Συνέντευξη με Παλαιστίνιους Αναρχικούς – Ομάδα Fauda

από | 21 Οκτ, 2023

Συνέντευξη με Παλαιστίνιους Αναρχικούς – Ομάδα Fauda

Συνέντευξη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αναρχικής οργάνωσης Black Rose / Rosa Negra (ΗΠΑ) με την Fauda, μια ομάδα Παλαιστίνιων αναρχικών από την Δυτική Όχθη. Η συνέντευξη πάρθηκε εν μέσω της όξυνσης του πολέμου του Κράτους Ισραήλ στην λωρίδα της Γάζας και δημοσιεύτηκε στις 18/10 στην σελίδα Anarchist Federation, με τίτλο  “Voices from the Front Line Against the Occupation: Interview with Palestinian Anarchists”.

Μετάφραση στα ελληνικά από Alerta.gr


Φωνές από το μέτωπο: Συνέντευξη με Παλαιστίνιους Αναρχικούς

Σε αυτή τη νέα, ακόμη πιο τρομακτική φάση της 75χρονης κατοχής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, είναι σημαντικό να δώσουμε βήμα στους Παλαιστίνιους που αγωνίζονται ενάντια στην εθνοκάθαρση.

Η Black Rose / Rosa Negra (BRRN) απευθύνθηκε στη Fauda, μια μικρή ομάδα με κέντρο τη Δυτική Όχθη που αυτοπροσδιορίζεται ως παλαιστινιακή αναρχική οργάνωση, για να μάθει την άποψή της για τον τρέχοντα αγώνα. Η Fauda είναι μια ομάδα που είναι καινούργια για εμάς και για την οποία δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες πέρα από τη συνέντευξη που παρουσιάζεται εδώ και όσα μπορεί να βρει κανείς στα δημόσια κανάλια της. Εξαιτίας της δικής μας περιορισμένης κατανόησης της πολιτικής, της στρατηγικής και της δραστηριότητας της Fauda, η δημοσίευση αυτής της συνέντευξης δεν μπορεί να αποτελέσει κάποια πλήρη υποστήριξή της. Ελπίζουμε όμως ότι αυτή η συνέντευξη θα είναι ένα βήμα προς τη δημιουργία περισσότερων συνδέσεων μεταξύ των επαναστατών στις ΗΠΑ και της μαχητικής νεολαίας στην Παλαιστίνη, και μεγαλύτερης γνώσης και κατανόησης του ενός για τον άλλον.

Ανεξάρτητα από τις όποιες ομοιότητες ή διαφορές στην πολιτική μας, πιστεύουμε ότι πρέπει να ακούμε τις οπτικές των μαχητών που βρίσκονται στο ίδιο το πεδίο και αντιστέκονται στη βία της εθνοκάθαρσης που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ. Ελπίζουμε ότι αυτή η σύντομη συνέντευξη μπορεί να αποτελέσει μια συμβολή στην ενίσχυση της δικής μας δουλειάς εδώ στις ΗΠΑ για την υπονόμευση του ιμπεριαλισμού και του εποικισμού-αποικιοκρατίας.

Εκτός από τις διορθώσεις για λόγους σαφήνειας στη μετάφραση, το περιεχόμενο αυτής της συνέντευξης παρουσιάζεται αμετάβλητο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Παλαιστίνιους και αραβόφωνους φίλους μας για τη βοήθειά τους στη διεξαγωγή και τη μετάφραση αυτής της συνέντευξης. Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον εκπρόσωπο της Fauda, ο οποίος ασχολήθηκε στοχαστικά με τις ερωτήσεις μας σε μια στιγμή ακραίας αβεβαιότητας και βίας.

1. BRRN: Μπορείτε να μας μιλήσετε για την ομάδα σας – ποιες είναι οι δραστηριότητές σας και τι κάνει τη Φαούντα να διαφέρει από άλλες παλαιστινιακές πολιτικές ομάδες, όπως το DFLP, το PFLP, η Χαμάς, η Φατάχ κ.λπ.

1. Η ομάδα μας είναι γνωστή ως “Κίνημα Fauda στην Παλαιστίνη” και αποτελείται από νέους ακτιβιστές και ακαδημαϊκούς εντός και εκτός Παλαιστίνης.

Στόχος μας είναι να συνενώσουμε όλες τις δυνάμεις διαφόρων πολιτικών και πνευματικών ιδεών και τάσεων και να τις εστιάσουμε στην καταπολέμηση της άδικης κατοχής και της ρατσιστικής σιωνιστικής σκέψης στην Παλαιστίνη. Γι’ αυτό έχουμε καλές σχέσεις με κάποιους νέους από την εβραϊκή πίστη, κάποιους προσήλυτους, κάποιους μουσουλμάνους, χριστιανούς και άλλους.

