Το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε αντανακλαστική, φεμινιστική πορεία στην Κυψέλη και στο Πεδίον του Άρεως ως απάντηση σε πρόσφατα περιστατικά σεξουαλικοποιημένης βίας και λοιπών παραβιαστικών – παρενοχλητικών συμπεριφορών στη γειτονιά.

Ακολουθεί το κείμενο που μας στάλθηκε σχετικά με τους λογούς της πορείας:

“Το Σάββατο 1η Απριλίου πραγματοποιήσαμε μια αντανακλαστική, φεμινιστική πορεία στην περιοχή της Κυψέλης και του Πεδίου του Άρεως ως απάντηση στα πρόσφατα περιστατικά σεξουαλικοποιημένης βίας και λοιπών παραβιαστικών-παρενοχλητικών συμπεριφορών στη γειτονιά.

Την πορεία διοργανώσαμε άτομα που δεχόμαστε τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της πατριαρχικής βίας στα σώματά μας, σώματα κουήρ, cis γυναικεία, άφυλα, θηλυκά, αρρενωπά.

Κατά τη διάρκειά της πετάχτηκαν τρικάκια ενώ γράφτηκαν και φωνάχτηκαν συνθήματα.

Σκοπός μας ήταν η (αυτο)ενδυνάμωση καθώς μόνα μας και μεταξύ μας μπορούμε να αποκτήσουμε δύναμη και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες νιώθουμε ασφαλή και δυνατά.

Γνωρίζουμε ότι εντός της καπιταλιστικής-πατριαρχικής σχέσης δεν υπάρχουν safe spaces, οπότε αυτοοργανωνόμαστε και, καταρρίπτοντας το ιδεολόγημα της θυματοποίησης, προκρίνουμε τη μαχητική αυτοάμυνα ως απάντηση στη βία και το σεξισμό που δεχόμαστε καθημερινά, απαλλοτριώνοντας έτσι τον χώρο και τον χρόνο που μας έχουν στερήσει.

Δεν καταφεύγουμε στην αστική δικαιοσύνη και επιλέγουμε τη δικαιοσύνη του “δρόμου”-την (επαναστατική) αυτοδικία καθότι επιζητούμε έναν αγώνα δίχως διαμεσολαβητές και προστάτες.

Έχουμε κουραστεί με τα επιβεβλημένα έμφυλα κανονιστικά πρότυπα που διαιωνίζουν και παγιώνουν την cis-ετεροπατριαρχία κι έχουμε βαρεθεί να αισθανόμαστε ανασφαλή και ευάλωτα στο δρόμο, στο σπίτι και στη δουλειά επειδή δεν εναρμονιζόμαστε μ’ αυτά.

Και σ’ όλους αυτούς, στα σκουπίδια με τα γλοιώδη βλέμματα και τα σεξιστικά, χοντροφοβικά, κουηρφοβικά σχόλια, στους μαλάκες που μας σφυρίζουν, στους ελληναράδες, στους παπάδες, στους μάτσο κάγκουρες, σ’ όσους απλώνουν χέρι, παρενοχλούν και (παρα)βιάζουν, ένα έχουμε να πούμε:

ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να επιστρέψουμε τη βία, μέχρι ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο.

ΓΚΕΙ ΤΡΑΝΣ ΛΕΣΒΙΕΣ ΙΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΑ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ

NINGUNA AGRESIÓN SIN RESPUESTA

Αντιπατριαρχιακή Ομάδα Αυτοάμυνας”

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