γραφείων

Πάτρα | Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 9 συλληφθέντες των γραφείων της ΝΔ (4/4)

από | 3 Απρ, 2023

Πάτρα | Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 9 συλληφθέντες/είσες της κατάληψης των γραφείων της ΝΔ (4/4, 9 π.μ.)

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 9 συλληφθέντες/είσες της κατάληψης των γραφείων της ΝΔ στην Πάτρα καλούν αύριο, Τρίτη 4/4 στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια Πάτρας, οι ομάδες “Azadi”, “Δυσήνιος Ίππος” και “Προλέτ Accion”, το Ελευθεριακό Σχήμα Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και η “Επιτροπή για την αποφυλάκιση του Δ. Κουφοντίνα”.

Ένα σύντομο χρονικό της περιόδου και της δράσης

Η κατάληψη των γραφείων της ΝΔ πραγματοποιήθηκε την 1η Φλεβάρη του 2021, επ’ αφορμής της επίσκεψης του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα που βρισκόταν σε μακράς διάρκειας απεργία πείνας. Η δράση αυτή ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του παζλ των κινήσεων αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, ενός ψηφιδωτού εκατοντάδων δράσεων αλληλεγγύης σε όλη την χώρα, που αποτελούταν από δυναμικές ενέργειες προπαγάνδας με την πράξη μέχρι και μαζικές πορείες αλληλεγγύης δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ήταν μια εποχή που χαρακτηρίστηκε από έντονη κρατική καταστολή, όχι μόνο στον δρόμο και στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης, αλλά και στο κομμάτι τις προπαγάνδας, όπου είδαμε τα καθεστωτικά ΜΜΕ να παίζουν το παιχνίδι της Κυβέρνησης και να αποσιωπούν σχεδόν ολοκληρωτικά (μέχρι εκεί που δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν αλλιώς) το μεγαλύτερο κίνημα που συναντήσαμε στην εποχή των συνεχόμενων ταξικών lockdown, αλλά και τα social media, με προεξέχον φυσικά το facebook, να ρίχνουν σελίδες και προφίλ χρηστών, συλλογικοτήτων, μέσων αντιπληροφόρησης μέχρι και γνωστών φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων που φιλοξενούσαν ειδήσεις γύρω από τις κινητοποιήσεις για τον απεργό.

Μέσα σε αυτό το γενικευμένο κλίμα καταστολής, η δράση της κατάληψης των γραφείων τη ΝΔ στην Πάτρα από αναρχικούς, εν μέσω μάλιστα της επίσκεψης στην πόλη ενός εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης και του πιο άμεσα εμπλεκόμενου στην υπόθεση, από την μία ανέδειξε το ζήτημα στον υπέρτατο βαθμό σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, από την άλλη έφερε την άμεση κατασταλτική επέμβαση της αστυνομίας. Λίγη ώρα μετά την κατάληψη με πανό και τρικάκια στα γραφεία, αστυνομικές δυνάμεις μπούκαραν στο κτίριο και συνέλαβαν 9 συντρόφους και συντρόφισσες.

Αύριο λοιπόν, στα Δικαστήρια Πάτρας, οι 9 συλληφθέντες και συλληφθείσες δικάζονται με τις κατηγορίες της φθοράς, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράβασης μέτρων για τον κορωνοϊό και της απείθειας. Παρακάτω θα παραθέσουμε τα καλέσματα για την συγκέντρωση αλληλεγγύης.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΊΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ, 9 π.μ. – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΑΣ

Αλληλεγγύη στους 9 συλληφθέντες της κατάληψης των γραφείων της ΝΔ Αχαΐας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες

Το Γενάρη του 2021, ο αγωνιστής πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή του στα υπόγεια των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου είχε εκτίσει περισσότερα από 16 χρόνια της ποινής του. Είχε προηγηθεί η αιφνιδιαστική απαγωγή του από τις φυλακές Κασσαβέτειας και η μεταφορά του στις φυλακές Δομοκού ως μια ξεκάθαρα ρεβανσιστική κίνηση από την πλευρά της τότε ΓΓ «αντι»-εγκληματικής πολιτικής, γνωστής και μη εξαιρετέας για τα οικονομικά σκάνδαλα των απευθείας αναθέσεων, Σοφίας Νικολάου. Μια εκδικητικότητα που φωτογραφικά στόχευε τον Κουφοντίνα, έναν αγωνιστή του οποίου η δράση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μεταπολιτευτική ιστορία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα, και που ως τέτοιος, έμεινε περήφανα αμετανόητος, συνεχίζοντας να αγωνίζεται και μέσα από τα κελιά της δημοκρατίας επιδεικνύοντας αστείρευτη αγωνιστικότητα, ήθος και αξιοπρέπεια, σεβόμενος την πολιτική παρακαταθήκη μισού αιώνα αγώνων.

