Θεσσαλονίκη | Εκδήλωση: Αναρχική Οργάνωση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό & “Υποβοηθούμενη Κυκλικότητα” (27/5, 18:00)

Αυτό το Σάββατο 27/5, στην Θεσσαλονίκη, στο Κοινωνικό Κέντρο Ovradera* στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Αναρχική Οργάνωση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό & “Υποβοηθούμενη Κυκλικότητα”»

Σύμφωνα με πληροφορίες από την σελίδα του Κοινωνικού Κέντρου Ovradera στο facebook, η εκδήλωση θα κινηθεί σε δύο κύριους άξονες:

  • Παρουσίαση και σχολιασμός της μπροσούρας “Υποβοηθούμενη Κυκλικότητα” της Πρωτοβουλίας για την παραγωγή και διακίνηση αναρχικού πολιτικού λόγου και θεωρίας “Ortus”, η οποία πραγματεύεται το ζήτημα της εσωτερικής κατανομής ευθυνών και αρμοδιοτήτων στις αναρχικές/ελευθεριακές ομάδες, συλλογικότητες, οργανώσεις, με τοποθετήσεις από την ίδια την πρωτοβουλία “Ortus” και την συλλογικότητα “Πέλοτο, στον δρόμο για τον κομμουνισμό και την αναρχία” από την Ξάνθη.
  • Συζήτηση γύρω από το ζήτημα της αναρχικής οργάνωσης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, με παρουσίαση της  της συλλογικότητας “Πέλοτο” και του τρόπου λειτουργίας της, αλλά και με γενικότερη πολιτική τοποθέτηση των συντρόφων πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα της οργάνωσης.

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει ευρύτερη κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων επάνω στο ζήτημα της αναρχικής οργάνωσης.

Την μπροσούρα “Υποβοηθούμενη Κυκλικότητα” μπορείτε να την βρείτε ηλεκτρονική μορφή ΕΔΩ. Σε έντυπη μορφή θα υπάρχει επίσης την ημέρα της εκδήλωσης στο Κοινωνικό Κέντρο Ovradera, μαζί με τις υπόλοιπες εκδόσεις της πρωτοβουλίας Ortus.

Την ώρα της εκδήλωσης (και για κάποια ώρα μετά από αυτήν) στον χώρο θα λειτουργεί επίσης bar οικονομικής ενίσχυσης του Ovradera, καθώς και δανειστική βιβλιοθήκη/κινηματικό βιβλιοπωλείο.

οργάνωση

*Το Κοινωνικό Κέντρο Ovradera αποτελεί έναν κινηματικό πολυ-χώρο στο δυτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην διεύθυνση Μητροπολίτου Αμβροσίου 3, στην περιοχή Αντιγονιδών. Στο Ovradera στεγάζονται αναρχικές/ελευθεριακές συλλογικότητες, κοινωνικές πρωτοβουλίες, φεμινιστικές, μαθητικές κλπ ομάδες αλλά και hack lab. Ο χώρος διαθέτει ενημερωμένο κινηματικό βιβλιοπωλείο και δανειστική βιβλιοθήκη και φιλοξενεί πολύ συχνά εκδηλώσεις πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου, βιβλιοπαρουσιάσεις και προβολές ταινιών.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