Η ιδέα είναι ότι πολλοί Παλαιστίνιοι αντιτίθενται στις ρατσιστικές και άδικες πράξεις της σιωνιστικής κατοχής, αλλά δεν βρίσκουν έναν ενιαίο άξονα γύρω από τον οποίο να μπορούν να ενωθούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συχνά βλέπουμε ότι αντί να επικεντρωθούν στην καταπολέμηση του ρατσισμού και του σιωνιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ, επιτίθενται ο ένας στον άλλο.

Παίζουμε εδώ το ρόλο της διαμεσολάβησης μεταξύ των διαφόρων πλευρών για να συγκεντρώσουμε όλες τις δυνατότητες και τις ικανότητες των Παλαιστινίων να καταπολεμήσουν το καθεστώς του απαρτχάιντ.

Έχουμε πραγματοποιήσει διάφορες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων η εκμάθηση τρόπων αγώνα στην παλαιστινιακή νεολαία και τις μεθόδους του αγώνα και της αναρχικής σκέψης (η εκπαιδευτική μονάδα). Συντονισμό διαφόρων αγρυπνιών (vigils) και διαμαρτυριών, κάποιες ειρηνικές και κάποιες υπό τη μορφή του black bloc (η εκτελεστική μονάδα). Δημοσίευση ειδήσεων και του οτιδήποτε σχετίζεται με την Παλαιστίνη και τον παλαιστινιακό λαό, καθώς και με το τι κάνει ο ισραηλινός στρατός και τα συστήματα ασφαλείας. Η καταστολή των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, η κατεδάφιση παλαιστινιακών σπιτιών, η δολοφονία παιδιών, οι σφαγές και η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού κ.ο.κ. (Μονάδα Ειδήσεων). Και η διάδοση σημαντικών πληροφοριών σχετικά με την ιστορία της Παλαιστίνης, την ιστορία της σύγκρουσης Παλαιστινίων και Ισραηλινών και τις πνευματικές διαφορές που μπορεί να αντιμετωπίσει η νέα γενιά σε σχέση με το παρελθόν της, γιατί εδώ αντιμετωπίζουμε έναν άγριο πόλεμο των μέσων ενημέρωσης που διαστρεβλώνει τα γεγονότα και τα στρέφει υπέρ του Ισραήλ. Όπως γνωρίζετε, το Ισραήλ διαθέτει κανάλια που εκπέμπουν όλο το εικοσιτετράωρο στα αραβικά προκειμένου να διαστρεβλώσουν τα ιστορικά γεγονότα και να διαδώσουν την ψευδή αφήγησή του για το παρελθόν και για το τι συμβαίνει σήμερα στην περιοχή (Μονάδα Μέσων Ενημέρωσης).

Αυτή είναι μια σύντομη επισκόπηση του κινήματος Fauda στην Παλαιστίνη.

2. BRRN: Τι θέλετε να γνωρίζουν οι σύντροφοι στις ΗΠΑ για την κατάσταση στην Παλαιστίνη αυτή τη στιγμή;

2. Όσον αφορά αυτό το ερώτημα, θέλω να πω σε όλους τους αδελφούς μας σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, να μην εμπιστεύεστε ποτέ αυτά που σας λέει η παγκόσμια αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης, καθώς έχουμε  δει πώς  πάντα διαστρεβλώνει τις ειδήσεις και τις στρέφει υπέρ της παγκόσμιας αποικιοκρατίας και της σιωνιστικής κατοχής.

Εδώ στην Παλαιστίνη υποφέρουμε. Υποφέρουμε επειδή μας έχουν στερήσει τα ελάχιστα προαπαιτούμενα της ζωής. Θέλω να ξέρετε ότι δεν υπάρχει ούτε μια μέρα – σας διαβεβαιώνω, κυριολεκτικά – δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που ο ισραηλινός στρατός δεν συλλαμβάνει έναν νεαρό Παλαιστίνιο άνδρα ή μια νεαρή Παλαιστίνια ενώ περπατάει στο δρόμο.