Την ίδια περίοδο, και εν μέσω πανδημίας και εγκληματικής διαχείρισης της από το κράτος, χιλιάδες συνάνθρωποι μας πέθαιναν από το φονικό ιό ενώ το ίδιο το κράτος, αγνοώντας τα αιτήματα των υγειονομικών και όλου του λαού για ενίσχυση του συστήματος υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στην καθημερινότητα της κοινωνικής βάσης, αντέτεινε την ολοένα και διογκούμενη καταστολή με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, συναθροίσεων, διαδηλώσεων, με ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, εκμεταλλευόμενο τη συνθήκη της πανδημίας για να επιβάλλει κοινωνική σιωπή υλοποιώντας παράλληλα τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του ανενόχλητο υπερψηφίζοντας μια σειρά από αντεργατικούς, αντιεκπαιδευτικούς και αντιπεριβαλλοντικούς νόμους.

Την 1η Φλεβάρη 2021, ημέρα επίσκεψης στην πόλη της Πάτρας του τότε Υπουργού Προ.Πο Μιχάλη Χρυσοχοίδη, 9 αγωνιστές και αγωνίστριες εισβάλλουν αιφνιδιαστικά στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα, αναρτούν γιγαντοπανό στο μπαλκόνι και φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα και ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Ήταν μια κίνηση στοχοποίησης της νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς πολιτικής διαχείρισης της ΝΔ σχετικά με την εκδικητική της συμπεριφορά απέναντι στον αγωνιστή κρατούμενο με τον οποίο έχει ανοίξει βεντέτα από 30ετίας, αλλά και κατάδειξης της δολοφονικής ευθύνης της στο ενδεχόμενο θανάτου του Κουφοντίνα την στιγμή που πραγματοποιούσε για μια ακόμα φορά απεργία πείνας. Λίγη ώρα αργότερα οι μπάτσοι εισβάλλουν στα γραφεία και τους συλλαμβάνουν. Την ίδια ώρα, συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοποιούν παρέμβαση με πανό και τρικάκια στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου πραγματοποιούνταν διευρυμένη σύσκεψη φορέων υπό τον Υπουργό. Οι δύο κινήσεις κατεξευτέλισαν στην πράξη τα «σκληρά μέτρα» προστασίας που είχε λάβει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. εκείνη τη μέρα στέλνοντας παράλληλα σινιάλο αλληλεγγύης στους χιλιάδες αγωνιστές πανελλαδικά που κινητοποιούνταν αναλόγως.

Το κίνημα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, αποτέλεσε -στη συνθήκη εντός της οποίας εκδηλώθηκε- υπόδειγμα μαχητικότητας και δράσης απέναντι στην κρατική καταστολή. Παρά την ατελέσφορη έκβαση του αγώνα του απεργού του οποίου τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν, η αδιάλλακτη και ανυποχώρητη στάση των συντρόφων και των συντροφισσών πανελλαδικά (ειδικά στην Αθήνα) κατόρθωσε να θέσει αναχώματα στην κατασταλτική στρατηγική του κράτους εν μέσω πανδημίας, ενώ συναντήθηκε με ευρύτερους αγώνες και αγωνιζόμενους εκείνης της περιόδου, συνδέοντας τα επιμέρους αιτήματα και γεννώντας μαζικές διαδηλώσεις που έσπασαν στην πράξη το κλίμα τρομοκρατίας που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση, συμβάλλοντας και αυτές με τη σειρά τους στο κορυφαίο κοινωνικό ξέσπασμα για την περίοδο της πανδημίας, που ήταν η κοινωνική σύγκρουση τη Νέας Σμύρνης.

Στις 4 Απρίλη 2023, οι 9 συλληφθέντες και συλληφθείσες καλούνται σε δίκη με τις κατηγορίες της φθοράς, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράβασης μέτρων για τον κορωνοϊο και της απείθειας. Από τη μεριά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους 9 διωκόμενους αγωνιστές, όπως και σε όλους όσοι βιώνουν στο πετσί τους το κτηνώδες πρόσωπο της κρατικής καταστολής. Αν κάτι πραγματικά αξίζει να κρατήσουμε από εκείνη την περίοδο είναι πως διατηρήθηκε ανοιχτός ένας δρόμος. Μέσα σε ένα συνεχές ηττών και απογοήτευσης για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εκμεταλλευόμενων, όξυνσης της καταστολής και αλλεπάλληλων χτυπημάτων στην κοινωνία και τις αντιστάσεις της, η συνάντηση στους δρόμους του αγώνα και η μαχητική στάση απέναντι στην καταστολή, η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων, τα αποφασιστικά βήματα προς τα μπρος, οι συγκρούσεις ώμο με ώμο, είναι στοιχεία ατσαλώματος του κινήματος και αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τις μάχες του μέλλοντος. Να τα ενισχύσουμε με το πείσμα του οργανωμένου αγώνα, με το συνολικό όραμα της επαναστατικής ανατροπής και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ούτε βήμα πίσω απέναντι στην κρατική καταστολή

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

γραφείων


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 9:00, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Την 1η Φλεβάρη του 2021, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, 9 αγωνιστές/τριες πραγματοποίησαν παρέμβαση στα γραφεία της ΝΔ στο κέντρο της Πάτρας, αναρτώντας γιγαντοπανό στο μπαλκόνι και ρίχνοντας τρικάκια. Πρόκειται για τη μέρα που βρισκόταν στην Πάτρα ο τότε υπουργός Προ.Πο. Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Έπειτα από κάποια ώρα δυνάμεις της αστυνομίας συνέλαβαν τους 9 αγωνιστές/τριες, τους μετέφεραν στα κρατητήρια της ΓΑΔ Αχαΐας, όπου και τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της απείθειας, της φθοράς και της παράβασης των μέτρων για τον κόβιντ.

Ο Δημ. Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 8 Γενάρη 2021, έπειτα από την αναίτια μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού, απαιτώντας την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Αντιμετώπισε με αλύγιστη αξιοπρέπεια την εκδικητική στάση και επίδειξη ισχύος του κράτους, πραγματοποιώντας πολυήμερη απεργία πείνας. Το κίνημα αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε γύρω από το δίκαιο αίτημά του έδρασε κάτω από τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας.

Εκείνη την περίοδο, ενώ χιλιάδες πέθαιναν σε ράντζα εκτός ΜΕΘ, σ’ ένα διαλυμένο, υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο σύστημα υγείας, το κράτος είχε υιοθετήσει το αστικό αφήγημα της ατομικής ευθύνης και είχε επιβάλει κατασταλτικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και προστίμων. Πρόκειται για την ίδια –καθ’ όλα συνειδητή και ταξική– θανατοπολιτική που ευθύνεται για το έγκλημα στα Τέμπη, τους πνιγμούς μεταναστών στο Αιγαίο, την κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης.

Σε πείσμα όλων των παραπάνω, ο κόσμος του αγώνα, αψηφώντας την σιδερένια μπότα της κυριαρχίας, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και κινητοποιήσεων, τα πρόστιμα, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, τα χημικά και το ξύλο από τις δυνάμεις καταστολής, κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει μάχες οπισθοφυλακής, με σημαντικό ρίσκο και αυταπάρνηση. Κατάφερε να αναδείξει σημαντικά επίδικα όπως την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατούσε στα δημόσια νοσοκομεία, τη βίαιη καταστολή σε δημόσιους χώρους (βλ. πλατεία Νέας Σμύρνης), τον βασανισμό συλληφθένωτων μέσα στη ΓΑΔΑ, τη μεροληπτική αντιμετώπιση εμβολιασμένων και μη, τον παραλογισμό της άρσης των κατασταλτικών μέτρων με το που ξεκινούσε η τουριστική περίοδος, τις φωνές μέσα από τις φυλακές, όπως του απεργού πείνας Δημ. Κουφοντίνα, ξεσκεπάζοντας την εγκληματική φύση ενός συστήματος που δεν λογαριάζει εκατόμβες νεκρών στο όνομα της διάσωσης της κερδοφορίας του.

