trafficking

Θεσσαλονίκη | Πορεία αλληλεγγύης για τη 12χρονη επιζήσασα trafficking (8/4)

από | 8 Απρ, 2023

Θεσσαλονίκη | Πορεία αλληλεγγύης για τη 12χρονη επιζήσασα trafficking (8/4)

Σε πορεία αλληλεγγύης για την 12χρονη Ε., επιζήσασα trafficking καλούν σήμερα, Σάββατο 8/4 στην Θεσσαλονίκη, η Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης που συστάθηκε για το ζήτημα, αλλά και η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Ανάρες. Η προσυγκέντρωση είναι καλεσμένη για τις 18:00 στην Καμάρα.

Το κορίτσι και ο αδερφός της βιώνουν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα, αφού μετά την εντελώς καθυστερημένη αποκάλυψη και την μακροχρόνια συγκάλυψη των όσων φρικτών περνούσε η 12χρονη στα χέρια των βιαστών και των traffickers -με μοναδικό γνωστό όνομα μέχρι στιγμής αυτό του μαγαζάτορα και μέλους της ΝΔ Ηλία Μίχου– αντί η πολιτεία να της παρέχει κάθε απαραίτητη προστασία, αντίθετα, μετά από σειρά εκφοβιστικών συμπεριφορών εναντίον της ίδιας και της οικογένειάς της (μέσα στις οποίες και η προφυλάκιση της μητέρας της παρά τα ελλειπή στοιχεία)  διέρρευσε  δημόσια τα προσωπικά της στοιχεία, την διεύθυνσή της κλπ, δια στόματος της απαράδεκτης και επικίνδυνης υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στοχοποιείται σε καθημερινή βάση από τα κυκλώματα και να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα τόσο της ίδιας, όσο και του ανήλικου αδερφού της. Τελευταίο εξοργιστικό περιστατικό η απόπειρα ατόμου με καλυμμένα χαρακτηριστικά να εισβάλει στο σπίτι του κοριτσιού με μαχαίρι, κάτι που απέτρεψε η ίδια, με κόστος τον τραυματισμό της στο χέρι!

Να σταθούμε δίπλα στην 12χρονη και τον αδερφό της, να γίνουμε ασπίδα ενάντια στις μαφιόζικες και παρα-κρατικές επιθέσεις εναντίον τους!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε παρακάτω τα καλέσματα:


Πορεία αλληλεγγύης για τη 12χρονη Ε. επιζήσασα trafficking

Τον περασμένο Οκτώβριο αποκαλύφθηκε ένα ακόμη κύκλωμα trafficking . Ο πρώτος διακινητής που γνωστοποιήθηκε ήταν ο μαγαζατορας και μελος της ΝΔ, Ηλίας Μίχος,ο οποίος εξέδιδε μια 12χρονη. Στο προφίλ του Μίχου συμπυκνώνονται όλες οι μικροαστικές σκοταδίστικες πτυχές (χριστιανός, “ευσεβής” οικογενειάρχης, ευηπόληπτος πολίτης). Στη συνεχεια διαπιστώθηκε σε αυτο το κύκλωμα η συνεργασία και η εμπλοκή πολιτικών και μπάτσων. Η 12χρονη μαζί με την οικογενεια της βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν όσα βίωσε και από τότε παρακολουθούμε τη μεθοδευμένη κρατική προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης της. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία προσπάθησε να καθυστερήσει την καταγγελία μόλις κατάλαβε για ποιο πρόσωπο πρόκειται και να ξεκινήσει το ξέπλυμα , η συγκάλυψη και ο τραμπουκισμός.

Το κράτος ενω προστατεύει, συντηρεί και συμμετέχει σε αυτα τα κυκλωματα και ενέργειες, ταυτοχρονα παρουσιάζεται ως ο προστάτης και η λύση έτσι ώστε να κατευνάσει την οργή, να δικαιολογήσει τον ρόλο του στην ύπαρξη των ζωων μας και να κατευθύνει την υπόθεση. Ευαγγελίζεται πως προσφέρει ασφάλεια και εν τέλει διευκολύνει και οργανώνει τον τραμπουκισμό και τις επιθέσεις εις βαρος του κοριτσιου και της οικογενειας της με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα τελευταία γεγονότα. Η υφυπουργός δίνει τη διευθυνση κατοικίας της 12χρονης ,πέτρες στα παράθυρα του σπιτιου της, άγνωστοι έξω από το σπίτι της οικογένειας να απειλούν λεκτικά και νοηματικά τον αδερφό να σιωπήσει, μαυροφορεμενοι αντρες με παρατεταγμένα όπλα να σταματανε οχημα ασφάλειας που επέβαινε η 12χρονη με τα αδερφια της και να τους γίνεται έλεγχος,να δίνονται πολύωρες , εξαντλητικές καταθέσεις και να φυλακίζεται η μητέρα παρά τα ελλειπή στοιχεία και τις καταθέσεις των παιδιών της, με αποτέλεσμα την περαιτέρω φίμωση και εκφοβισμό της οικογένειας. Αποκορύφωμα αυτής της συνεχιζόμενης κατάστασης ήταν η πρόσφατη επίθεση εις βάρος της 12χρονης μέσα στο σπίτι της με μαχαίρι.