Οι παλαιστινιακές περιοχές στη Δυτική Όχθη υποφέρουν πάντα από διακοπές ρεύματος και νερού σε σχεδόν καθημερινή βάση. Εδώ και χρόνια, ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να εκτοπίσει με τη βία ορισμένες παλαιστινιακές περιοχές προκειμένου να τις καταλάβει και να χτίσει εκεί νέους οικισμούς. Στο παρελθόν, ο στρατός εφάρμοζε όλες τις κατασταλτικές και βίαιες μεθόδους για να εκκαθαρίσει αυτές τις περιοχές και να εκτοπίσει τους Παλαιστίνιους από τη γη τους, αλλά πρόσφατα βλέπουμε ότι ασκεί μια ήπια πολιτική για τους ίδιους προηγούμενους στόχους, δηλαδή τον αναγκαστικό εκτοπισμό. Αυτή η ήπια πολιτική συνίσταται στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα, στη μη αποκομιδή των απορριμμάτων από αυτές τις περιοχές, ώστε να υπάρχει δυσοσμία σε αυτές τις περιοχές, στην έναρξη εκτεταμένων στρατιωτικών ασκήσεων κοντά σε αυτές τις περιοχές για να βλάψουν τον παλαιστινιακό πληθυσμό σε αυτή την περιοχή, και σε άλλες απάνθρωπες ενέργειες που πραγματοποιούνται από τη σιωνιστική κατοχή. Αυτό είναι ένα πολύ μικρό και απλό μέρος των όσων συμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εδώ στην Παλαιστίνη, ιδίως στη Δυτική Όχθη.

Επί του παρόντος, εν μέσω αυτού του βίαιου πολέμου, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει μεγάλο αριθμό πολιτών στη Δυτική Όχθη χωρίς συγκεκριμένες κατηγορίες, υπό το φόβο του ξεσπάσματος συγκρούσεων στη Δυτική Όχθη. Φανταστείτε ότι κάθεστε στο σπίτι σας με την οικογένειά σας και ξαφνικά εισέρχονται ισραηλινοί στρατιώτες, σημαδεύουν με όπλα εσάς και την οικογένειά σας και σας συλλαμβάνουν χωρίς να έχετε διαπράξει κάποιο έγκλημα. Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση εδώ. Μακάρι να ήταν απλώς συλλήψεις. Σε πολλές περιπτώσεις, οι συλλήψεις οδηγούν σε σοβαρά βασανιστήρια στις φυλακές και ακόμη και στο θάνατο ως αποτέλεσμα αυτών των συστηματικών πρακτικών.

Θέλω να ξέρετε και κάτι άλλο: ότι η Παλαιστινιακή Αρχή και ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δεν εκπροσωπούν καθόλου εμάς, τον παλαιστινιακό λαό. Απορρίπτουμε την εξουσία και απορρίπτουμε τον Αμπάς και όλους τους υπουργούς του. Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει για τη συμφωνία συντονισμού ασφαλείας μεταξύ της Σιωνιστικής κατοχής και της Παλαιστινιακής Αρχής. Πριν από χρόνια, η Παλαιστινιακή Αρχή συνήψε μια συμφωνία βάσει της οποίας θα εξυπηρετούσε την κατοχική οντότητα όσον αφορά την ασφάλεια. Δηλαδή, όλους τους νεαρούς Παλαιστίνιους ακτιβιστές που πολεμούν τη σιωνιστική κατοχή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και η κατοχή δεν μπορεί να τους συλλάβει, η Παλαιστινιακή Αρχή τους καταδιώκει, τους συλλαμβάνει και τους παραδίδει στην κατοχή και μετά κανείς δεν γνωρίζει την τύχη αυτού του νεαρού άνδρα ή αυτής της κοπέλας. Αυτοί δεν εκπροσωπούν ούτε εμάς, ούτε κανέναν άλλο Παλαιστίνιο. Αυτοί απορρίπτονται πλήρως στους δρόμους της Παλαιστίνης, αλλά δυστυχώς αναγνωρίζονται επίσημα και διεθνώς από τα Ηνωμένα Έθνη και υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

