Δύο γυναικοκτονίες, σε δύο μέρες…! Από τη συλλογικότητα για τον ελευθεριακό φεμινισμό Rabbia Viola.

Για ακόμα μια φορά η οργή και η θλίψη για τις δολοφονημένες αδερφές μας ξεχειλίζουν μέσα μας. Η πατριαρχία αυτή τη φορά όπλισε τα χέρια δύο ακόμα ανδρών, με αποτέλεσμα δυο γυναίκες να χάσουν τις ζωές τους και δυο ανήλικα παιδιά να χάσουν την μητέρα τους.

Την Κυριακή 21/5 το απόγευμα, όταν η προσοχή των περισσοτέρων ήταν στραμμένη στα εκλογικά αποτελέσματα, μια γυναικοκτονία έλαβε χώρα σε μια γειτονιά στο Γκύζη. Ο 64χρονος γυναικοκτόνος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλιότερα για ενδοοικογενειακή βία, αφαίρεσε την ζωή της 45χρονης συντρόφου του και μετά από αρκετές ώρες συνελήφθη.

Τη Δευτέρα το πρωί 22/5 στην Στρατονίκη Χαλκιδικής, μια ακόμα γυναικοκτονία γίνεται γνωστή. Αυτή τη φορά ο γυναικοκτόνος, 36χρονος εργαζόμενος στα μεταλλεία της Β.Α. Χαλκιδικής, πριν φύγει το πρωί για δουλειά τσακώνεται με την σύζυγό του και δε διστάζει να την κακοποιήσει και να τη δολοφονήσει μπροστά στα μάτια του 8χρονου παιδιού τους το οποίο και τραυματίζει με τα σκάγια της καραμπίνας. Έπειτα αυτοκτονεί κι ο ίδιος. Η 36χρονη Μαρία, η σύζυγος αυτού του τέρατος και μητέρα δυο παιδιών, ήθελε να πάρει διαζύγιο, ήθελε να φύγει από το βασανιστήριο που ζούσε με τους συνεχείς καβγάδες, ήθελε να προστατέψει τα δυο παιδιά της, μα δεν τα κατάφερε.

Καμία άλλη δολοφονημένη, να τσακίσουμε την πατριαρχία πριν θρηνήσουμε άλλες αδερφές μας.

Να σταθούμε δίπλα στα θύματα έμφυλης βίας και να τους προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια που θα χρειαστούν.

Διεκδικούμε δομές προστασίας και υποστήριξης των επιζησάντων ατόμων έμφυλης βίας.

Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα οδηγούν στην προστασία και ενδυνάμωση των επιζησάντων ατόμων και όχι στον επανατραυματισμό τους.

Να ενθαρρύνουμε τα άτομα που βιώνουν κακοποίηση ή βρίσκονται σε κακοποιητικό περιβάλλον, να απεμπλακούν από τους κακοποιητές τους όταν νιώσουν τα ίδια έτοιμα.

Όλες/ όλα/ όλοι μαζί να γίνουμε το ανάχωμα στην επέλαση της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