Το μονο που “προσέφερε” το κρατος-προστατης λοιπον, είναι ενα καθεστώς εγκλεισμού και επιτήρησης, δήθεν για την ασφάλεια της 12χρονης ,με αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλωνουν το σπιτι της. Μια κατάσταση εικονικης ασφαλειας αφου μπροστά τους (και με την συνδρομή τους) συνέβαιναν οι διαρκεις τραμπουκισμοι της κι επιθεσεις στο σπιτι της, πραγμα που φανερώνει την συνεργασια/ταυτιση κρατους και παρακρατους.Το κρατος δεν έχει κανένα σκοπό να προστατεύσει τη 12 χρονη, αντίθετα επιθυμεί τη φίμωσή της προκειμενου να ξεπλυνει τους (παιδο)βιαστές και να μην αποκαλυφθεί περαιτέρω η εμπλοκή άλλων πολιτικών στελεχών, μεγαλοαφεντικών, μπατσων που μπορει να μπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Έχοντας αυτόν τον ρόλο λοιπον, αναζήτησε εναν αποδιοπομπαίο τραγο για την υπόθεση κι ετσι αποφάσισε να φυλακίσει τη μητερα της επιζησασας, πιέζοντας και εξοντωνοντας πολυπλευρα την οικογένεια.

Οι κρατικοί μηχανισμοί αποπειρώντας να καθησυχάσουν τα πλήθη/τον πληθυσμό μπήκαν στη διαδικασία να αποκρύψουν (σχετικά με τις επιθέσεις κυρίως) και να μεταβάλλουν μέσω των ΜΜΕ την πραγματικότητα. Ακόμη, η προσπάθεια αφομοίωσης της οποιαδήποτε αντίδρασης έγινε ολοφάνερη με τις ανακοινώσεις για παροχές υπηρεσιών από πλευράς του κοινωνικού κράτους στον κύκλο της επιζήσασας και φυσικά με τις εντολές για πειθαρχικό έλεγχο για τον εμπλεκόμενο μπάτσο.

Πέραν των κρατικών και παρακρατικών επιθέσεων, χρειάζεται να εστιάσουμε στο γεγονός του κοινωνικού κανιβαλισμού που δέχτηκε το περιβάλλον της επιζήσασας καθώς πρόκειται για μια εργατική οικογένεια από τον Κολωνό. Συγκεκριμένα, απο μερίδα της κοινωνίας παράχθηκε το αφήγημα της φιγούρας της «αδιάφορης μάνας που πουλάει τα παιδιά της για ένα ξεροκόμματο» . Η μεσαία τάξη ως επικρατούσα πληθυσμιακά και συνάμα ως κύριος αναπαραγωγός του περιτυλίγματος της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, επιτάσσει το συνεχές και ακατάπαυστο κυνήγι του πλουτισμού/συσσώρευσης πλούτου και εξυπακούεται πως θα άρπαζε τους δαυλούς και τις τσουγκράνες για να επιτεθεί/και θα στραφόταν σαν μεσαιωνικός όχλος ενάντια σε μια εργάτρια-μητέρα.

Ακόμη,αξιζει να εστιάσουμε στο οτι η κοινή γνώμη θεώρησε το συγκεκριμένο περιστατικό σεξουαλικοποιημενης βιας ιδιαίτερα ειδεχθές(και καλά έκανε) ενώ γενικά δεν μας έχει συνηθίσει στην εκδήλωση ευαισθησίας οταν γνωστοποιουνται περιστατικά εμφυλης βιας. Μάλλον το γεγονός ότι το επιζησαν ατομο ειναι ανήλικο σημαίνει πως πληρεί τα standards αγνότητας και αθωότητας που θέτουν τα αστικα και λαικα δικαστήρια γι αυτα προκειμένου να δεχθούν οτι (παρα)βιαστηκαν. Παράλληλα, πιστεύουμε πως ειναι γνωστο σε καθε φιλήσυχο νοικοκυραιο, μελος της καλης και εύρυθμης κοινωνίας το ποσο σεξουαλικοποιουνται τα σώματα των νεαρων θηλυκοτητων, ιδιαίτερα αυτής της ηλικίας. Αξιζει να σημειωθεί πως αυτή η κυρίαρχη πατριαρχική κουλτούρα που βλέπουμε να εξυμνεί και να υπερσεξουαλικοποιεί τη νεότητα, έπειτα ξεπλένει τους κακοποιητες λέγοντας πως η ανήλικη επιζώσα ‘έμοιαζε για μεγαλύτερη'(λόγια κατηγορουμένων) και άλλες γελοίες και εξοργιστικές παραλλαγές αυτού. Συνάμα,η σεξουαλικοποιηση των παιδικών και εφηβικών σωμάτων αποτελεί εν μέρει απότοκο της γενικότερης αντιμετώπισης των παιδιών ως μη ατόμων και της μη κατανόησης των επιθυμιών και των αναγκών τους ως βάσιμες.Τα παιδιά και τα έφηβα αντιμετωπίζονται ως άτομα χωρίς δικά τους ΄θέλω΄,εκ μέρους των οποιων η οικογένεια κι αλλοι θεσμοί μπορούν να παιρνουν αποφασεις άκριτα χωρίς να τα λάβουν υπόψιν, αναπαράγοντας έτσι εξουσιαστικά μοτίβα και μαθαίνοντας στα παιδιά πως αδυνατούν να αυτοδιευθύνουν τις ζωές τους. Ετσι,και στην περίπτωση της 12χρονης ποτέ δεν ακούσαμε τι θα επιθυμούσε και τι όχι.

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης για τη 12χρονη Ε. επιζήσασα trafficking


Πορεία αλληλεγγύης για τη 12χρονη Ε. επιζήσασα trafficking

Στην περιοχή του Κολωνού, γίνεται όλη η κοινωνία μάρτυρας, του πολυπαραγοντικού εγκλήματος το οποίο συντελείται σε βάρος της 12χρονης επιζώσας, θύματος κυκλώματος trafficking. Την 12χρονη, υποτίθεται, την απομάκρυναν από τη μητέρα και το σπίτι της και μεταβίβασαν την κηδεμονία της στη θεία της, ώστε να είναι σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. Εκεί, ενώ βρίσκεται σε ένα άτυπο καθεστώς ¨προστασίας μαρτύρων” δέχεται επιθέσεις και τραμπουκισμούς συνεχώς, όπως καταγγέλλει η ¨Επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη¨. Η ίδια η αστυνομία την έχει υποβάλλει ήδη πέντε φορές στην επώδυνη αναβίωση των τραυματικών γεγονότων που βίωσε, μέσω πολύωρων ανακρίσεων, χωρίς να υπάρχει μαζί με το παιδί κάποιο πρόσωπο εμπιστοσύνης. Στην τελευταία από αυτές τις ανακρίσεις, επίσης, και ενώ αστυνομικοί γυρνούσαν σπίτι της τη 12χρονη, άντρες της ασφάλειας σταμάτησαν το όχημα και έκαναν έλεγχο σε αυτό, με τη δικαιολογία ότι στο κύκλωμα trafficking εμπλέκονται και αστυνομικοί.

Στις 18 ιανουαρίου, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, αποκάλυψε την τοποθεσία του σπιτιού της 12χρονης. Από τότε, το σπίτι έχει δεχτεί επίθεση από άτομο που πέταξε πέτρα στο τζάμι, σε άλλη στιγμή κουκουλωμένο άτομο παρακολουθούσε το σπίτι. Πριν λίγες ημέρες, άτομο απείλησε τον επίσης ανήλικο αδελφό της 12χρονης, ακριβώς έξω από το σπίτι, να παραμείνει σιωπηλός. Πριν δύο ημέρες, άτομο προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι με μαχαίρι και όταν η 12χρονη αμυνόταν προσπαθώντας να κλείσει την πόρτα, την τραυμάτισε με το μαχαίρι στο χέρι.

Όλα αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν από ένα ολόκληρο κύκλωμα το οποίο έχει βαλθεί να αποσιωπήσει το παιδί, καθώς σε αντίθεση με πολλές περιπτώσεις trafficking και μαστροπείας, οι οποίες έχουν μείνει στα σκοτάδια, αυτή η υπόθεση έχει πάρει δημοσιότητα, με κίνδυνο να βλάψει κάποιους ισχυρούς. Μιλώντας για ισχυρούς, η αποκάλυψη του τόπου που μένει η 12χρονη από κυβερνητικό στέλεχος, φέρει τεράστια ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο παιδί και έθεσε τη 12χρονη σαν βορά προς τον κοινωνικό κανιβαλισμό και μάλιστα έκθετη απέναντι σε ένα αδίστακτο κύκλωμα μαστροπών και παιδοβιαστών, στο οποίο εμπλέκονται και άλλα ισχυρά πρόσωπα.

Την διαπλοκή των εξουσιών και των καταπιέσεων ενσαρκώνει ο παιδοβιαστής Μίχος, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν ο ¨συνδετικός κρίκος” του ¨μαύρου” και του νόμιμου κεφαλαίου, τα οποία αποτελούν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η γειτονιά του κολωνού είναι μια γειτονιά φτωχή, με ανθρώπους με διάφορες καταγωγές, όπου ο μίχος αποτελεί ένα κάθαρμα το οποίο λυμαίνονταν τη συγκεκριμένη περιοχή, συνδέοντας την εκμετάλλευση την οποία ασκεί το ¨παράνομο” και το ¨νόμιμο” κεφάλαιο.

Το έγκλημα των διάφορων μαφιόζων, της αστυνομίας και πολιτικών εναντίον της 12χρονης, αλλά και της οικογένειάς της συντελείται σε κοινή θέα. Μόνο η κοινωνική βάση μπορεί να υπερασπιστεί τα άτομά της και να δημιουργήσει δομές αυτοοργάνωσης και αυτοάμυνας απέναντι στην καταπίεση. Είναι καθήκον μας να φέρουμε στο προσκήνιο το ζήτημα της 12χρονης, τα ζητήματα που καταδυναστεύουν τις ζωές παιδιών, φτωχών, μεταναστριών. Η πολιτική και κοινωνική αδιαφορία η οποία καλλιεργείται από το σύστημα, οδηγεί στον κοινωνικό εκφασισμό, τον οποίο πρέπει να αντιπαλέψουμε με την έμπρακτη αλληλεγγύη.

*Στηρίζουμε το μπλοκ της Ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης για τη 12χρονη Ε. επιζήσασα trafficking

Πορεία αλληλεγγύης στη 12χρονη επιζήσασα trafficking Σάββατο 8 Απριλίου, 18:00 Καμάρα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΕΠΙΖΗΣΑΣΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ TRAFFICKING, ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ

Ανάρες Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Υπάρχει ελπίδα για τους Παλαιστίνιους;

Υπάρχει ελπίδα για τους Παλαιστίνιους; - “Μπορείτε να νικήσετε μόνοι σας;”, έκανα την κρίσιμη ερώτηση χωρίς περιστροφές. Ο Ντουρούτι δεν απάντησε. Χάιδεψε το πηγούνι του. Τα μάτια του γυάλιζαν. - “Ακόμα κι αν νικήσετε το μόνο που θα έχει μείνει στο τέλος θα είναι ένας...

Θεσσαλονίκη | Καλέσματα σωματείων & ταξικών σχημάτων για την Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη | Καλέσματα σωματείων & ταξικών σχημάτων για την Πρωτομαγιά Η ημέρα της Πρωτομαγιάς είναι απεργία και όχι αργία! Όσο κι αν θέλει το Κράτος να την καταστήσει ακίνδυνη μεταφερόμενη εορτή, η συγκεκριμένη ημέρα θα τιμά πάντα τους ταξικούς αγώνες και των...

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Παρέμβαση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Παρέμβαση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Παρέμβαση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία σε ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις/καταλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. (Έχουν...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο κατάστημα αθλητικών ειδών SPORTMANIA

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο κατάστημα αθλητικών ειδών SPORTMANIA για εργοδοτική εκμετάλλευση. Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο κατάστημα αθλητικών ειδών SPORTMANIA για εργοδοτική εκμετάλλευση. Η ασυδοσία των αφεντικών και η εκμετάλλευση των εργαζομένων τους, έχει πάψει να μας...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση-πορεία της Πρωτομαγιάς

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση-πορεία της Πρωτομαγιάς Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση-πορεία της Πρωτομαγιάς, 11:00, Προπύλαια. “8 ώρες δουλειά. 8 ώρες ξεκούραση. 8 ώρες για ό,τι θέλουμε.” Αυτό ήταν το σύνθημα που ενέπνευσε την απεργιακή...

Πρωτομαγιά | Η εργατική τάξη γιορτάζει μαζί με την άνοιξη

Πρωτομαγιά | Η εργατική τάξη γιορτάζει μαζί με την άνοιξη Παράξενη πρωτομαγιά Μ’ αγκάθια πλέκουν σήμερα στεφάνια (Νίκος Γκάτσος) Is everybody in? Is everybody in? Is everybody in? The ceremony is about to begin. (James Douglas Morrison) Την άνοιξη γιορτάζει η Φύση, η...

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...