3. BRRN: Πώς ήταν η εβδομάδα που πέρασε για εσάς προσωπικά;

3. Το θέμα δεν είναι θέμα μιας ή δύο εβδομάδων, αδελφέ μου. Ζούμε σε κατάσταση καταπίεσης και στέρησης των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών όλο το χρόνο. Ναι, την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πολύ περισσότερες τραγωδίες και οδυνηρές ειδήσεις από ό,τι τους προηγούμενους μήνες. Λάβαμε ειδήσεις για το θάνατο πολλών συγγενών και φίλων μας σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη. Αυτό είναι πολύ οδυνηρό. Έχουμε πολλούς φίλους στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα. Ο παλαιστινιακός πληθυσμός στη Γάζα ζει τώρα σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Για περισσότερες από τρεις ή τέσσερις ημέρες, αυτοί [οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής] έχουν κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό στη Λωρίδα της Γάζας. Όταν κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα, πολλές κοινωνικές υπηρεσίες σταματούν, ειδικά τα νοσοκομεία. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στους κατοίκους της Γάζας όλο το εικοσιτετράωρο. Ακόμη και στη μέση της νύχτας βομβαρδίζουν αυτή τη μικρή περιοχή. Το Ισραήλ έχει αποκλείσει πλήρως αυτή την περιοχή. Οι άνθρωποι δεν μπορούν καν να τους ξεφύγουν. Η κατοχή εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στη Γάζα. Η κατοχή απαγορεύει τα τρόφιμα, απαγορεύει το νερό, απαγορεύει τα φάρμακα και οτιδήποτε άλλο. Η Γάζα έχει γίνει ένα μικρό μπουντρούμι, βομβαρδισμένο από κάθε πλευρά και κάθε μέρος. Φανταστείτε ότι μια μητέρα βλέπει το μικρό της βρέφος τραυματισμένο και αιμόφυρτο, αλλά δεν υπάρχει νοσοκομείο που να παρέχει υπηρεσίες λόγω διακοπής ρεύματος. Πώς θα θέλατε να περιγράψουμε τα συναισθήματα αυτής της μητέρας;

Αδελφέ μου, οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει εδώ. Αυτή η περιοχή έχει γίνει κόλαση εξαιτίας της κατοχής και της παρουσίας του σιωνισμού σε αυτήν.

4. BRRN: Ποια κινήματα στην Παλαιστίνη πιστεύετε ότι κρύβουν τις περισσότερες ελπίδες για το μέλλον των Παλαιστινίων και γιατί – για παράδειγμα, το Lion’s Den της Ναμπλούς (σ.τ.μ. Η Φωλιά του Λιονταριού, ένοπλη Παλαιστινιακή οργάνωση που συνενώνει μαχητές διαφόρων τάσεων και οργανώσεων της αντίστασης στην πόλη Ναμπλούς)  ή διάφοροι εργατικοί αγώνες;

4. Χρειαζόμαστε κινήματα νεολαίας που να πιστεύουν στη δυνατότητα απελευθέρωσης και να εργάζονται για την οικοδόμηση ενότητας με τα υπόλοιπα κινήματα και τάσεις στην Παλαιστίνη. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι ένα κίνημα από μόνο του δεν μπορεί να επιτύχει ένα σημαντικό επίτευγμα που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Πρέπει να τα βρούμε όλοι μεταξύ μας, είτε πρόκειται για μουσουλμάνους, εβραίους, χριστιανούς, προσήλυτους, αναρχικούς και άλλες ιδέες που υπάρχουν στην παλαιστινιακή αρένα. Αυτό επιδιώκουμε: να τους φέρουμε όλους μαζί κάτω από ένα λάβαρο και με έναν στόχο, που είναι η καταπολέμηση του σιωνισμού, η απελευθέρωση της Παλαιστίνης και η αποκατάσταση της ελευθερίας μας. Φυσικά, υπάρχουν πολλά κινήματα στην παλαιστινιακή αρένα, συμπεριλαμβανομένου του Lion’s Den. Αλλά η “φωλιά του λιονταριού” δεν είναι το μοναδικό κίνημα. Υπάρχουν πολλές άλλες τάσεις και κινήματα, συμπεριλαμβανομένων των εργατικών αγώνων, που αγωνίζονται με όλη τους την ενεργητικότητα, αλλά λόγω των αυστηρών συνθηκών ασφαλείας και των συστηματικών κατασταλτικών πολιτικών που ασκούνται από την κατοχή και επίσης από την προδοτική Παλαιστινιακή Αρχή, δεν είναι φανερές με ορατό και σημαντικό τρόπο στο κοινό. Γιατί πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί. Για το λόγο αυτό, δεν μπόρεσα να πραγματοποιήσω συνέντευξη σε ήχο ή βίντεο μαζί σας.

5. BRRN: Το 2021 οι Παλαιστίνιοι σε όλη τη Δυτική Όχθη, τη Γάζα, ακόμη και όσοι είναι πολίτες του Ισραήλ, συμμετείχαν σε γενική απεργία ως αντίδραση στις εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών στο Sheikh Jarrah. Τι ρόλο βλέπετε για τις στάσεις εργασίας και τις γενικές απεργίες σε αυτή την περίοδο;

5. Νομίζω ότι έχουμε περάσει πλέον το στάδιο των γενικών απεργιών στο Ισραήλ. Φυσικά, δεν θέλω να αρνηθώ τη σημασία των απεργιών και την αποτελεσματικότητά τους, αλλά η κατάσταση εδώ στην Παλαιστίνη και η εμπειρία έχουν αποδείξει ότι η μόνη λύση είναι ο αγώνας και μάλιστα ο ένοπλος αγώνας ενάντια στο καθεστώς του απαρτχάιντ.

Η κατοχή δεν διστάζει να διαπράξει κάθε είδους έγκλημα, αδικία ή δίωξη.

Ακόμα και αν κάποιος είναι επαγγελματίας ή έχει ένα κατάστημα και προχωρήσει σε απεργία, το αποτέλεσμα θα είναι ότι θα κλέψουν το μαγαζί του και θα το δώσουν σε έναν άλλο Σιωνιστή, ή θα τον απολύσουν από τη δουλειά του, και έτσι ένας άλλος Σιωνιστής θα πάρει τη δουλειά. Εύκολα!

Οι συνθήκες εδώ είναι εντελώς διαφορετικές από αυτό που σου συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αδελφέ μου.

6. BRRN: Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια ελπίδα ότι μεγάλος αριθμός Ισραηλινών της εργατικής τάξης θα εγκαταλείψει ποτέ τον σιωνισμό – όπως έχουν κάνει μικροί αριθμοί αναρχικών και σοσιαλιστών, ή πιστεύετε ότι η προσκόλληση στην εποικιστική αποικιοκρατία είναι πολύ ισχυρή για να μπορέσουν ποτέ να την ξεπεράσουν;

6. Οι σιωνιστές που βρίσκονται εδώ στα παλαιστινιακά εδάφη ήρθαν εδώ με βάση την ιδεολογική αρχή ότι αυτή η γη είναι η γη τους και ότι ο εβραϊκός λαός είναι ο εκλεκτός λαός. Φυσικά, όλοι όσοι πιστεύουν σε αυτή την αρχή και υιοθετούν αυτή την ιδεολογία δεν μπορούν εύκολα να εγκαταλείψουν τον σιωνισμό, ούτε να αναγνωρίσουν την ελευθερία των άλλων και την αρχή της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Αλλά κάνουμε μια διάκριση μεταξύ σιωνισμού και ιουδαϊσμού. Έχουμε Εβραίους φίλους που μιλούν εβραϊκά και πιστεύουν στην Τορά, αλλά δεν πιστεύουν στον Σιωνισμό και μάλιστα μας βοηθούν στις δραστηριότητές μας κατά της κατοχικής οντότητας. Επομένως, ναι, ελπίζουμε ότι ο αριθμός αυτών των ανθρώπων θα αυξηθεί και ότι πολλοί από αυτούς, ειδικά στην εργατική τάξη, θα εγκαταλείψουν αυτή τη ρατσιστική ιδεολογική αρχή που δεν έχει καμία σχέση με τον Ιουδαϊσμό. Τους καλωσορίζουμε και τους δεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες, και μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους και να ζήσουμε μαζί ειρηνικά.

7. BRRN: Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι πιο αποτελεσματικές πράξεις αλληλεγγύης για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης που μπορούν να κάνουν οι σύντροφοι στις ΗΠΑ;

7. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε πετύχετε την υποστήριξη των Παλαιστινίων από τα μέσα ενημέρωσης. Μπορείτε να εξηγήσετε στους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες το παλαιστινιακό ζήτημα όπως είναι, όχι σύμφωνα με την ψευδή ισραηλινή αφήγηση. Μπορείτε να δημοσιεύετε ειδήσεις και γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Παλαιστίνη. Υπάρχουν πολλά βίντεο και εικόνες από τα καθημερινά εγκλήματα της κατοχικής οντότητας στις παλαιστινιακές ιστοσελίδες. Δημοσιεύουμε επίσης αυτές τις ειδήσεις στη σελίδα μας στο Instagram @fauda_palestine και στο κανάλι μας στο Telegram @fauda_ps. Μπορείτε να μεταφράσετε αυτές τις ειδήσεις και να μεταδώσετε τα γεγονότα στους αδελφούς μας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μην κάνετε τα επίσημα μέσα ενημέρωσης και τα αμερικανικά και ισραηλινά κανάλια τις μοναδικές σας πηγές από τις οποίες λαμβάνετε ειδήσεις και παρακολουθείτε τα γεγονότα. Ακολουθήστε και τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης επίσης. Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή συσκότιση. Προσπαθήστε να σπάσετε αυτή τη συσκότιση και να ενημερωθείτε για κάποια από τα τρέχοντα γεγονότα στην παλαιστινιακή αρένα.

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...