Απέναντι στο σύστημα της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των πολέμων, τα εκμεταλλευόμενα στρώματα και το ανατρεπτικό κίνημα καλούνται να οργανώσουν τις αντιστάσεις και την αντεπίθεση τους. Αντιλαμβανόμενοι/ες τις δικαστικές αίθουσες ως ένα ακόμα πεδίο παρέμβασης, στο οποίο οι έμμισθοι υπηρέτες της αστικής δικαιοσύνης, ως εκφραστές του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, επιχειρούν εκδικητικά να κάμψουν το ανάστημα όσων αγωνίζονται και να βάλουν στο στόχαστρο τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις συνολικά, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δίκαιο του αγώνα μας με όπλο την αλληλεγγύη.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Κίνηση Αναρχικών Κομμουνιστών ”Azadi”/ Πάτρα

γραφείων


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ, 9 π.μ. στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΑΣ

Αλληλεγγύη στους 9 συλληφθέντες της κατάληψης των γραφείων της ΝΔ Αχαΐας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Την 1η Φλεβάρη του 2021, εν μέσω πανδημίας και κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στα υπόγεια των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου είχε εκτίσει περισσότερα από 16 χρόνια της ποινής του, 9 αγωνιστές και αγωνίστριες εισβάλλουν στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα, αναρτούν ένα γιγαντοπανό και φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα και ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Είναι μια κίνηση που στοχοποιεί την εκδικητική στάση της ΝΔ απέναντι στον πολιτικό κρατούμενο, αλλά και της δολοφονικής ευθύνης της στο ενδεχόμενο θανάτου του Κουφοντίνα την στιγμή που πραγματοποιεί για μια ακόμα φορά απεργία πείνας.

Αυτό γίνεται την ίδια ώρα, όπου εν μέσω πανδημίας το κράτος έχει δείξει για ακόμα μια φορά ότι αδιαφορεί για τις ζωές μας. Αντί να ενισχύσει το σύστημα υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό, αντί να πάρει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στις σχολές μας επέλεξε να εντείνει την καταστολή με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, συναθροίσεων, διαδηλώσεων, με ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, και έτσι σε μια απονεκρωμένη κινηματική περίοδο να επιβάλλει τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του ανενόχλητο υπερψηφίζοντας μια σειρά από αντεργατικούς, αντιεκπαιδευτικούς και αντιπεριβαλλοντικούς νόμους.

Εμείς κόντρα σε αυτή τη δυστοπική πραγματικότητα, κόντρα στην αποστείρωση των πανεπιστημίων και την απονεύρωση των αγώνων εντός και εκτός των σχολών, κόντρα στην ποινικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και την καταστολή των διαδηλώσεων, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους 9 συλληφθέντες και συλληφθείσες.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ελευθεριακό★Σχήμα Πανεπιστημίου Πατρών


Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/είσες της παρέμβασης στη ΝΔ Αχαΐας σε αλληλεγγύη στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Συγκέντρωση, Τρίτη 4/4, στις 9:00, στα δικαστήρια στη Γούναρη – Πάτρα

Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/είσες της παρέμβασης στα γραφεία της ΝΔ Αχαΐας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Συγκέντρωση, Τρίτη 4/4, στις 9:00, στα δικαστήρια στη Γούναρη – Πάτρα

Την 1η Φεβρουαρίου 2021 και ενώ ο αγωνιστής κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρισκόταν ήδη σε πολυήμερη απεργία πείνας, στην πόλη της Πάτρας ήταν προγραμματισμένη η έλευση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, γνωστού εκτός των άλλων για το ρόλο του ως δήθεν ενορχηστρωτή και ειδικού στην αντιεξεγερτική και αντιαντάρτικη κρατική εκστρατεία. Εκείνη την ημέρα, πραγματοποιείται παρέμβαση με εισβολή στα τοπικά γραφεία της ΝΔ με γιγαντοπανό, τρικάκια και συνθήματα. Την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, ενώ λίγο αργότερα, πραγματοποιείται παρέμβαση έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την ώρα της προγραμματισμένης σύσκεψης φορέων με επικεφαλής τον Χρυσοχοϊδη, μια σύσκεψή που είχε ως σκοπό την ισχυροποίηση των κατασταλτικών κρατικών μέτρων, που σε εκείνη την περίοδο από τα κυβερνητικά χείλη ταυτίζονταν με το «συλλογικό καλό» και την «ασφάλεια», που προσπαθούσε συνολικά το πολιτικό και μιντιακό σύστημα να παρουσιάσουν ως δήθεν κοινωνικά χρήσιμοα και αναγκαία. Στην πραγματικότητα όμως, το διακύβευμα για αυτούς ήταν η εφαρμογή του ολοκληρωτικού κρατικό πλάνου με την επιβολή των απαγορεύσεων, της καραντίνας, των προστίμων, του ξύλου, κρατικέ πολιτικές που εξυπηρετούσαν και στόχευαν να συγκαλύψουν τις κρατικές και καπιταλιστικές ευθύνες για τα όσα αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν, ως απάντηση, η αστυνομία εισβάλλει στα γραφεία τις ΝΔ για να σταματήσει και να καταστείλει την κεντρική κίνηση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα 9 συλλήψεις, με το δικαστήριο να είναι προγραμματισμένο να γίνει την Τρίτη 4/4, στα δικαστήρια της Πάτρας.

Ήταν τότε που έφτασε ο Χρυχοχοϊδης να εξομοιώσει την μπατσαρία που κατέκλυζε γειτονιές και πλατείες μοιράζοντας πρόστιμα – χαράτσια, με το Ε.Σ.Υ., την ίδια ώρα που στα νοσοκομεία τόσο οι εργαζόμενοι όσο και συνολικά η τάξη μας στέναζε, λόγω της διάλυσής του δημόσιου συστήματος υγείας, των τρομακτικών ελλείψεων, της ενορχηστρωμένης απαξίωσής του, χρόνια και χρόνια. Ο Χρυσοχοϊδης είναι ένα πολιτικό πρόσωπο υπεύθυνο για αμέτρητες στιγμές κρατικής βίας και καφρίλας.

Η συνθήκη της πανδημίας ήρθε ως ευκαιρία για το κράτος και το κεφάλαιο να αναδιαρθρωθούν, να επεκτείνουν την κυριαρχία τους μέσω άπειρων νομοσχεδίων, να επιβάλλουν ένα νέο δόγμα ζωής, να οξύνουν την καταστολή, να συρρικνώσουν τις αντιστάσεις, να ενοχοποιήσουν για άλλη μια φορά και να διαιρέσουν την τάξη μας, να διαλύσουν και τα τελευταία ψήγματα κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα σε υγεία, παιδεία κλπ., να προετοιμάσουν το έδαφος για τον επόμενο κύκλο κρίσης και επίθεσης στη ζωή μας που ξεδιπλώνεται σήμερα με αιχμή του δόρατος την ακρίβεια και τόσα άλλα. Η νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά αντζέντα της ΝΔ και συνολικά του πολιτικού συστήματος έρχονται να φορεθούν πάνω στη ζωές μας, με χαρακτηριστική ομολογία το «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Μέσα σε εκείνο το ζοφερό περιβάλλον, οι ήδη υπάρχουσες αντιστάσεις και αγώνες, έλαβαν μια νέα μορφή, μια νέα πνοή, μέσα και από το κίνημα αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τον κρατικό ρεβανσισμό επειδή πολύ απλά δεν έχει κάνει δήλωση μετάνοιας και δεν σκύβει το κεφάλι στους βασανιστές του και τους δολοφόνους της τάξης μας. Υπερασπιζόμενος τη ζωή και την αξιοπρέπεια τόσο τη δική του αλλά και όλων των κρατούμενων, καθώς και την επαναστατική αγωνιστική παρακαταθήκη, έβαλε το σώμα του ως ανάχωμα, ξεκινώντας απεργία πείνας, διεκδικώντας την μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Η απεργία αυτή ήταν μια απαραίτητη σπίθα για τους αγώνες εκείνης της περιόδου, κάτι που βοήθησε να σπάσουν στο δρόμο οι κρατικές απαγορεύσεις, να μπει η κοινωνική ταξική αλληλεγγύη ανάχωμα τόσο στην διαφαινόμενη και επιθυμητή από το κράτος και το σκληρό δεξιό πυρήνα του εξόντωση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Το μούδιασμα των αγωνιστών / τριών αλλά και η επιβολή της κρατικής κατασταλτικής μπότας, η συνεχής ενοχοποίηση και απονεύρωση της κοινωνίας με τη επίρριψη των ευθυνών πάνω σε μας τους ίδιους, αμφισβητήθηκαν και ηττήθηκαν σε ένα βαθμό, μέσα από την σύνδεση των ανθρώπων που εκείνο το διάστημα κατέβαιναν στο δρόμο και τις ταξικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις που ξεδιπλώθηκαν, έχοντας δώσει τη σκυτάλη σε αυτούς του σήμερα.

