχικού συντρόφου και αιχμάλωτου μέλους της “Οργάνωσης Αναρχική Δράση”, Θάνου Χατζηαγγέλου, της αναρχικής συντρόφισσας Γεωργίας Βούλγαρη και του Παναγιώτη Καλαϊτζή. Αφορμή για τις διώξεις εναντίον τους ήταν η τοποθέτηση εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στη Θεσσαλονίκη, την νύχτα της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου του 2022.

Την συγκεκριμένη μέρα λοιπόν, η αντιτρομοκρατική εισβάλει σε σπίτι της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνοντας την Γ. Β. και τον Θ. Χ. και το απόγευμα της ίδιας μέρας, προχωράει και στην σύλληψη του Π. Κ. Έπειτα από πάνω από μία μέρα που τους κρατούν σε καθεστώς απομόνωσης στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής, με κουκούλες και χειροπέδες, θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών και έκρηξη, και οπλοκατοχή στο πλαίσιο του τρομονόμου (187Α). Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει επιθέσεις της “Οργάνωσης Αναρχική Δράση” από το 2016 μέχρι και τη σύλληψή τους, με τους μπάτσους και τα κανάλια να παρουσιάζουν τις συλλήψεις αυτές ως άλλη μία επιτυχία της ΕΛΑΣ έναντι της “εγχώριας τρομοκρατίας”.

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, τα συντρόφια θα περάσουν από ανακρίτρια. Εκεί, ο Θ. Χ. θα αναλάβει την ευθύνη του εμπρησμού, η Γ. Β. θα υπεραμυνθεί της επιλογής της να έχει υποστηρικτικό ρόλο στην επίθεση αυτή και ο Π. Κ. αρνείται όλες τις κατηγορίες. Παρόλα αυτά, εισαγγελέας και ανακρίτρια θα αποφασίσουν την προφυλάκιση και των τριών στις φυλακές Κορυδαλλού. Εφτά μήνες αργότερα, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, το συμβούλιο του εξαμήνου αποφασίζει την αποφυλάκιση του Π. Κ. με περιοριστικούς όρους (παρόν δύο φορές τον μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα), τον κατ’ οίκον περιορισμό της Γ. Β. με βραχιολάκι και την συνέχιση της προφυλάκισης του Θ. Χ., ο οποίος από τις 10 Μαρτίου έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην “Οργάνωση Αναρχική Δράση”. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν πλέον, στα πλαίσια πάντα του 187Α, αφορούν την από κοινού κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών και για τους τρεις και εμπρησμό και έκρηξη από κοινού και από πρόθεση για την Γ. Β. και τον Θ. Χ., με τον Θ. Χ. να επιβαρύνεται και με την κατηγορία της έκρηξης κατ’ εξακολούθηση.

Στην υπόθεση αυτή φαίνονται για άλλη μια φορά ανάγλυφα όλες οι τακτικές εξόντωσης αγωνιστ(ρι)ών που χρησιμοποιεί κράτος και αντιτρομοκρατική. Βίαιη σύλληψη συντρόφων και συντροφισσών με πολύωρη απομόνωσή τους χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με οικεία πρόσωπα και δικηγόρους. Ποινικοποίηση φιλικών και επαγγελματικών σχέσεων για να εμπλέξουν τον Π. Κ., προσπαθώντας με κάθε τρόπο να εμπεδώσουν την πολιτική και φυσική απομόνωση όσων επιλέγουν αναβαθμισμένες μορφές αγώνα, αλλά και με επιμέρους πρακτικό στόχο να συμπληρωθεί ο αριθμός των 3ών ατόμων ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί ο 187Α. Συνακόλουθη πολύμηνη προφυλάκισή τους που, ειδικά την περίπτωση του Π. Κ., γίνεται χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο και με τις καταθέσεις των ίδιων των “αντιτρομοκρατικάριων” να μην τον περιλαμβάνουν καν ως αναφορά. Και φυσικά, χρήση του τρομονόμου 187Α ώστε να συνδεθούν και τα τρία άτομα κατά το δοκούν με τις επιθέσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης και να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες τους. Τέλος, ακόμη και ο ορισμός της δίκης σε πόλη εκτός της Θεσσαλονίκης που διαμένουν κανονικά τα συντρόφια μας, για λόγους “ασφαλείας” (όπως ενημερωθήκαμε από τα καθεστωτικά), γίνεται τόσο για την ψυχική εξουθένωσή τους, όσο και για να δυσχεράνει την αλληλεγγύη από πλευράς του κινήματος.

Για τον αναρχικό σύντροφο Θ. Χ. δε, η εκδικητική του μεταχείριση δεν σταματάει στα παραπάνω. Τόσο λόγω της συμμετοχής του στην “Οργάνωση Αναρχική Δράση” αλλά και της ενεργού συμμετοχής του στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που τρέχει με πολύμορφες κινήσεις από τον Οκτώβρη του 2022, στις 19 Δεκέμβρη θα απαχθεί από το κελί του και θα μεταχθεί αιφνιδιαστικά στις φυλακές της Νιγρίτας. Ο Θ. Χ. θα απαντήσει με έναρξη απεργίας πείνας και δίψας, ζητώντας την γνωστοποίηση του λόγου της μεταγωγής του καθώς και την επιστροφή του στον Κορυδαλλό. Έξι μέρες μετά θα εισαχθεί στο νοσοκομείο Σερρών, με την εισαγγελία να διατάζει την υποχρεωτική του σίτιση, βασανιστήριο στο οποίο ο σύντροφός μας αντιστάθηκε επιτυχώς. Με την έκδοση παραπεμπτικού για μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στις 5 Ιανουαρίου του 2023, ο Θ. Χ. Θα σταματήσει την απεργία δίψας, και με την ολοκλήρωση της μεταφοράς του εκεί στις 15 του ίδιου μήνα, θα τερματίσει και την απεργία πείνας. Ο σύντροφος παραμένει εκεί μέχρι και σήμερα.

Σε περιόδους παρατεταμένης κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε την τελευταία δεκαετία, το κράτος στοχοποιεί τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας, χρησιμοποιώντας όλο και πιο αναβαθμισμένα κατασταλτικά εργαλεία. Από την απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων που ζήσαμε τα χρόνια της καραντίνας και τις απαγορεύσεις να κατέβουν διαδηλώσεις στον δρόμο, ή τον περιορισμό τους σε μέρος αυτού,βάσει του νέου νόμου που ψήφισε η ΝΔ στην αρχή της διακυβέρνησής της,έως τις συνεχείς αναθεωρήσεις του ποινικού και του σωφρονιστικού κώδικα, που περιλαμβάνει πάντα και την αναβάθμιση του “αντι-τρομοκρατικού” νομικού οπλοστασίου, το κράτος επιβάλει το δόγμα “τάξης και ασφάλειας” με ξύλο, αύρες, στήσιμο δικογραφιών και ποινική εξόντωση αγωνιστ(ρι)ών, καθώς και υποβάθμιση των ήδη άθλιων συνθηκών διαβίωσης εντός των κρατικών κολαστηρίων.Εμείς αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα ως κρίσιμης σημασίας εργαλεία για να αντισταθούμε σε όλα τα παραπάνω. Στεκόμαστε δίπλα στα συντρόφια μαςΓ. Β. και Θ. Χ.,που επέλεξαν να επιστρέψουν μέρος της κρατικής βίας πίσω στην εξουσία και δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στονΠ. Κ.που βρέθηκε μπλεγμένος σε άλλη μία κρατική μηχανορραφία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το απόγευμα της Τρίτης 8/2/22, ο Παναγιώτης Καλαϊτζής προσήχθη από την αντιτρομοκρατική. Λίγο αργότερα, βρέθηκε κατηγορούμενος μαζί με άλλα 2 άτομα για συμμετοχή στην “Οργάνωση Αναρχική Δράση” και στη συνέχεια προφυλακίζεται, μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

Μοναδικό στοιχείο της σύλληψής του ήταν, όχι οι παρακολουθήσεις της αντιτρομοκρατικής, ούτε κάτι που προέκυψε εναντίον του στη συνέχεια, παρά μόνο το γεγονός πως είχε παραχωρήσει το διαμέρισμα που νοίκιαζε στον συνάδελφο -και πλέον συγκατηγορούμενό- του προκειμένου να απομονωθεί σε αυτό, για όσο καιρό νοσούσε από Covid.

Πώς γίνεται λοιπόν, να βρίσκεται κανείς προφυλακισμένος χωρίς στοιχεία; Δεν είναι κάποιο λάθος του δικαστικού συστήματος. Είναι η διαρκής ποινικοποίηση των κοινωνικών και φιλικών σχέσεων, η προσπάθεια εξάλειψης της αντίστασης και της αλληλεγγύης σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Είναι μια φωνή που κραυγάζει ότι στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στις σχολές, στις πλατείες θα πρέπει να κοιτάμε τη δουλειά μας,
να εμπιστευτούμε τη ζωή μας στα χέρια του κράτους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Τρίτη 4.4 Δικαστήρια Λάρισας 9:00

Φάμπρικα Υφανέτ

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Πώς να διαβάσουμε τον πόλεμο πολιτικά

Πώς να διαβάσουμε τον πόλεμο πολιτικά “Αυτό το πράγμα που αποκαλούμε Ντονμπάς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει... δεν είναι παρά ένας ορισμός που μας επιβλήθηκε από την Ρωσική Ομοσπονδία”. Oleksyi Danilov, 24/03/2021i “Ο στόχος των Συμφωνιών του Μινσκ είναι να...

Παρέλαση: Με παλαιστινιακές σημαίες έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα στην Πανεπιστημίου [Βίντεο]

Παρέλαση: Με παλαιστινιακές σημαίες έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα στην Πανεπιστημίου [Βίντεο] Με παλαιστινιακές σημαίες στα χέρια έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα στην Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην...

1821: Το ουρλιαχτό της ελευθερίας

1821: Το ουρλιαχτό της ελευθερίας Κανένας δεν επαναστατεί επειδή έτσι του κάπνισε, επειδή δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει, επειδή βαριόταν αφόρητα μια κάποια μέρα της ζωής του. Κανένας δεν εξεγείρεται επειδή το διάβασε σε κάποια βιβλίο, επειδή πέρασε χρόνια να...

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο αναρχικός Ρούντολφ Ρόκερ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο αναρχικός Ρούντολφ Ρόκερ Στις 25 Μαρτίου του 1873 γεννήθηκε στο Μάϊντς της Δυτικής Γερμανίας, ο αναρχικός θεωρητικός και ιστορικός Ρούντολφ Ρόκερ από μια οικογένεια Kαθολικών ειδικευμένων εργατών. Ο Ρόκερ ήταν γνωστός για την ενεργό δράση του...

Η εξέγερση στο Κιλελέρ (Μάρτιος 1910) | Γνωστός – Άγνωστος

Η εξέγερση στο Κιλελέρ (Μάρτιος 1910) Το νέο βίντεο από το κανάλι Γνωστός - Άγνωστος που περιλαμβάνει animated βίντεο ιστορίας (ελληνικής και παγκόσμιας), ψυχολογίας και κοινωνικών θεμάτων. https://www.youtube.com/watch?v=JLN5UWxPdIk Oι έλληνες τσιφλικάδες που...

Συνέντευξη με την Claudia Pinelli, κόρη του Giuseppe του αναρχικού

Συνέντευξη με την Claudia Pinelli, κόρη του Giuseppe του αναρχικού. Αναδημοσίευση από την Αέναη Κίνηση. Σφαγή Capaci, ξεκινά η «στρατηγική της έντασης» με δυναμίτη, δεύτερο επεισόδιο, από τα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος με άρωμα μαφίας. Στις 19 ιουλίου, πάντα...

Τοποθέτηση στην εκδήλωση για την “οργάνωση των αναρχικών” από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγ. Αναργύρων – Καματερού

Τοποθέτηση στην εκδήλωση για την “οργάνωση των αναρχικών” από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγ. Αναργύρων - Καματερού Tην Παρασκευή 1η Μαρτίου παρευρεθήκαμε ως καλεσμένοι ομιλητές, μαζί και με την συλλογικότητα Πέλοτο από την Ξάνθη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η...

Ψυχιατρική Γενικού Νοσοκομείου Χανίων: Η τελευταία πράξη

Ψυχιατρική Γενικού Νοσοκομείου Χανίων: Η τελευταία πράξη Ανακοίνωση ειδικευόμενων ψυχιάτρων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων για την κατάσταση που επικρατεί στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διαχρονικά όπως φαίνεται από τις...

Στις πόσες έρευνες φαίνεται αν είμαστε κορόιδα;

Στις πόσες έρευνες φαίνεται αν είμαστε κορόιδα; Από την Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ. Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή 2 νέων ερευνών (1) σχετικά με τη δυσοσμία στην περιοχή με τη συνεργασία, μεταξύ άλλων φορέων, του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου  και του ΑΠΘ. Χρηματοδότης της μια...

ΠΡΩΤΕΑΣ: τα πολλά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ (και «εμείς»)

ΠΡΩΤΕΑΣ: τα πολλά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ (και «εμείς») «Ο Χέγκελ κάνει κάπου την παρατήρηση ότι όλα τα μεγάλα κοσμοϊστορικά γεγονότα και πρόσωπα παρουσιάζονται σαν να λέμε, δυο φορές. Ξέχασε όμως να προσθέσει: τη μια φορά σαν τραγωδία, την άλλη σαν φάρσα» Κ. Μαρξ, Η 18η...