Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο κοινωνικός αγωνιστής Γιώργος Κολέμπας

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, ο κοινωνικός αγωνιστής Γιώργος Κολέμπας, που μεταξύ άλλων συνεισέφερε στην ανάπτυξη του προτάγματος της αποανάπτυξης-τοπικοποίησης. Παρακάτω παραθέτουμε τα αποχαιρετιστήρια λόγια που έγραψε εις μνήμην του η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας:

Ο σύντροφος Γιώργος Κολέμπας δεν είναι πια μαζί μας.

Με τον Γιώργο από την αρχή της συγκρότησής μας σαν πολιτική συλλογικότητα ήμασταν συνακόλουθοι και συνοδοιπόροι στο δρόμο μιας νέας προοπτικής.

Είναι ο άνθρωπος που επέκτεινε τον καινούργιο αντικαπιταλιστικό διαφωτισμό με συγκεκριμένες προτάσεις πάνω στην αποανάπτυξη στον κοινοτισμό στην τοπικοποίηση τη ριζοσπαστική οικολογία. Με τα βιβλία του αλλά και με τα νοήματά του πλούτισε τα επιχειρήματα της εναλλακτικής λύσης και της εξόδου από τον ατέρμονο εκβιασμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Σαν άνθρωπος ήταν πιστός στις ιδέες της ριζοσπαστικής οικολογίας, της αυτονομίας και της άμεσης δημοκρατίας και πάντοτε παρών σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, διαδηλώσεις ανά την Ελλάδα από την Κομοτηνή μέχρι τα Γιάννενα και την Αθήνα, διαθέσιμος να συζητήσει και να σπείρει τους σπόρους γύρω από τις βάσεις της αποανάπτυξης, της τοπικοποίησης και του κοινοτισμού.

Μέχρι τελευταία στιγμή ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει να συμμετάσχει σε κάθε κινηματική διαβούλευση σε κάθε αγώνα για τα κοινά αγαθά και την ατομικά και κοινωνική αλλαγή δίνοντας πάντα έμφαση στην αλλαγή του ανθρωπολογικού τύπου.

Έχουμε να πούμε και να γράψουμε πολλά για τον Γιώργο πράγμα το οποίο θα κάνουμε, αλλά σήμερα θα κλάψουμε ένα άνθρωπο και ένα αγωνιστή με Α κεφαλαίο.

Καλή δύναμη τόσο στην οικογένεια όσο στους/ις οικείους/ες του.

Οι ιδέες και οι αρχές που έθεσες να μας συντροφεύουν για πάντα.

Πηγή κειμένου: Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