Υποκείμενα όπως η τότε γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής Νικολάου που ανέλαβε για την προσωπική της παρακαταθήκη και καριέρα στον χώρος της δεξιάς / ακροδεξιάς να εξοντώσει τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτών που καθημερινά καταληστεύουν, καταστέλλουν, υβρίζουν, περιθωριοποιούν, όλους μας, έχοντας πεταχτεί μέχρι και από τις εκλογικές λίστες της ΝΔ για το πρόσφατο σκάνδαλο εκατομμυρίων. Δεν ξεχνάμε όμως ότι για την προσωπική της ανέλιξη έβαλε στη ζυγαριά τη ζωή τόσο του Δ. Κουφοντίνα, όσο και τόσων κρατουμένων που βίωσαν μια αδιανόητη συνθήκη επαυξημένη λόγω της πανδημίας εντός των φυλακών, με πολλούς να έχουν πεθάνει λόγω της πλήρους απαξίωσης από το κράτος για τις ζωές τους. Η Νικολάου όμως δεν είναι παρά μια χαρακτηριστική εκπρόσωπος όλων αυτών που πρεσβεύει το καπιταλιστικό σύστημα και η εξουσία του κράτους. Πολέμους, βαρβαρότητα, βία, εκμετάλλευση, καταστολή και μια κοινωνία στον πάγο, ισοπεδωμένη πνευματικά και υλικά. Οι αγώνες που δώσαμε σε εκείνη την περίοδο αποτέλεσαν ακόμη έναν κρίκο στο αγωνιστικό νήμα, όπως συμβαίνει και με τους σημερινούς, απέναντι στη δολοφονική φύση του καπιταλισμού και του κράτους, όπως φάνηκε στο προμελετημένο και προδιαγεγραμμένο κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη.

Στεκόμαστε δίπλα σε όσους / ες διώκονται για την αγωνιστική πορεία και τις επιλογές εντός της, κόντρα στην κρατική καταστολή, κόντρα σε έναν κόσμο εξουσίας και εκμετάλλευσης, μαχητικά, συλλογικά, με ορίζοντα έναν κόσμο ανεξούσιο, έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας.

Ούτε βήμα πίσω απέναντι στην κρατική καταστολή

Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη

Προλέτ Accion – Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών και τη κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / proletaccion@espiv.net


Ο απόηχος της φωνής του δρόμου έφτανε ως το κρεβάτι του νοσοκομείου ανάμεσα στα ληθαργικά κύματα…»

Δ. Κουφοντίνας

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους/στις εννέα συλληφθέντες/συλληφθείσες στην κατάληψη των γραφείων της ΝΔ Αχαΐας την 1/2/2021 (ημέρα επίσκεψης του Μ. Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα), σε στήριξη και αλληλεγγύη με τον αντάρτη απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι 9 αγωνιστές/αγωνίστριες δικάζονται την Τρίτη 4 Απρίλη, ώρα 09. 00, στα Δικαστήρια Πάτρας.

Επιτροπή για την αποφυλάκιση του Δ. Κουφοντίνα

31/3/23

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση Εδώ και πολλά χρόνια, όποτε εμφανίζεται μία μεγάλη είδηση στη Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι κατά 80-90% θα αφορά κάποιο αρνητικό γεγονός. Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα φίλε αναγνώστη: Το χουντογλέντι στη Θέρμη την άνοιξη του 1993, η...

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις. Νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις Τετάρτη 10/4 στις 8:30! Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων...

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ -  Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης Για άλλη μια φορά, ως σωματείο στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γινόμαστε μάρτυρες των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης...