Νότια Αφρική: Ο Δήμος του Ντέρμπαν συνεχίζει να επιτίθεται στους φτωχούς. Νίκη για τους κατοίκους των καλύβων στο CapeTown

από | 19 Απρ, 2020

Νότια Αφρική. 18 Απριλίου 2020. Ο δήμος του Ντέρμπαν, υπό τον δήμαρχο Mxolisi Kaunda του ANC, συνεχίζει να επιτίθεται στους φτωχούς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Χθες στις 2:30, η διαβόητα βίαιη εταιρεία ασφαλείας Calvin & Family έφτασε στην κατάληψη της Αζανίας στο Cato Manor, στο Ντέρμπαν, με τη Μονάδα Anti-Land Invasion. Κατέστρεψαν 17 σπίτια. Σήμερα επέστρεψαν στις 11:00, πυροβόλησαν πραγματικά πυρά για να διαλύσουν τους συντρόφους που συγκεντρώθηκαν στη γη και στη συνέχεια κατέστρεψαν τις 13 καλύβες που είχαν ξαναχτιστεί μετά την χθεσινή έξωση.

Οι σύντροφοι στην κατάληψη της Αζανίας έχουν δεί τα σπίτια τους να κατεδαφίζονται περισσότερες από δέκα φορές από τότε που ξεκίνησε ο περιορισμός και περισσότερες από 30 φορές από τότε που η γη καταλήφθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε αυτές τις βίαιες επιθέσεις, και πρόσφατα είκοσι εννέα γενναίες γυναίκες συνελήφθησαν από την Calvin & Family Security και μεταφέρθηκαν στο περίφημο αστυνομικό τμήμα KwaKwito από τον στρατό.

Χθες η Calvin & Family Security επέστρεψε επίσης στην Ekuphumeleleni και ζωγράφησαν X στα σπίτια των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουν και πάλι για έξωση.

Παρά το μορατόριουμ των εξώσεων κατά το κλείδωμα, υπήρξαν επίσης επιθέσεις σε φτωχές και επισφαλείς κοινότητες στο Γιοχάνεσμπουργκ και στο Κέιπ Τάουν. Την Πέμπτη, ένας μεγάλος αριθμός καλυβών, και μερικά σπίτια χτισμένα με τούβλα, κατεδαφίστηκαν από το τμήμα μητροπολιτικής αστυνομίας του Γιοχάνεσμπουργκ και την περίφημη ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας Red Ants στο Lawley Extension Two στα νότια του Γιοχάνεσμπουργκ. Δεν υπήρχε δικαστική απόφαση που να επιτρέπει αυτές τις εξώσεις. Την περασμένη εβδομάδα, η πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ βρέθηκε ότι ενήργησε παράνομα και αντισυνταγματικά όταν εκδίωξαν τους κατοίκους του Ξενώνα Van Beeck στο κέντρο της πόλης χωρίς δικαστική απόφαση.

Λίγο πριν από το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, οι κάτοικοι της κατάληψης του eMpolweni, κοντά στο Makhaza στο Khayelitsha στο Κέιπ Τάουν, εκδιώχθηκαν βίαια από τη Μονάδα Anti Land Invasion του Κέιπ Τάουν. Αυτές οι εξώσεις είχαν ήδη ξεκινήσει πριν από το κλείδωμα και ορισμένοι από τους κατοίκους ζούσαν στη γη από τον Φεβρουάριο.

Στο Ντέρμπαν, οι κάτοικοι της κατάληψης της Αζανίας απαγορεύτηκαν να ζητήσουν προστασία από τις συνεχιζόμενες βίαιες επιθέσεις που οργανώθηκαν και πληρώθηκαν από τον δήμο eThekwini, με την αιτιολογία ότι ο δικαστής αποδέχθηκε τον ισχυρισμό της πόλης ότι οι καλύβες που κατεδαφίζει είναι καινούργιες. Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι ζουν σε αυτή τη γη από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και ξαναχτίζουν τις καλύβες τους μετά από κάθε έξωση. Μια νέα καλύβα δεν δείχνει νέο κάτοικο. Οι δήμοι στο Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ έχουν επίσης δικαιολογήσει πρόσφατες εξώσεις ισχυριζόμενοι ότι τα σπίτια που κατέστρεψαν δεν είχαν καταληφθεί.

Alexandra Township, Johannesburg, South Africa

Ωστόσο, σημειώνουμε με μεγάλη χαρά τη νίκη των κατοίκων στο eMpolweni στο δικαστήριο. Ο δικαστής αποφάνθηκε υπέρ των κατοίκων του eMpolweni αφού η πόλη του Cape Town, με επικεφαλής την φιλελεύθερη και ενάντια στους φτωχούς κυβέρνηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κατέστρεψε τα σπίτια τους σε πολλές περιπτώσεις. Παρακολουθούμε στενά το έργο που έχει επιτελέσει το Κοινοτικό Δίκτυο Δράσης (CAN) για την καταπολέμηση αυτών των βίαιων, παράνομων εξώσεων. Γιορτάζουμε με τους συντρόφους μας στο Κέιπ Τάουν. Η νίκη τους είναι η νίκη μας. Είμαστε χαρούμενοι που οι σύντροφοί μας που έχουν καταστεί άστεγοι από την Πόλη θα μπορούν πλέον να ξαναχτίσουν.

Σημειώνουμε επίσης με σοβαρή ανησυχία ότι ενώ η απόφαση στο Κέιπ Τάουν αποφάνθηκε υπέρ των φτωχών αυτήν την περίοδο του κλειδώματος στο Ντέρμπαν σε ένα παρόμοιο θέμα, με σαφείς ενδείξεις συνεχιζόμενης κατοχής, η απόφαση ήταν εναντίον των φτωχών και ευνόησε τη βαρβαρότητα ενός διαβόητα διεφθαρμένου και βίαιου δήμου. Αυτός είναι ένας δήμος που αναφέρεται ευρέως ως δήμος γκάνγκστερ για χρόνια. Υπήρξαν περισσότερες από 160 πολιτικές δολοφονίες σε αυτόν τον δήμο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Είναι επείγουσας σημασίας οι κανονισμοί του περιορισμού να τροποποιηθούν ώστε να διασφαλιστεί ότι όλα τα άτομα και οι κοινότητες που υφίστανται κρατική βία μπορούν να κινηθούν για να προετοιμαστούν για επείγουσες δικαστικές υποθέσεις. Το κλείδωμα καθιστά αδύνατη την οργάνωση με τον τρόπο που συνηθίζαμε, και εάν καθιστά επίσης πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να προετοιμαστούν για επείγουσες δικαστικές υποθέσεις, οι φτωχοί θα μείνουν σε εξαιρετικά ευάλωτη θέση.

Επίσης, εάν η εθνική κυβέρνηση θέλει τους φτωχούς να συνεχίσουν να τους εμπιστεύονται και να αποδεχτούν αυτό το κλείδωμα, πρέπει να κινηθούν αμέσως, να αναστείλουν και να συλλάβουν όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους παρόχους υπηρεσιών που εμπλέκονται σε συνεχιζόμενες παράνομες εξώσεις που παραβιάζουν το Σύνταγμα, το νόμο και τους κανονισμούς που διέπει ο περιορισμός. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει τους Δημάρχους των δήμων στο Κέιπ Τάουν, το Ντέρμπαν και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Οι εξώσεις δεν είναι η μόνη κρίση που αντιμετωπίζουμε. Στο Ντέρμπαν, ο δήμος συνεχίζει επίσης να στέλνει ένοπλους άνδρες από την Calvin & Family Security για να αποσυνδέσει τους ανθρώπους από αυτο-οργανωμένες συνδέσεις με ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό υπονομεύει την ικανότητα των ανθρώπων να διασφαλίζουν ότι όλες οι αυτο-οργανωμένες συνδέσεις γίνονται με ασφάλεια με μονωμένα και θαμμένα καλώδια. Αυτό επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19 όταν οι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν για να αγοράσουν ασφαλή υλικά αντικατάστασης.

Η επισιτιστική κρίση

Σε ολόκληρη τη χώρα οι φτωχοί και οι εργαζόμενοι στην τάξη εξαντλούνται γρήγορα από τις προμήθειες φαγητού ως αποτέλεσμα της αδυναμίας τους να κερδίσουν εισόδημα κατά τη διάρκεια του κλειδώματος. Το μικρό φαγητό που διατίθεται από την κυβέρνηση ελέγχετε από διεφθαρμένους συμβούλους του ANC που είτε το κλέβουν είτε το δίνουν μόνο στους υποστηρικτές τους.

Landless Peoples Movement of South Africa - Home | Facebook

Η Abahlali baseMjondolo κάνει τις δικές της ρυθμίσεις για να παρέχει φαγητό στα υποκαταστήματά μας, ξεκινώντας από τις καταλήψεις που δέχονται βίαιες επιθέσεις από τον δήμο του Durban. Βρισκόμαστε στη διαδικασία επέκτασης του προγράμματος επισιτιστικής ασφάλειας σε άλλες πόλεις στο KwaZulu-Natal και σε άλλες επαρχίες.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά επείγον να χρειαστεί το κράτος να παρέμβει στην επισιτιστική κρίση. Το κράτος πρέπει:

1. Παρέχει αμέσως αγροτεμάχια σε όλες τις κοινότητες και τα άτομα που έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών, είτε επίσημοι είτε όχι, και χωρίς να λαμβάνετε υπόψη τις πολιτικές σχέσεις των κομμάτων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι αυτή η υποστήριξη παρέχεται απευθείας σε άτομα που έχουν ανάγκη και ότι δεν ελέγχεται από διεφθαρμένους συμβούλους.

2. Το υπάρχον σύστημα επιχορηγήσεων πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την άμεση παροχή έκτακτης βοήθειας σε όλα τα άτομα που λαμβάνουν ήδη επιχορηγήσεις.

3. Το σύστημα UIF πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει άμεση ανακούφιση σε όλα τα άτομα που δεν πληρώνονται κατά τη διάρκεια του κλειδώματος.

4. Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να καταλαμβάνουν γη, συμπεριλαμβανομένης της αστικής γης, με σκοπό την καλλιέργεια τροφίμων. Αυτό δεν θα προσφέρει άμεση ανακούφιση στην επισιτιστική κρίση που επιδεινώνεται με την ώρα, αλλά θα βοηθήσει να σπάσει τη δύναμη του καπιταλισμού στο σύστημα τροφίμων και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη επισιτιστική κυριαρχία στο μέλλον.

Μερικοί ηγέτες του ANC έχουν γίνει ντροπή σε όλους όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην αποικιοκρατία. Το ANC είναι μια διεφθαρμένη οργάνωση που είναι εξαιρετικά βίαιη στο Ντέρμπαν και ηγείται των καπιταλιστών σε εθνικό επίπεδο. Αυτοί οι καπιταλιστές βάζουν πάντα το κέρδος πάνω απο τους ανθρώπους, την εμπορική αξία της γης πριν από την κοινωνική της αξία και πρόκειται να πουλήσουν τη χώρα μας στο ΔΝΤ.

De-densifying' and 'decanting' — how the gov...

Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να ανοικοδομούμε μετά από εξώσεις και θα συνεχίσουμε να τρέχουμε το δικό μας πρόγραμμα επισιτιστικής ασφάλειας για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα επιβιώσουν από αυτήν την κρίση. Μετά από αυτήν την κρίση, όλες οι προοδευτικές οργανώσεις των φτωχών και της εργατικής τάξης πρέπει να συνεργαστούν για να σπάσουν τη δύναμη των πολιτικών γκάνγκστερ που μας έχουν καταπιέσει τόσο βίαια και λεηλατήσουν το κράτος για τον δικό τους πλουτισμό. Πρέπει επίσης να σπάσουμε τη δύναμη του συστήματος φυλετικού καπιταλισμού που μας έκανε φτωχούς και μας κρατά φτωχούς.

Σε αυτήν την κρίση θα ήταν φυσιολογικό να σκεφτόμαστε ότι όταν η κυβέρνηση έρχεται στους φτωχούς θα έρθουν με φαγητό, φάρμακα και νοσοκόμες και γιατρούς. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση έρχεται με όπλα για να καταστρέψει τα σπίτια των ανθρώπων. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να το αποδεχθεί.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Umzabalazo uyaqhubeka noma besidubula.

Πηγή: https://enoughisenough14.org/2020/04/18/southafrica-the-ethekwini-municipality-continues-to-attack-the-poor-victory-for-shack-dwellers-in-capetown/?fbclid=IwAR0c4AUjvx2ht7M_72oKqVSeJKXfP0F55e3Wq4LzrYFKlaGskPYHo15MSck

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση Εδώ και πολλά χρόνια, όποτε εμφανίζεται μία μεγάλη είδηση στη Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι κατά 80-90% θα αφορά κάποιο αρνητικό γεγονός. Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα φίλε αναγνώστη: Το χουντογλέντι στη Θέρμη την άνοιξη του 1993, η...

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις. Νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις Τετάρτη 10/4 στις 8:30! Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων...

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ -  Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης Για άλλη μια φορά, ως σωματείο στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γινόμαστε μάρτυρες των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης...